Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Εκλέχτηκε το νέο και ανανεωμένο Δ.Σ. του Βελουχίου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση του Βελουχίου, με πρωτεύον θέμα την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Άρχισε λίγο μετά τις 19:30 και υπήρξε επίσης ενδιαφέρουσα συζήτηση για το παρόν, αλλά και το μέλλον του συλλόγου. Συγκεκριμένα κουβέντα υπήρξε και για το θέμα των υπαρχόντων ποδοσφαιριστών, που η ανανέωση των οποίων βρίσκεται σε εκκρεμότητα, των μεταγραφικών στόχων, αλλά και του προπονητή, ώστε ο ΑΠΟΚ να εμφανιστεί δυνατός στο νέο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Παρόντες ήταν οι: Γιώργος Λαθύρης, Χρήστος Γιαννίτσαρης (Γραμματεία της συνέλευσης και κεντρικοί ομιλητές με τον κ. Θεολόγου), Νίκος Γκορόγιας, Νεκτάριος Καρδαμπίκης, Στέλιος Σώμαλης, Ηλίας Παππάς, Νίκος Νταής, Βασίλης Συγκελόπουλος, Ανδρέας Κατσακιώρης, Δημήτρης Κατσακιώρης, Ανδρέας Θεολόγου, Δημήτρης Κοκοτίνης, Βασίλης Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Κελεσίδης, Κώστας Πασσάς, Πάνος Πασσάς και Ανδρέας Κονδύλης. Δικαιολογημένα απών ήταν ο Γιώργος Νικολακόπουλος.
Ύστερα από την λήξη της συνέλευσης το νεοεκλεγέν συμβούλιο συνεδρίασε για πρώτη φορά, ενώ εντός ημερών η ακόμη και ωρών θα συσταθεί σε σώμα, το οποίο θα ανακοινωθεί επισήμως με δελτίο τύπου.
Από τους παλαιμάχους του συλλόγου παρόντες ήταν μόνο οι: Γιαννίτσαρης, Γκορόγιας, Πασσάς Κ. και Θεοδωρόπουλος, ενώ αξίζει να αναφερθεί η παρουσία του πρώην ποδοσφαιριστή Πάνου Πασσά και του εκ των αρχηγών Βασίλη Συγκελόπουλου.

Η λειτουργία της ομάδας 


Ο Γιώργος Λαθύρης ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι δεν μπορεί να αναλάβει πρόεδρος λόγω των ανειλημμένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Ωστόσο επανέλαβε πως θα μπει στο διοικητικό συμβούλιο.
Αναφέρθηκε σε ορισμένες κινήσεις, που πρέπει να πραγματοποιηθούν για την ενίσχυση του συλλόγου. Μερικές από αυτές είναι η κάρτα μέλους (Με την ετήσια συνδρομή των 30 ευρώ), η δημιουργία του ημερολογίου με θεματικό χαρακτήρα, αλλά και ο χορός της ομάδας, κάτι που πρότεινε ο κ. Θεολόγου.
Από την πλευρά του ο Χρήστος Γιαννίτσαρης μίλησε για το site της ομάδας (Φτιαγμένο στα πρότυπα του Εργοτέλη και του ΠΑΣ Γιαννένα), το οποίο πρέπει να τεθεί σε λειτουργία.

Πρόταση στον Θεολόγου για πρόεδρος


Οι παρευρισκόμενοι πρότειναν στον Ανδρέα Θεολόγου να αναλάβει το πόστο του προέδρου. Ο κ. Θεολόγου ήταν αρχικά διστακτικός, καθώς έχει μόνο δυο μήνες στην πόλη μας και πολλοί θα τον θεωρούσαν «ουρανοκατέβατο». Έβαλε ως όρο την συλλογική λειτουργία του συμβουλίου. Οι υπόλοιποι εξέφρασαν την απόλυτη στήριξη τους προς τον διευθυντή του ξενοδοχείου, αναφερόμενοι στο επίπεδο γνώσεων και στην μόρφωση του.
Τόνισε πως δεν θέλει να υπάρξουν μομφές προς το πρόσωπο του απερχόμενου προέδρου και να ξεκαθαριστούν τα οικονομικά του συλλόγου.

Παρουσία Γκορόγια


Ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Γκορόγιας θα παραδώσει το πρωί της Παρασκευής (27-7) τα πρακτικά της ομάδας στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Τόνισε πως δεν υπάρχουν χρέη από την τελευταία 2ετία, που ασκούσε διοίκηση. Αναφέρθηκε στην φετινή λειτουργία της ομάδας και τον ρόλο, που είχε κάθε μέλος ξεχωριστά. Είπε πως πρέπει να γίνει αναφορά στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ομάδας.

Το θέμα προπονητής-μεταγραφές
Συζήτηση υπήρξε και για το θέμα των μεταγραφών, αλλά και του προπονητή, το οποίο είναι πρωτεύον, για να υπάρξει και η ενίσχυση. Η ομάδα στοχεύει να εντάξει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο δυναμικό της και στο «τραπέζι» έπεσαν τα πρώτα ονόματα. Έχουν γίνει ήδη οι ανεπίσημες «κρούσης».

Φαβορί ο Κρασιάς


Για την τεχνική ηγεσία «φαβορί» είναι ο μέχρι πρότινος αρχηγός του Βελουχίου και βοηθός προπονητή Γιώργος Κρασιάς, που βρίσκεται στην ομάδα από το 1991!. Εξελίξεις και ανακοινώσεις θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες.

6 «έχουν δελτίο στο χέρι»
Έξι ποδοσφαιριστές έχουν την αίτηση αποδέσμευσης τους η μεταγραφής τους υπογεγραμμένη. Είναι οι: Χάρης Ζαραβέλης, Κώστας Μπόνιας, Δημήτρης Κουρλός, Δημήτρης Ζαλοκώστας, Γιάννης Φλωράκης και Βασίλης Ντουφεκιάς. Με αυτούς τους παίχτες θα υπάρξει και νέα συζήτηση για την παραμονή τους στον ΑΠΟΚ.

Το νέο Δ.Σ.
Το νεοκλεγέν διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε μετά την λήξη της συνέλευσης για πρώτη φορά και αποτελείται από τους: Γιώργο Λαθύρη, Ανδρέα Θεολόγου, Νεκτάριο Καρδαμπίκη, Κώστα Πασσά, Ανδρέα Κατσακιώρη, Στέλιο Σώμαλη, Χρήστο Γιαννίτσαρη και Ανδρέα Κονδύλη. Από το απερχόμενο Δ.Σ. παραμένει μόνο ο Χρήστος Γιαννίτσαρης.

Το προφίλ του καθενός


Γιώργος Λαθύρης: F&B Manager και υπεύθυνος αθλητικών δραστηριοτήτων του Hotel Spa Montana. Είναι γνωστός φίλος του ΑΠΟΚ και θα έχει και τον ρόλο του υπεύθυνου τύπου, καθώς έχει ασχοληθεί με την δημοσιογραφία.


Ανδρέας Θεολόγου: Director Manager του Hotel Spa Montana. Βρίσκεται εδώ και δυο μήνες στο Καρπενήσι. Κατάγεται από την Ελάτεια Φθιώτιδας και έχει ασχοληθεί με τα διοικητικά ακόμη και επαγγελματικών ομάδων.


Νεκτάριος Καρδαμπίκης: Από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ΑΠΟΚ και το νεαρότερο σε ηλικία μέλος του νέου συμβουλίου (28 ετών). Έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής, κλείνοντας την καριέρα του στην Μυρίκη.


Κώστας Πασσάς: Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ για πολλά χρόνια, τον οποίο υπεραγαπά. Έχει ασχοληθεί με την διαιτησία, με την ΕΠΣ Ευρυτανίας, αλλά έχει και πολυετή θητεία στην προπονητική, με τελευταία ομάδα τον Απεραντιακό.


Στέλιος Σώμαλης: Φροντιστής του συλλόγου τα τελευταία δυο χρόνια (Παλαιότερα και της Μυρίκης), πρώην διαιτητής και πρώην ποδοσφαιριστής. Ένθερμος υποστηρικτής του Βελουχίου.


Ανδρέας Κατσακιώρης: Από τους πιο γνωστούς φίλους του Βελουχίου, μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη. Υπήρξε αρκετό καιρό και στο παρελθόν στο Δ.Σ. της ομάδας, στο οποίο είχε αποχωρήσει για τελευταία φορά το 2011.


Χρήστος Γιαννίτσαρης: Το «δεξί χέρι» του εκάστοτε προέδρου τα τελευταία χρόνια. Είναι ο μοναδικός που παραμένει από το ήδη υπάρχον Δ.Σ., στο οποίο είχε το πόστο του ταμία. Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Βελουχίου, «τρέχει» καθημερινά για την ομάδα, βοηθώντας σημαντικά στην τέλεση των προπονήσεων.


Ανδρέας Κονδύλης: Ιατρός στο επάγγελμα και φίλος της ομάδας. Έχει υπάρξει ιατρός αγώνα σε πολλά παιχνίδια του ΑΠΟΚ.

Και..αναπληρωματικά μέλη
Ως αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν ο Ηλίας Κουτρουμάνος, ο Γιώργος Νικολακόπουλος και ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Κωστούλας. Οι δυο πρώτοι υπήρξαν και παλαιότερα στο συμβούλιο της ομάδας.







Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος