Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Μεγάλο Χωριό-Ρέμπελοι 57-30

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερή αντίσταση το Μεγάλο Χωριό επικράτησε των Ρέμπελων με σκορ 57-30 και πήρε το τελευταίο “εισιτήριο” για τα ημιτελικά.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/8 στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στο Μεγάλο Χωριό στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος και ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα . Ήταν ο 4ος και τελευταίος προημιτελικός του τουρνουά μπάσκετ,  που διοργανώνει ο σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών «Αγία Παρασκευή». Περίπου 50 με 60 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Το Μεγάλο Χωριό του Γιάννη Μαντζιούτα, κερδίζοντας αρκετές μάχες και με προσπάθειες μέσα από το καλάθι πήρε την εύκολη πρόκριση στα ημιτελικά. Κέρδισε από την αρχή το προβάδισμα και το διατήρησε με σχετική ευκολία μέχρι το τέλος. Οι Μεγαλοχωρίτες πήραν την πιο εύκολη και άνετη πρόκριση στα ημιτελικά, αφού οι άλλοι 3 ημιτελικοί κρίθηκαν με 10 ή και με λιγότερους πόντους διαφορά.
Οι Ρέμπελοι ήταν αρκετά άστοχοι στις προσπάθειες τους και δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Βελτιώθηκαν στα τελευταία λεπτά του 2ου 10λεπτου, όπου μείωσαν μέχρι και 12 πόντους. Οι βεβιασμένες προσπάθειες και τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν τους επέτρεψαν να κοντραρίσουν τους Μεγαλοχωρίτες.

Με Κεραυνό
Την ομάδα του Κεραυνού θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Παρασκευής το Μεγάλο Χωριό. Οι Μεγαλοχωρίτες που..παίζουν εντός έδρας απέναντι στους Κρικελλιώτες θα αγωνιστούν στις 6.30 το απόγευμα.

Με κορυφαίους Κουτσούμπα-Μαναγούδη

 












Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας του Μεγάλου Χωριού ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, καθώς πέτυχε 16 πόντους και συνέβαλε σημαντικά στην νίκη της ομάδας του. Εξαιρετικός ήταν και ο Δημήτρης Μαναγούδης, που πέτυχε 14 πόντους βάζοντας και 2 τρίποντα. Ο Κουτσούμπας είχε αγωνιστεί στο τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου με την φανέλα των Φαρμακείων.

Οριακά πρώτος ο Κουτούμπας


Ο Παύλος Κουτούμπας ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ρέμπελων με μόλις 7 πόντους. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας ήταν ο αρχηγός Γιάννης Καραγιάννης, που σημείωσε 6 πόντους, βάζοντας και 1 τρίποντο.

Κόουτς ο Γιάννης Μαντζιούτας


Χρέη προπονητή για το Μεγάλο Χωριό εκτέλεσε ο Γιάννης Μαντζιούτας. Μάλιστα πήρε και χρόνο συμμετοχής στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Αυξημένο ενδιαφέρον
Γύρω στα 50 άτομα παρακολούθησαν τον προημιτελικό. Υπήρχε περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς αγωνίζονταν η τοπική ομάδα του Μεγάλου Χωριού. 


Τραυματισμός Καρδαμπίκη


Τραυματίας στην 2η περίοδο αποχώρησε ο Νεκτάριος Καρδαμπίκης. Σε προσπάθεια του, όπου και σκόραρε, έπεσε στο έδαφος και αποχώρησε εκτός αγώνα, σφαδάζοντας.



Προβάδισμα από την αρχή
Δυνατά ξεκίνησε από τα πρώτα κιόλας λεπτά η ομάδα του Μεγάλου Χωριού όπου με ένα σερί 13-0 προηγήθηκε από 2-2 σε 15-2. Στην συνέχεια πήρε προβάδισμα με 22-5.

«Μάζεψαν» την διαφορά
Οι Ρέμπελοι βελτιώθηκαν και μείωσαν μέχρι και 12 πόντους και συγκεκριμένα σε 30-18.

Σερί Μεγαλοχωριτών
Οι νικητές έτρεξαν ξανά σερί αρκετών πόντων βγάζοντας αρκετές καλές άμυνες και προηγήθηκαν με 49-22 και 57-27 για να φτάσουν στο τελικό 57-30 και στο +27.

Αντίπαλος με το χωριό του
Ο Δημήτρης Ίβρος αγωνίστηκε κόντρα στην ομάδα του χωριού του, φορώντας την φανέλα των Ρέμπελων.

Τα δεκάλεπτα
19-5, 30-16, 41-22, 57-30

Διαιτητής : Μπάμπης Αναγνωστόπουλος & Γιάννης Δάλκος

Συνθέσεις Ομάδων

Μεγάλο Χωριό (Γιάννης Μαντζιούτας) : Τσιάκαλος 4, Σκαρπής 2, Βαμβακάς 6, Μαναγούδης 14(2), Μαντζιούτας Κ. 7(1), Μαντζιούτας Ν. 1, Λιάπης 8, Γυφτομήτρος, Κουτσούμπας 16, Καρύπης, Μαντζιούτας Ι.

Ρέμπελοι (Γιάννης Καραγιάννης) : Ρούσσης, Κόγιας 5, Καρδαμπίκης 4, Κουτούμπας 7, Καραγιάννης 6(1), Ίβρος, Καρβέλης 4, Γιαννόπουλος 4























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος