Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Την μετάθεση της έναρξης του τοπικού ζητά ο ΑΠΟΚ

Την αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας για την σεζόν 2012-13 ζητά η ομάδα του Βελουχίου με επιστολή της προς την ΕΠΣ Ευρυτανίας. Το νέο πρωτάθλημα μετά από απόφαση της ΕΠΣΕ τον περασμένο Ιούνιο θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Σεπτεμβρίου. Η ομάδα του Βελουχίου με την επιστολή της επικαλείται ότι το νέο πρωτάθλημα είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσει στις αρχές Σεπτέμβρη, αφού η διάρκεια της σεζόν θα μεγάλωνε χωρίς λόγο. Επίσης αναφέρεται στα διοικητικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα τους περασμένους μήνες, όπως και ότι με την άνοδο του Αίολου στο περιφερειακό πρωτάθλημα αλλάζει ο σχεδιασμός όλων των σωματείων της Ευρυτανίας.
Το αίτημα του Βελουχίου πολύ δύσκολα θα ικανοποιηθεί, αφού πρόθεση της ΕΠΣ είναι το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί νωρίς και να ξεκινήσει τις ίδιες ημερομηνίες με όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ελλάδας. Ως γνωστόν τον χειμώνα στην Ευρυτανία θα υπάρξουν αναβολές και η ένωση της Ευρυτανίας θα πρέπει μέχρι 30 Απρίλη να αποστείλει τον πρωταθλητή στην ΕΠΟ για την συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου.
 Ας μην ξεχνάμε ότι ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους από όμορους νομούς, έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους εδώ και μερικές ημέρες.

Αναλυτικά αυτούσια η επιστολή του ΑΠΟΚ προς την ΕΠΣ Ευρυτανίας :

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΠΟ : ΑΠΟΚ «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ»
ΠΡΟΣ : ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΘΕΜΑ : ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 8/8/2012

Αγαπητοί κύριοι,
Με το έγγραφο μας αυτό, θα θέλαμε να σας αιτηθούμε αλλαγή στον αρχικό σας προγραμματισμό, αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.
Οι λόγοι που μας ώθησαν σε αυτή μας την ενέργεια είναι οι παρακάτω :
  1. Θεωρούμε, για ένα καθαρά ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με τόσο λίγες ομάδες, ότι είναι πραγματικά πολύ νωρίς να εκκινήσει η αγωνιστική περίοδος τόσο πρώιμα, στις αρχές του Σεπτέμβρη, καθώς με μια τέτοια κίνηση, η σαιζόν θα είναι πολύ μεγάλη, χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος.
  2. 2. Λόγω της συμμετοχής του Αίολου στο περιφερειακό πρωτάθλημα με την ξαφνική ανακοίνωση της ΕΠΟ, πολλά πράγματα αλλάζουν στον σχεδιασμό των υπολοίπων ομάδων, με αποτέλεσμα οι προετοιμασίες να είναι πραγματικά στον αέρα, όπως και τα μεταγραφικά ζήτηματα.
  3. Εμείς, το πιο ιστορικό σωματείο της περιοχής, φέτος το καλοκαίρι, αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα σε διοικητικό επίπεδο λόγω αυτών των προβλημάτων, κάθε προγραμματισμός έχει μετατεθεί προς τα πίσω.
Πιστεύουμε ότι οι παραπάνω λόγοι είναι πολύ σημαντικοί, ώστε να αναβληθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για λίγες μέρες, ενώ πιστεύουμε ακράδαντα, ότι και οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι σύμφωνες με το δικό μας αίτημα.

Με εκτίμηση
Για το ΑΠΟΚ «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ                                                                         ΛΑΘΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