Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Άγιος Νικόλαος-Κεραυνός 36-39

Την ανατροπή έκανε στο τελευταίο 10λεπτο η ομάδα του Κεραυνού, πέρασε μπροστά για πρώτη φορά και επικράτησε του Αγίου Νικολάου με 39-36
Ο αγώνας έγινε την Τετάρτη 8/8 στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στο Μεγάλο Χωριό στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος και ξεκίνησε στις 7.10 . Ήταν ο δεύτερος προημιτελικός του τουρνουά που διοργανώνει ο σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών «Αγία Παρασκευή».
Ο Κεραυνός με παίκτες από το Κρίκελλο και με τις φανέλες τις ποδοσφαιρικής ομάδες έκανε την ανατροπή στο τέλος και συνεχίζει στα ημιτελικά. Οι Κρικελλιώτες είχαν κακές επιθετικές επιλογές και η επιθετική τους δυστοκία τους άφηνε πίσω και κυνηγούσαν συνέχεια το σκορ. Στα ημιτελικά θα αγωνιστεί με τον νικητή της αναμέτρησης Μεγάλο Χωριό-Ρέμπελοι.
Η νεανική και ενθουσιώδης ομάδα του Αγίου Νικολάου ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Κυριάρχησε ο ενθουσιασμός και μοιραία έγιναν βεβιασμένες προσπάθειες και ορισμένα λάθη, που στοίχησαν την νίκη-πρόκριση. Πάντως οι νεαροί αθλητές έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία.

Μεγαλύτερη προσέλευση
Περισσότερο κόσμο προσέλκυσε ο δεύτερος προημιτελικός. Γύρω στα 50 άτομα παρακολούθησαν τον 2ο αγώνα του τουρνουά μπάσκετ.

Πρώτος ο Δρούγος


Ο σέντερ του Αγίου Νικολάου Γιάννης Δρούγος πέτυχε 14 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Χάρης Βαδάκης με 11 πόντους.

Κορυφαίος ο Κοντός


Ο Βαγγέλης Κοντός με τις προσπάθειες του έδωσε την πρόκριση στον Κεραυνό σκόραρε 15 πόντους βάζοντας και ένα τρίποντο. Από 7 πόντους πέτυχαν οι : Ιάσωνας Μαυρομάτης και Νίκος Μύρωνας.

Χαμηλό σκορ
Νωθρό ήταν το ξεκίνημα των δυο ομάδων με τον Άγιο Νικολάου και έχει συνέχεια την πρωτοπορία με 12-6 και έπειτα το Κρίκελλο να μειώνει και να ισοφαρίζει ακόμη σε 22-22 και 24-24.

Τεχνική ποινή
Τεχνική ποινή καταλογίστηκε στην 2η περίοδο στον πάγκο του Κρικέλλου για διαμαρτυρία στον διαιτητή Αναγνωστόπουλο.

Πόντο-πόντο
Αρκετές φορές οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες στο 3ο 10λεπτο, το οποίο έληξε ισόπαλο με 26-26.

Ανατροπή Κεραυνού
Ο Κεραυνός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου και με εύκολα καλάθια προηγήθηκε με 30-35 και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα νίκης. Ο Άγιος Νικόλαος διατηρήθηκε κοντά, κάνοντας φάουλ και ηττήθηκε τελικώς με 36-39 με τον Χάρη Βαδάκη να σουτάρει τρίποντο στην εκπνοή. Σημαντική ήταν η συμβολή του Κοντού και του Μαυρομάτη για την ανατροπή του Κρικέλλου.

Τρεις εκτός με 5 φάουλ

 












Στα τελευταία λεπτά της 4ης περιόδου αποχώρησαν με 5 φάουλ 3 αθλητές. 5 φάουλ συμπλήρωσε ο Τάσος Τσιμιτσέλης του Κεραυνού και οι Γιάννης Βιδάλης και Γιάννης Δρούγος του Αγίου Νικολάου.

Πανηγύρισε το Κρίκελλο
Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα οι οπαδοί του Κρικέλλου πανηγύρισαν μαζί με τους παίκτες της ομάδας την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά.





Τα δεκάλεπτα
7-3, 17-13, 26-26, 36-39

Διαιτητής : Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Συνθέσεις Ομάδων

Άγιος Νικόλαος (Γιάννης Δρούγος) : Δρούγος 14, Δεληγεώργοπουλος, Γαβριήλ 9(2), Βαδάκης 11, Τσιούμας Γ., Τσιούμας Π 2., Χαντζόπουλος, Βιδάλης

Κεραυνός (Τάσος Τσιμιτσέλης) : Τσιμιτσέλης Αν. 4, Κοντός 15(1), Τσιμιτσέλης Αθ. 4, Ξηρομερίτης, Μπεσλεμές, Μπόνιας 2, Μύρωνας 7, Σαρρής Ε., Παπατσίρος, Σαρρής Α., Μαυρομάτης 7




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος