Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Παλαίμαχοι ΑΠΟΚ-Διαιτητές ΕΠΣ Ευρυτανίας 2-4

Οι διαιτητές της Ευρυτανίας και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ αναμετρήθηκαν σε φιλικό ματς, που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Το τελικό αποτέλεσμα (2-4) είναι το τελευταίο, που μετρά, καθώς ο σκοπός ήταν «ιερός» και αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές του παιχνιδιού. Η τιμή του εισιτηρίου ήταν 2 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στο 24χρονο πρώην ποδοσφαιριστή, αλλά και διαιτητή Άρη Αλεξόπουλο, που υπέστη πριν από 4 χρόνια σοβαρό τροχαίο ατύχημα.
Το παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο 25 Αυγούστου και άρχισε λίγο πριν τις 19:30. Στο αγωνιστικό κομμάτι το πρώτο μέρος άνηκε στους παλαιμάχους, που προηγήθηκαν με 2-0 και το δεύτερο στους διαιτητές, που κατάφεραν να κάνουν μια εντυπωσιακή ανατροπή και να επικρατήσουν με 2-4!.
Οι παλαίμαχοι γνώρισαν την τρίτη τους ήττα στα φιλικά παιχνίδια, καθώς είχαν προηγηθεί οι ήττες με την Α.Δ. Ευρυτανίας (1-0) και την Α.Λ.Α.Κ.(2-0). Δεν είχαν καμία αλλαγή και αγωνίστηκαν με την ίδια ενδεκάδα σε όλο το παιχνίδι.
Οι διαιτητές παρουσίασαν αρκετά βελτιωμένο πρόσωπο, καθώς στο περυσινό αντίστοιχο φιλικό είχαν ηττηθεί με 6-1.!. Έδειξαν πως διαθέτουν και ποδοσφαιρικές αρετές, καθώς αρκετοί από αυτούς υπήρξαν πρώην ποδοσφαιριστές.

Ρέφερι ο Κολοκώτσιος


Ο 29χρονος διαιτητής και εκ των διοργανωτών του φιλικού Λάμπρου Κολοκώτσιος διεύθυνε την αναμέτρηση.

Δυο 35λεπτα
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν συνολικά 70 λεπτά (2 ημίχρονα των 35 λεπτών).

Λίγοι στις κερκίδες


Παρά το γεγονός ότι το φιλικό ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο γήπεδο δεν βρέθηκαν περισσότεροι από 50 οπαδοί. Την διοίκηση του ΑΠΟΚ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Ανδρέας Θεολόγου και ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Κονδύλης.


Ικανοποιητικό ποσό
Ένα αρκετά καλό ποσό κατάφερε να συγκεντρώσει η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας, που διοργάνωσε τον αγώνα. Σημαντική ήταν η συνεισφορά στο ποσό των διαιτητών, του Βελουχίου και ομάδων της περιοχής, ενώ το ποσό αυξήθηκε χάρης στην συνεισφορά της κ. Σπυριδούλας Πασσά, που «έκοψε» τα εισιτήρια σε όσους βρέθηκαν στην κερκίδα.
Τα έσοδα θα παραλάβει ο πατέρας του Άρη, Βασίλης Αλεξόπουλος, όταν θα επιστρέψει από την Αθήνα.

Σέντερ φορ ο Μπομποτσιάρης!


Ο αντιπρόεδρος τη ΕΠΣ Ευρυτανίας Μίλτος Μπομποτσιάρης αγωνίστηκε πρώτο 20λεπτο στην κορυφή της επίθεσης των διαιτητών. Ως βοηθητικοί αγωνίστηκαν και τρεις μη διαιτητές και συγκεκριμένα οι: Τάκης Χειλάς (Τερματοφύλακας της Παλαιοκατούνας), Σπύρος Σουλτάτος (Ποδοσφαιριστής της Ποταμιάς), Δημήτρης Κολλημένος (Ποδοσφαιριστής του Αετού Περιστερίου), Άρης Σιταράς (Ποδοσφαιριστής της Μυρίκης), αλλά και ο Νίκος Κωστής, που είναι πρώην διαιτητής και νυν ποδοσφαιριστής του Απεραντιακού.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα με δυο πέναλτι

 












Ο Νότης Μαντζούφας και ο Κώστας Πασσάς με δυο εκτελέσεις πέναλτι έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα τους με σκορ 2-0, με το οποίο έληξε και το πρώτο ημίχρονο.



