Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ακούστηκαν οι απόψεις των φίλων του ΑΠΟΚ - Την Τετάρτη η νέα διοίκηση

Δημόσια συζήτηση για το μέλλον του ιστορικού σωματείου της Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/7 σε αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Μοντάνα. Στην ανοικτή συζήτηση παραβρέθηκαν περίπου 20 άτομα, που εξέφρασαν τις απόψεις τους για το μέλλον του ΑΠΟΚ και για το πώς θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες. Η συγκέντρωση της Κυριακής ήταν ο προθάλαμος της γενικής συνέλευσης της Τετάρτης 25/7, όπου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση με την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Η συζήτηση ξεκίνησε γύρω στις 7.30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε μια ώρα αργότερα.

Οι παρουσίες στην συγκέντρωση
Αρκετοί φίλοι του ΑΠΟΚ παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση της Κυριακής, μεταξύ των οποίων και αρκετά μέλη της ομάδας σωτηρίας του συλλόγου. Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν οι : Χρήστος Γιαννίτσαρης (Ταμίας της διοίκησης), Γιώργος Λαθύρης και Ανδρέας Θεολόγου (Μέλη της ομάδας σωτηρίας), οι παλιοί διοικητικοί παράγοντες : Θανάσης Ελεφάντης, Δημήτρης Κοκοτίνης, Γιώργος Νικολακόπουλος, Ανδρέας Κατσακιώρης, Δημήτρης Κατσακιώρης, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές: Κώστας Πασσάς και Βασίλης Θεοδωρόπουλος και οι φίλοι της ομάδας : Ανδρέας Κονδύλης, Βασίλης Τσουκαλάς (Και παλαιός παίχτης του ΑΠΟΚ), Νεκτάριος Καρδαμπίκης, Χρήστος Κοσμάς, Χρήστος Καλτσής, Νίκος Νταής και ο πρώην ποδοσφαιριστής Πάνος Πασσάς.

Προτάθηκαν για την διοίκηση Θεολόγου & Λαθύρης


Τα στελέχη του ξενοδοχείου Μοντάνα Γιώργος Λαθύρης και Ανδρέας Θεολόγου προτάθηκαν και εξέφρασαν την επιθυμία τους για την συμμετοχή τους στην νέα διοίκηση. Κανείς άλλος δεν εξέφρασε δημόσια την επιθυμία του για την συμμετοχή στην νέα διοίκηση. Να αναφέρουμε ότι ο Φθιωτός διευθυντής του ξενοδοχείου Μοντάνα κ. Θεολόγου έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου, καθώς μετείχε στον διοικητικό σχήμα του Ελατειακού Φθιώτιδας και της επαγγελματικής ομάδας του Διαγόρα Ρόδου. Ο κ. Λαθύρης πρότεινε επίσης στο νέο σχήμα να μετέχουν οι παλιοί παράγοντες Δημήτρης Κοκοτίνης και Θανάσης Ελεφάντης. Σιγή ισχύος τήρησαν οι υπόλοιποι, οι οποίοι αναμένεται την Τετάρτη να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

Να μην πληρωθούν παίκτες


Ο εκπρόσωπος τύπου της κίνησης σωτηρίας του ΑΠΟΚ Γιώργος Λαθύρης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν πρέπει να δοθούν χρήματα στους ποδοσφαιριστές και η ομάδα να αλλάξει πορεία σε αυτό τον τομέα.

Δημιουργία δυνατής διοίκησης


Την ευκαιρία να γνωριστεί με τους φίλους του ΑΠΟΚ είχε ο διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Θεολόγου. Αναφέρθηκε ότι πρέπει να σχηματιστεί ένας ισχυρός πυρήνας, ο οποίος να βοηθάει την ομάδα σε όλους τους τομείς. Δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τον ΑΠΟΚ σε ότι χρειαστεί. Αναφέρθηκε επίσης στην συμμετοχή του στα διοικητικά με άλλα σωματεία. Τόνισε επίσης ότι εάν οι αποφάσεις παίρνονται ξανά από ένα άτομο θα αποχωρήσει από τον διοικητικό σχήμα.

Πως δόθηκαν τα δελτία


Την απορία του για το πώς δόθηκαν δελτία στους ποδοσφαιριστές εξέφρασε το πρώην διοικητικό στέλεχος της ομάδας Θανάσης Ελεφάντης, Τόνισε πως ο πρώην Πρόεδρος υπογράφει με την σφραγίδα της ομάδας, την στιγμή που έχει παραιτηθεί και έχει ανασταλεί η λειτουργία του συλλόγου.

Απών ο Γκορόγιας
Δεν παραβρέθηκε στην συγκέντρωση ο πρώην Πρόεδρος της ομάδας Νίκος Γκορόγιας. Ο κ. Γκορόγιας θα παραβρεθεί στην γενική συνέλευση της Τετάρτης, όπου και θα παραδώσει τον απολογισμό των πεπραγμένων της προηγούμενης σεζόν.

Δεν υπήρχαν πόστα


Το μοναδικό μέλος της απερχόμενης διοίκησης του ΑΠΟΚ που παραβρέθηκε ήταν ο Χρήστος Γιαννίτσαρης. Τόνισε ότι πάντα ξεκινούν όλοι μαζί και στην συνέχεια τα τελευταία χρόνια μένει αυτός με «παρτενέρ» τον εκάστοτε Πρόεδρο. Επίσης αναφέρθηκε ότι δεν υπήρχαν πόστα στην προηγούμενη διοίκηση.

Τα οικονομικά
Συζήτηση έγινε και για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Υπάρχουν χρέη από την διοίκηση του κ. Τσιτούρη και σύμφωνα με υπολογισμούς ανέρχονται γύρω στις 21 χιλιάδες ευρώ. Το ποσό αυτό θα καλυφθεί από τις επιχορηγήσεις από την γενική γραμματεία αθλητισμού, που αναμένει η ομάδα του ΑΠΟΚ. Η προηγούμενη διοίκηση του κ. Γκορόγια δεν θα αφήσει κανένα χρέος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της.

Την Τετάρτη οι εκλογές
Την Τετάρτη 25 Ιουλίου θα σχηματιστεί διοίκηση και ο ΑΠΟΚ θα ξεκινήσει να επαναλειτουργεί. Η γενική συνέλευση του σωματείου θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου Μοντάνα στις 7.30 το απόγευμα.








Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος