Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Οι ποδοσφαιριστές-μπασκετμπολίστες της περασμένης σαιζόν

Αρκετοί ποδοσφαιριστές της Α΄ ΕΠΣΕ, της Δ΄ Εθνικής, εκτός Ευρυτανίας η και διαιτητές συμμετείχαν και στο μπασκετικό τουρνουά. Απέδειξαν ότι εκτός από ποδοσφαιρικές αρετές έχουν και χαρίσματα και σε αυτό το άθλημα. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα του Γιάννη Ηλιάδη και του Λάμπρου Γούλα, οι οποίοι εκτός από πολύ καλοί ποδοσφαιριστές είναι και εξαιρετικοί στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.
Με τα χρώματα του τροπαιούχου Αστέρα αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του Αιόλου Θεοδόσης Κόκκοτος και Βασίλης Τσουκαλάς, ο Άλκης Κατής των Αγράφων,  ο Λάμπρος Φλωράκης της Μυρίκης, ο Βασίλης Δόσης του Απεραντιακού, οι Γιώργος Ζαγκότσης και Δημήτρης Κατής της Ποταμιάς και φυσικά ο αρχηγός Γιάννης Ηλιάδης του Απεραντιακού. Ο Θωμάς Χονδρός αγωνίστηκε παλαιότερα στην Β΄ ΕΠΣΕ με την Αγία Τριάδα.
Με το δεύτερο Cinema αγωνίστηκε ο αμυντικός χαφ της Παλαιοκατούνας Ίγκλι Οσμενάι, ο αμυντικός του Κρικέλλου Χρήστος Πανάρας, ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Ποταμιάς Κώστας Χειλάς, όπως και ο Θανάσης Ζαγκότσης, που σταμάτησε το ποδόσφαιρο στον Απεραντιακό.
Στην Μακρακώμη έπαιξε ο τερματοφύλακας της Σπερχειάδας 2005 Αντρέας Παπασάρας, οι αμυντικοί της Ένωσης 2010 Αλέξανδρος Σκαργιώτης και Δημήτρης Χατήρας, ο επιθετικός της Βίτωλης Σωτήρης Στεφανής και ο παίχτης της Μακρακώμης 2009 Νίκος Γρίβας.
Στο Sporting αγωνίστηκε ο αμυντικός του ΑΠΟΚ Σπύρος Ξαγάρας, ο τερματοφύλακας του Αιόλου Κώστας Λάππας και ο παίχτης της Ποταμιάς Ηλίας Σαπούνης. Ο αρχηγός Χρήστος Νικόπουλος και ο Πάνος Κρουστάλλης έχουν δελτίο στην Αγία Τριάδα.
Στην Γρανίτσα έπαιξε ο μεσοεπιθετικός της Κρέντης Λάμπρος Γούλας, οι παίχτες του Απεραντιακού Στέφανος Γούλας και Δημήτρης Ζήκας, ο Βασίλης Μπισμπίκης του Ραπτοπούλου και ο Δημήτρης Γούλας, που κατέκτησε την άνοδο με το Μουρίκι στην μεγάλη κατηγορία της Βοιωτίας. Στην ποδοσφαιρική Γρανίτσα ανήκουν οι: Κοσμάς Καρδαμπίκης, Νίκος Τάκης και Θωμάς Σκόνδρας.
Με τον Άτλαντα αγωνίστηκε ο διαιτητής και ο πρώην τερματοφύλακας Βασίλης Λάμπρου, ο ποδοσφαιριστής των Αγράφων Δημήτρης Σβερώνης, ο Πάνος Αρβανίτης του Αιόλου και ο Νίκος Κωστής του Απεραντιακού. Δελτίο στο Α.ΚΕ.Κ. είχαν ο Πάνος Γρανίτσας και ο Γιάννης Μπουμπουρής.
Στους Krenti Bulls αγωνίστηκαν άτομα της ποδοσφαιρικής ομάδας και συγκεκριμένα οι: Κώστας Μάκκας, Βαγγέλης Μάκκας, Νίκος Βούρτσας, Γιώργος Βούρτσας, Νίκος Ντάλλας και Πάνος Κουτσιούμπας. Δελτίο στην ποδοσφαιρική Κρέντη, χωρίς να αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια έχουν και οι: Λάμπρος Βούρτσας και Βαγγέλης Λεπενιώτης. Έπαιξαν επίσης ο τερματοφύλακας της Ακαδημίας και της μικτής προπαίδων Γιάννης Φεγγούλης, ο Σωτήρης Ντάλλας της Φραγκίστας και ο προπονητής-παίχτης του Κερασόβου Πάνος Βλάχος.
Με τα χρώματα του ΤΕΙ Καρπενησίου αγωνίστηκαν τρεις ποδοσφαιριστές του Απεραντιακού και συγκεκριμένα οι: Δημήτρης Καντούνης, Γιάννης Γιαννής και Κώστας Γουρέλης, όπως και ο ρέφερι Γιώργος Στοφόρος.
Με τα Φαρμακεία συμμετείχαν ο πρωταθλητής με τον Αίολο Γιώργος Ράικος, οι παίχτες του Κερασόβου Γιάννης Λάππας, Πάνος Ζιάκας και Κώστας Ιωάννου, όπως και ο Νεόφυτος Νεοφύτου της Ποταμιάς. Δελτίο στα Άγραφα έχει ο Βαγγέλης Μπουμπουρής.
Στην Π.Α.Κ. αρχηγός ήταν ο Γιάννης Χαλκιάς του Αιόλου, ενώ έπαιξαν επίσης ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής(Μεταξύ άλλων και του ΑΠΟΚ) Κώστας Γραμματίκας, που σταμάτησε την καριέρα του στον Άγιο Νικόλαο, ο παλαιός δεινός σκόρερ του ΑΠΟΚ και του Αιόλου Πάνος Φουρλιάς, ο Γρηγόρης Ντρίβας της Ποταμιάς και ο Βαγγέλης Λαθύρης, που αγωνίστηκε παλαιότερα σε Μυρίκη και Αναγέννηση Παλαιοκατούνας. Μια συμμετοχή είχε ο πρόεδρος του ΣΔΠ Ευρυτανίας Χρήστος Τσάμπρας.
Στον Πρωτέα έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ Δημήτρης Κουρλός και Βασίλης Ντουφεκιάς, ο Κώστας Καλύβας και ο Σπύρος Λάμπρόπουλος του Αιόλου, ο Βασίλης Λέντζος, ο Γιώργος Σακαμπέτης και ο Νεκτάριος Καρδαμπίκης της Μυρίκης, ενώ μια συμμετοχή είχε και ο επαγγελματίας στόπερ Δημήτρης Ρούσσης, που αγωνίστηκε πέρυσι στην Γ΄ Εθνική με τον Τηλυκράτη Λευκάδας.
Στην Παρέα συμμετείχαν τρεις διαιτητές και πρώην ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τον Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο, τον Λάμπρο Κολοκώτσιο (ΣΔΠ Ευρυτανίας) και τον Κώστα Αναγνώστου (ΣΔΠ Φθιώτιδας). Έπαιξαν επίσης ο Δημήτρης Κατελούζος και ο Πάνος Πασσάς του ΑΠΟΚ, ο δις πρώτος σκόρερ της Α΄ ΕΠΣΕ Θανάσης Τζαβαλής του Τυμφρήστου, ο Ταξιάρχης Καλύβας των Αγράφων, ο Γιάννης Τσούκο της Παλαιοκατούνας και ο Δημήτρης Κολλημένος του Αετού Περιστερίου (Ανέβηκε από την Γ΄ στην Β΄ ΕΠΣΗΠ). Συμμετείχαν επίσης ο Λάζαρος Σκαρμούτσος, που έχει παίξει παλαιότερα στην Αγία Τριάδα, ο Κώστας Κραμπής (Τερματοφύλακας, που έχει δελτίο στον Άγιο Προκόπιο) και ο Δημήτρης Κοκοτίνης, που αποτέλεσε στο παρελθόν ποδοσφαιριστής της Μυρίκης και παράγοντας του ΑΠΟΚ.
Με τους αποβληθέντες Γυμναστές συμμετείχαν ο Γιάννης (Ε) Φλωράκης του ΑΠΟΚ, οι Λεωνίδας Κόγιας και Πάνος Γαλανός των Αγράφων, ο Δημήτρης Τσιγαρίδας και ο Χρήστος Καλαμπάκας της Κρέντης, ο Παύλος Κουτούμπας της Ποταμιάς και ο πρώην προπονητής του ΑΠΟΚ και νυν της μικτής νέων Γιάννης (Κ) Φλωράκης. Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ υπήρξε ο Πάνος Μουτσούλας.

Επιμέλεια : Δημήτρης Κολλημένος