Από ένα δοκάρι

 












Γιάννης Φλωράκης (Παλαίμαχοι) και Νίκος Κωστής (Διαιτητές) είχαν από ένα δοκάρι, όταν το σκορ ήταν 0-0.

Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Φλωράκης πλάσαρε από αριστερά, η μπάλα αποκρούστηκε από τον Χειλά και σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των τυπικά φιλοξενούμενων.
11΄: Σουτ του Κωστή από την γραμμή της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τάκη.
13΄: Ανατροπή του Χειλά στον Φλωράκη και πέναλτι για τους παλαίμαχους. Ο Μαντζούφας εκτέλεσε εύστοχα (παρά την προσπάθεια του αντίπαλου γκολκίπερ για απόκρουση), κάνοντας το 1-0.
36΄: Ο Γαλανός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γαλάνη. Ο Πασσάς πραγματοποίησε από την «άσπρη βούλα» το 2-0.

Β΄ Μέρος

Εντυπωσιακή ανατροπή

 












Οι «πράσινοι» κατάφεραν να γυρίσουν το εις βάρος τους 2-0 και να πετύχουν μια σπουδαία ανατροπή με σκορ 2-4.

Δυο γκολ ο Χρυσαφόπουλος


Ο 38χρονος Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος σημείωσε δυο τέρματα, ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι: Σπύρος Σουλτάτος και Γιώργος Στοφόρος. Ξεχώρισε από πλευράς διαιτητών με την παρουσία του στον χώρο του κέντρου ο 15χρονος Βαγγέλης Λαθύρης.

Οι καλύτερες φάσεις
38΄: Ο Σουλτάτος πλάσαρε από κοντά, με τον Τάκη να αποκρούει με τα πόδια.
40΄: Εντυπωσιακή κεφαλιά του Γαλανού κατέληξε μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι του Χειλά.
43΄: Σουτ του Ελταχάν έξω από την περιοχή απέκρουσε ο πορτιέρο του Βελουχίου.
45΄: Ο Στοφόρος σέντραρε από αριστερά και ο Χρυσαφόπουλος πλάσαρε στο δεύτερο δοκάρι, μειώνοντας σε 2-1.
55΄: Μακρινό σουτ του Λαθύρη έδιωξε σε κόρνερ ο Τάκης.
62΄: Ο Λαθύρης επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, με τον Τάκη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
65΄: Σέντρα του Λαθύρη από αριστερά, ο Σουλτάτος ξεμαρκάριστος με πλασέ έκανε το 2-2.
72΄: Ο Σιταράς τροφοδότησε με μπαλιά τον Χρυσαφόπουλο, ο οποίος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Τάκη (2-3).
73΄: Σέντρα του Κολόκα από αριστερά, ο Γαλανός πλάσαρε από κοντά πάνω από την εστία των διαιτητών.
75΄: Χτύπημα φάουλ του Χρυσαφόπουλου από δεξιά, ο Στοφόρος από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία των παλαιμάχων διαμόρφωσε το 2-4.

Συνθέσεις Ομάδων

Παλαίμαχοι ΑΠΟΚ (Γιώργος Γαλανός): Τάκης, Ξαγάρας, Γραμματίκας, Κολόκας, Πασσάς, Αντωνίου, Μπακογεώργος, Κατσαδούρος, Μαντζούφας, Γαλανός, Φλωράκης

Διαιτητές Ευρυτανίας (Βασίλης Λάμπρου): Χειλάς, Κολλημένος(45΄ Σιταράς), Πολυχρόνης(65΄ Κολλημένος), Λάμπρου, Γαλάνης, Λαθύρης, Ελταχάν, Κωστής, Στοφόρος, Σουλτάτος, Μπομποτσιάρης(20΄ Χρυσαφόπουλος)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος
1ος Βοηθός: Άρης Σιταράς
2ος Βοηθός: Φλοριάν Μπούτσι
























Ρεπορτάζ: Γιάννης Βονόρτας
Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος