Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΑΛΑΚ-Παλαίμαχοι ΑΠΟΚ 2-0

Με σκορ 2-0 επικράτησε η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου απέναντι στους Παλαίμαχους ΑΠΟΚ, σε φιλική αναμέτρηση.
Ο αγώνας διεξήχθη την Τετάρτη 1/8 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα. Έγινε με την παρουσία λιγοστών φιλάθλων, κάτω από συννεφιά και με χαμηλή θερμοκρασία για την εποχή.
Η ΑΛΑΚ σκόραρε από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο και πήρε εύκολα την φιλική νίκη. Είχε στην σύνθεση της αρκετούς παίκτες με παραστάσεις στα γήπεδα της Ευρυτανίας.
Οι παλαίμαχοι ήταν ανταγωνιστικοί για ένα ακόμη παιχνίδι και έδειξαν ότι παρά τα χρόνια που έχουν περάσει ότι δεν έχουν ξεχάσει την μπάλα. Οι νικητές έκαναν το 2/2 στις φιλικές τους αναμετρήσεις και οι ηττημένοι το 0/2.

Δυο 35λεπτα
Ο αγώνας είχε διάρκεια 70λπετών και συγκεκριμένα 2 35 λεπτα.

Ρέφερι ο Λάμπρου


Το φιλικό σφύριξε ο Βασίλης Λάμπρου, ενώ δεν είχε κανέναν βοηθό. Υπήρχαν αρκετές αμφισβητούμενες φάσεις και ακυρώθηκαν 3 τέρματα.


Παρούσα η διοίκηση του ΑΠΟΚ
Στο γήπεδο βρέθηκε η νεοσύστατη διοίκηση του Βελουχίου, η οποία παρακολούθησε το πρώτο μέρος του φιλικού. Έδειξε διάθεση για συνεργασία με τους παλαίμαχους και ότι θα βρίσκεται κοντά τους. Αντίθεση από πλευράς παλαιμάχων ελάχιστα άτομα στάθηκαν στον ΑΠΟΚ, στις δύσκολες στιγμές που περνούσε και όταν έφτασε μια «ανάσα» από την διάλυση.


Οδηγίες από Φέγγο-Γαλανό

 












Την ομάδα της ΑΛΑΚ καθοδήγησε από τον πάγκο ο Στάθης Φέγγος. Οδηγίες από τους παλαίμαχους έδινε ο Γιώργος Γαλανός.

Α΄ μέρος

Με τέρμα του «Πελέ»


Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος του Α.Ο. Καρδίτσας με ένα όμορφο τέρμα στο 28o λεπτό άνοιξε το σκορ.

‘Έξω δυο με τράβηγμα

 












Δυο παίκτες του ΑΠΟΚ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο εξ αιτίας τραβήγματος. Πρόκειται για τον επιθετικό Πάνο Φουρλιά και τον μέσο Δημήτρη Τσούκα.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄ : Ο Γιαννακόπουλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
13΄ : Σουτ του ταχύτατου Γιαννακόπουλου από καλή θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια του ΑΠΟΚ.
19΄ : Μετά από λάθος συνεννόηση Ζαχαράκη-Κόκκοτα, πλασέ του Νάσιου από τα όρια της περιοχής απέκρουσε ο πορτιέρο των παλαιμάχων.
20΄ : Ο Κουτούμπας Π. έδιωξε απρόσεκτα, ο Σερπάνος κέρδισε την μπάλα εκτός περιοχή.ς σούταρε αλλά ο γκολκίπερ της ΑΛΑΚ μπλόκαρε σταθερά στην αριστερή του γωνία.
27΄ : Σουτ του Σερπάνου από καλή θέση πέρασε μόλις άουτ.
28΄ : Ο Νάσιος εκτός περιοχής έστρωσε στον Γενιτσαρόπουλο Α., που με δυνατό σουτ σημάδεψε το δεξί «παραθυράκι» του ΑΠΟΚ και πέτυχε το 1-0.

Β΄ μέρος

Αμφισβητούμενο γκολ
Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι παλαίμαχοι του ΑΠΟΚ έφτασαν στην ισοφάριση με τέρμα του Μπάρλα. Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις και συζήτηση το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πρόκειται για μια οριακή φάση.

«Κλείδωσε» την νίκη ο Νάσιος


Ο Δημήτρης Νάσιος με κεφαλιά λίγα λεπτά πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Δημιουργός του γκολ ήταν ο Κώστας Γιαννακόπουλος.

Έπαιξε ο νεαρός Τσιώνης


Ο μικρός Δημήτρης Τσιώνης πήρε χρόνο συμμετοχής στα τελευταία λεπτά με την φανέλα της ΑΛΑΚ. Πρόκειται για τον μικρό γιο του επιχειρηματία και μέλους της ΑΛΑΚ Σπύρου Τσιώνη.


Οι καλύτερες φάσεις
41΄ : Ο Πασσάς με υποδειγματική μπαλιά βρήκε τον Μπάρλα, ο οποίος σκόραρε από τα όρια της περιοχής. Αρχικά το γκολ καταμετρήθηκε, αλλά στην συνέχεια έπειτα από αρκετή συζήτηση…ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
44΄ : Ο Σταμούλης σέντραρε από αριστερά, η κεφαλιά του Μπουμπουρή από κοντά  πέρασε άουτ.
47΄ : Ακυρώθηκε γκολ του Γιαννακόπουλου, καθώς βρίσκονταν εκτεθειμένος από τους αντίπαλους αμυντικούς.
56΄ : Δυνατό σουτ του Μπακογεώργου από μακρινή απόσταση μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Κουτούμπας.
64΄ : Ο Γιαννακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Νάσιος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά στην αριστερή γωνία διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
67΄ : Δυνατό σουτ του Σερπάνου από το ύψος του πέναλτι πέρασε πάνω από το τέρμα της ΑΛΑΚ.
70΄ : Μετά από τραγικό λάθος του Χειλά, ο Γενιτσαρόπουλος Χ. σούταρε σε κενή εστία πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΛΑΚ (Στάθης Φέγγος) : Κουτούμπας Π., Ράπτης, Μπουμπουρής, Φραγκαλιός, Ζαραβέλης, Λέρης, Γενιτσαρόπουλος Α., Νάσιος, Γιαννακόπουλος, Κουτούμπας Ι., Σταμούλης
Αγωνίστηκαν και οι : Γαλανός Ι., Γενιτσαρόπουλος Χ., Τσιώνης, Φέγγος, Τασιός

Παλαίμαχοι ΑΠΟΚ (Γιώργος Γαλανός) : Κόκκοτας, Ξαγάρας, Ζαχαράκης, Πασσάς, Κοκοτίνης, Τσούκας, Φουρλιάς, Σερπάνος, Μπακογεώργος, Κατσαδούρος, Κολόκας
Έπαιξαν και οι : Γαλανός Γ., Χειλάς, Μπάρλας, Ζαλοκώστας, Παπαγιάννης

Διαιτητής : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος