Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Στο Καρπενήσι οι βαδιστές Ζαπουνίδου-Παπαμιχαήλ

Δυο ακόμη ονόματα στίβου, που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου προετοιμάζονται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου αυτές τις ημέρες για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού. Πρόκειται για τους βαδιστές  Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ και Δέσποινα Ζαπουνίδου. Ο πρώτος θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 20 και στα 50 χιλιόμετρα βάδην και η δεύτερη στα 20 χιλιόμετρα.
Προπονητής των αθλητών είναι ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος. Οι δυο αθλητές διαμένουν στην Μυρίκη και εδώ και μερικές ημέρες προπονούνται στο αθλητικό κέντρο.

Έπιασαν τα όρια στα 20 χλμ στο Λουγκάνο
Οι δυο αθλητές συμμετείχαν στο διεθνές μίτινγκ βάδην στο Λουγκάνο της Ελβετίας στα 20 χιλιόμετρα. Ο Παπαμιχαήλ έκανε εντυπωσιακή επίδοση και νέο πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 1.21.19 και έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Το «στοιχειωμένο» πανελλήνιο ρεκόρ κρατούσε από το 1980 ο Χρήστος Καραγιώργος. Ο Έλληνας βαδιστής κατετάγη 10ος. Η Ζαπουνίδου στην κατηγορία των γυναικών στο Λουγκάνο στην ίδια απόσταση τερμάτισε στην 7η θέση με χρόνο 1.31.08. Η αθλήτρια από την Αριδαία έπιασε και αυτή το όριο για τους Ολυμπιακούς, σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ. Μάλιστα θα μετέχει δια δεύτερη φορά στους Ολυμπιακούς (Η πρώτη ήταν το 2008 στο Πεκίνο).

Εντυπωσιακός στο Ντούντιτσε
Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ έπιασε στην πόλη Ντούντιτσε της Σλοβακίας το όριο και στα 50 χιλιόμετρα βάδην για τους Ολυμπιακούς. Σημείωσε χρόνο 3.55.12 και τερμάτισε στην 5η θέση του αγώνα. Μάλιστα ο νεαρός αθλητής σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών πίσω από το πανελλήνιο ρεκόρ του Ευρυτάνα αθλητή Σπύρου Καστάνη.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ


Ο 24χρονος βαδιστής Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ κατάγεται από την Καρδίτσα και ανήκει στον σύλλογο ΕΑΡ (Στο παρελθόν άνηκε στον ΣΟΑ Φωκιανό Καρδίτσας).  Εντάχτηκε τον τελευταίο καιρό στο γκρουπ του Ναπολέων Κεφαλόπουλου, καθώς ο προηγούμενος προπονητής του ήταν ο Θανάσης Δεληγιάννης. Μετράει αρκετές διακρίσεις με κορυφαία την 6η θέση το 2009 στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων.

Η Δέσποινα Ζαπουνίδου


Η 27χρονη βαδίστρια Δέσποινα Ζαπουνίδου κατάγεται από την Αριδαία Ημαθίας και ανήκει στον σύλλογο ΦΟ Αριδαίας. Θα μετέχει για δεύτερη φορά σε μια Ολυμπιάδα, μετά την πρώτη της συμμετοχή πριν 4 χρόνια στο Πεκίνο. Το 2007 τερμάτισε  στην 5η θέση στα 20 χλμ βάδην στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων.






Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος