Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ξεκίνησε ο ξανά δυνατός Άγιος Προκόπιος

Την πρώτη του προπόνηση για την σαιζόν 2012-2013 έκανε ο Άγιος Προκόπιος. Το συγκρότημα της Δυτικής Ευρυτανίας συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά την Παρασκευή 17 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας.
Συνολικά 16 ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Λάκη Αναστασόπουλου, ο οποίος επέστρεψε στον Αστέρα μετά την περυσινή του σύντομη παρουσία στον ΑΠΟΚ. Απουσίαζαν αρκετοί παίχτες λόγω εργασίας, με τον 39χρονο προπονητή-παίχτη να μένει ευχαριστημένος από την διάθεση, που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του κατά την πρώτη ημέρα. Αφού υπήρξε η πρώτη ομιλία από τον νέο τεχνικό και η γνωριμία νέων και παλιών ποδοσφαιριστών ακολούθησε τρέξιμο, ασκήσεις με μπάλα, τακτική και διπλό, που έγινε στο μισό γήπεδο (Χωρίστηκαν σε άσπρους και κόκκινους). Ενώ στο τέλος η προπόνηση ολοκληρώθηκε με αποθεραπεία.
Ο Αστέρας θα συμμετάσχει για 4η συνεχόμενη σαιζόν στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ. Μετά από την περυσινή άσχημη χρονιά, που τον έφερε στην 9η θέση της βαθμολογίας στοχεύει να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με «οδηγό» την χρονιά 2010-2011, όπου είχε προπονητή και πάλι τον Λάκη Αναστασόπουλο, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά των play off.

Οι «παλιοί»
Από τους ποδοσφαιριστές της περυσινής ομάδας προπονήθηκαν οι: Περικλής Πλακιάς, Γιώργος Λαθύρης, Χρήστος Σιλεβίστας, Δημήτρης Λαθύρης, Χρήστος Παρούτσας, Θωμάς Καραγιάννης, Θωμάς Τσίπρας και Προκόπης Γκούρλιας.

Παρουσία 4 επίσημων μεταγραφών
Την πρώτη τους προπόνηση με τον Άγιο Προκόπιο πραγματοποίησαν οι: Χρήστος Καλτσής, Αργύρης Τσάκνης, Λάκης Αναστασόπουλος και Αποστόλης Φούκας, των οποίων έχει ανακοινωθεί και επίσημα η μεταγραφή τους. Απουσίαζαν οι: Σωτήρης Καρανταλής και Λάμπρος Γούλας.


«Κλείνουν» πρωτοκλασάτοι παίχτες

 












Σύμφωνα με αποκάλυψη του Λάκη Αναστασόπουλου στην ομάδα του Αστέρα αναμένονται να ενταχτούν οι ελεύθεροι από ΑΠΟΚ και Αίολο Γιάννης Κρασιάς (24 ετών, μεσοαμυντικός) και Δημήτρης Νάσιος (32 ετών, μεσοεπιθετικός) αντίστοιχα. Ο πρώτος έχει αγωνιστεί στον Αστέρα για 2,5 χρόνια. Από τον Αίολο επίσης οδεύουν προς Παλαιοκατούνα ο βασικός πορτιέρο των πρωταθλητών Θεοδόσης Κόκκοτος (22 ετών) και ο Θοδωρής Χονδρός (24 ετών), ενώ στην ομάδα θα έρθει από τοπικό Αιτωλοακαρνανίας ο Γιώργος Λαθύρης, για την αξία του οποίου έχουν ακουστεί τα καλύτερα λόγια. Επαφές γίνονται επίσης και με έναν σέντερ φορ.
Κόκκοτος, Νάσιος και Λαθύρης συμμετείχαν κανονικά στην «πρώτη»του Αστέρα.

Νέο αθλητικό υλικό


Πριν την έναρξη της προπόνησης μοιράστηκε στους παίχτες της ομάδες το νέο αθλητικό υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιείται για τις προπονήσεις και είναι άσπρου-μπλε χρώματος. Παρών ήταν ο διοικητικός παράγοντας Γιάννης Καραγιάννης.


Επόμενη προπόνηση στο γυμνάσιο
Οι παίχτες του Αστέρα..ανανέωσαν του ραντεβού τους για την Κυριακή 19/8 στις 6 το απόγευμα στο γήπεδο του γυμνασίου, στο Καρπενήσι.

Δηλώσεις
Λάκης Αναστασόπουλος (Προπονητής Αστέρα): «Να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα έρθουν και οι διακρίσεις»


Ο 39χρονος τεχνικός σχετικά με την έναρξη της προετοιμασίας του Αστέρα δήλωσε τα εξής : «Αρχίσαμε σήμερα 17 μηνός την προετοιμασία μας για την νέα σαιζόν. Είχαμε κάποια προβλήματα όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό της ομάδος, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Παρόλα αυτά κάναμε την πρώτη μας προπόνηση, με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και τις ενέργειες της διοίκησης για το καλό της ομάδος. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν στο Καρπενήσι και μέχρι τέλη του μηνός πιστεύω ότι θα έχω όλο το ρόστερ στην διάθεση μου.»

Σχετικά με τους στόχους της νέας χρονιάς : «Οι στόχοι της ομάδος είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο, να το χαρούμε, να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όσον αφορά τα αποτελέσματα θα έρθουν μόνα τους, όπως και οι διακρίσεις.»  

Ο Αναστασόπουλος άνοιξε τα χαρτιά του και σχετικά με τους μεταγραφικούς στόχους μας είπε τα εξής: «Θα αποκτήσουμε ακόμα μερικούς ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για  τον Γιώργο Λαθύρη από το Αγρίνιο, ο οποίος έκανε προπόνηση με την ομάδα σήμερα, είμαστε κοντά στην απόκτηση του Θεοδόση Κόκκοτου, του Δημήτρη Νάσιου και του Θοδωρή Χονδρού από τον Αίολο. Πιστεύω επίσης ότι θα είναι μαζί μας ο Γιάννης ο Κρασιάς και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ένας παίκτης ακόμα, ένα σέντερ φορ, όπου οι συζητήσεις μαζί του είναι σε καλό δρόμο. Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας πιστεύω ότι θα έχει ενταχθεί στην ομάδα μας.»

Κλείνοντας μας μίλησε για το κλίμα που συνάντησε στην επιστροφή του μετά από 1 χρόνο : «Το κλίμα είναι γνώριμο, υπάρχει ενθουσιασμός, καλή διάθεση, υπάρχει βοήθεια και οργάνωση από πλευράς διοίκησης και πλέον είναι στις δυνάμεις των ποδοσφαιριστών να φτιάξουμε ένα σύνολο τέτοιο, το οποίο θα ικανοποιήσει τους στόχους και τις φιλοδοξίες μας. Είμαστε μια καλή παρέα και θα μείνουμε έτσι.»













Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας