Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Μικτή Ευρυτανίας-Αστέρας Τρίπολης 0-3

Την πρώτη του φιλική αναμέτρηση εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου έδωσε ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες επικράτησαν της μικτής Ευρυτανίας με σκορ 0-3.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2/7 στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα. Έγινε κάτω από δροσιά και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, όπως και με την παρουσία περίπου 100 φιλάθλων από την περιοχή του Καρπενησίου.
Ο Αστέρας του Σάκη Τσιώλη σκόραρε ένα τέρμα σε κάθε 30λεπτο (Το ματς είχε διάρκεια 3 30λεπτα) και κυριάρχησε σε όλη την διάρκεια του φιλικού παιχνιδιού. Παράλληλα ο τεχνικός του Ευρωπαίου Αστέρα είχε την ευκαιρία να δει όλους τους ποδοσφαιριστές, που είχε στην διάθεση του να αγωνίζονται και να διαπιστώσει την αγωνιστική τους ετοιμότητα.
Η μικτή ομάδα με τους νεαρούς επίλεκτους από την Ευρυτανία στάθηκε αρκετά καλά και παρουσίασε αξιόλογα στοιχεία, δείχνοντας ότι έχει αρκετούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Έπαιξε αρκετά καλή άμυνα και προσπάθησε μέσα από ταχύτατες αντεπιθέσεις να αιφνιδιάσει τους αρκετά ανώτερους Αρκάδες.

Διοικητική παρουσία Αστέρα
Το φιλικό παρακολούθησε ο πρόεδρος του Αστέρα και πρώην διεθνής διαιτητής Γιώργος Μποροβήλος και ο εκ των ιδιοκτητών της ομάδας Γιάννης Καυμενάκης. Οι δυο άνδρες διαμένουν μαζί με την υπόλοιπη υποστολή στο Hotel Spa Montana.


Διάρκεια 3 30λεπτα
Μετά από πρόταση του τεχνικού του Αστέρα Τρίπολης Σάκη Τσιώλη το φιλικό είχε διάρκεια 3 30 λεπτά και όχι 2 45λεπτα. Μάλιστα στο 2ο 30λεπτο έγινε διάλλειμα ενός τετάρτου, ενώ στο πρώτο 30λεπτο οι ομάδες άλλαξαν κατευθείαν εστίες.


Βλέμματα της Αναγέννησης
Στην κερκίδα του αθλητικού κέντρου βρέθηκε ο τεχνικός της Αναγέννησης Σάκης Θεοδοσιάδης και ο νέος πρόεδρος της ιστορικής ομάδας Βασίλης Μπούρμπος. Ο κ. Μπούρμπος ήταν τα τελευταία χρόνια Πρόεδρος της Α.Ε. Μουζακίου (Αντιμετώπισε 3 διαδοχικές χρονιές ΑΠΟΚ Βελούχι και Απεραντιακό). 


Από την κερκίδα ο Τσιώλης
Ο προπονητής του Αστέρα έκανε κάτι που συνηθίζει…παρακολούθησε το φιλικό από την κερκίδα. Ο κ. Τσιώλης και παλιότερα έβλεπε στο Καρπενήσι φιλικές αναμετρήσεις από την κερκίδα. Μαζί του ήταν ο στενός του φίλος Δημήτρης Χρυσικός, παλιός Πρόεδρος της ΕΠΣΕ, όπως και ο προπονητής της Μυρίκης Βασίλης Φούκας.



Ξεχώρισε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος 

 












Θετικά δείγματα έδειξε ο 18χρονος Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος του Βελουχίου, ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Έδειξε ότι με δουλειά μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Πολύ καλά από πλευράς Ευρυτανίας τα πήγαν και οι : Δημήτρης Ρεσίτης, Άλεξ Μπακαλίδης και Δημήτρης Κατσαδούρος.

Ανανέωσαν τον ραντεβού τους
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν σε φιλικό εκ νέου την Τετάρτη (4/7) το απόγευμα στον ίδιο χώρο και ώρα.

Ο στόπερ του Τηλυκράτη


Πολύ καλή παρουσία είχε ο Ευρυτάνας Δημήτρης Ρούσσης. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής είχε μια γεμάτη σεζόν στην Football League II με την ομάδα της Λευκάδας.

Οδηγίες από Χρυσικό
Ο ποδοσφαιριστής του Αίολου Μάκης Χρυσικός  έδινε οδηγίες από πλευράς Ευρυτανίας. Μαζί του στον πάγκο ήταν ο Ταξιάρχης Παπασπύρος και ο Χρήστος Γιαννίτσαρης (Παράγοντας του Βελουχίου), που έκανε το ζέσταμα στον γκολκίπερ Ρεσίτη.


Κινητικός ο Ντινιωτάκης


Αρκετά καλά στοιχεία από πλευράς Αστέρα έδειξε ο νεαρός και ταλαντούχος επιθετικός  και διεθνής με την Εθνική νέων Γιάννης Ντινιωτάκης. Ο 18χρονος ταλαιπώρησε σε πολλές περιπτώσεις την άμυνα της Ευρυτανίας. Ο «Ντίνιο» δοκιμάστηκε στην Αγγλία πριν λίγο καιρό από την Tooting and Mitcham FC. H συγκεκριμένη ομάδα αγωνίζεται στην Ryman League. Αποτελεί φυτώριο για τη Φούλαμ, την Τσάρλτον, την Τσέλσι και την Μίλγουολ.

Οδηγίες από Κυριλλιδη
Ο βοηθός του Σάκη Τσιώλη, Λάζαρος Κυριλλιδης έδινε οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του Αστέρα. Έχει διατελέσει συμπαίχτης του κ. Τσιώλη στην Λάρισα και βοηθός του σε πολλές ομάδες.


Εκτός αγώνα
Νοκ άουτ από πλευράς Αστέρα ήταν ο Έμμανουελ Περόνε, ο Χρήστος Πιπίνης, ο Χουανιτο και ο Θανάσης Κωστούλας. Ο Περόνε μπήκε την Δευτέρα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, μαζί με τον Ράγιος. Απόντες με την Εθνική νέων είναι οι:  Τάσος Μπακασέτας και Δημήτρης Κουρμπέλης.

Α΄ Μέρος

Δοκάρι για τον Αστέρα
Πίεση άσκησε από τα πρώτα λεπτά η ομάδα του Αστέρα και είχε με την συμπλήρωση 10 λεπτών παιχνιδιού δοκάρι με τον Γιάννη Ντινιωτάκη.



Προβάδισμα με Ράγιος


Οι Αρκάδες πήραν το προβάδισμα στο 24ο λεπτό με τέρμα που πέτυχε ο 26χρονος Ισπανός μέσος Ρούμπεν Ράγιος, ο οποίος πέτυχε 8 γκολ την περασμένη σαιζόν.


Δεν φάνηκε η Ευρυτανία
Οι γηπεδούχοι της Ευρυτανίας προσπάθησαν μέσα από αντεπιθέσεις να απειλήσουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄ : Δυνατό σουτ του Έγκον εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη.
10΄ : Ο Ντινιωτάκης μπήκε στην περιοχή από δεξιά απέναντι στον Ρεσίτη, όμως σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και στην συνέχεια ο Πασσάς απομάκρυνε.
21΄ : Συρτό σουτ του Ντινιωτάκη από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της Ευρυτανίας.
22΄ : Ο Τσαμπούρης σέντραρε από δεξιά και ο Ράγιος από το ύψος του πέναλτι, έπιασε το δυνατό σουτ, που πέρασε αρκετά πάνω από την εστία του Ρεσίτη.
24΄ : Ο Ντινιωτάκης έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Ράγιος πετάχτηκε γρήγορα και με σουτ στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας πραγματοποίησε το 0-1.
27΄ : Σουτ του Ντινιωτάκη εκτός περιοχής μπλόκαρε θεαματικά στην αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Γκολ με το «καλημέρα»


Στο 2ο λεπτό του 2ου μέρους ο 28χρονος Ισπανός μέσος Φερνάντο Ουσέρο διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του με ένα όμορφο τέρμα.

Αποβολή Ναβάρο


Ο 24χρονος παίκτης του Αστέρα Χίμο Ναβάρο στο 43ο λεπτό χτύπησε εκτός φάσης τον Κώστα Καλύβα και αποβλήθηκε από το παιχνίδι. Ο Ναβάρο ήταν στην κορυφαία 18αδα της S.L.(2011-2012). Την θέση του πήρε ο Νίκος Αναστασόπουλος.


Ενοχλήσεις στον δικέφαλο ο Ράγιος
Ο Ρούμπεν Ράγιος του Αστέρα ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και προληπτικά αντικαταστάθηκε. Την θέση του πήρε ο Κατσαρός με την ομάδα του να παίζει μερικά λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Απελπιστικά άστοχος από την άσπρη βούλα
Η ομάδα της Τρίπολης έχασε σημαντική ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Φερνάντο Ουσέρο εκτέλεσε πέναλτι, όμως σούταρε απελπιστικά άστοχα σπαταλώντας την ευκαιρία για το 0-3.


Ξεθάρρεψε η Ευρυτανία
Αισθητή την παρουσία της έκανε η ομάδα της Ευρυτανίας, όπου μετά το 0-2 απείλησε σε δυο περιπτώσεις την εστία του Γιώργου Μπαντή.

Ευκαιρίες Έγκον


Ο Βραζιλιάνος μέσος Έγκον του Αστέρα Τρίπολης απώλεσε αρκετές φορές, αφού νικήθηκε αρκετές φορές από τον τερματοφύλακα της Ευρυτανίας Ρεσίτη.

Οι καλύτερες φάσεις
32΄ : Ο Ουσέρο μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και με σουτ «κεραυνό» από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας και ψηλά για το 0-2.
38΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος Α. πίεσε ψηλά τον Μπαντή, κόντραρε το γέμισμα του γκολκίπερ του Αστέρα, όμως ο Αλβάρεζ στην συνέχεια έδιωξε χωρίς πίεση.
40΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος Α. άνοιξε δεξιά για τον Μπακαλίδη, που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή έκανε το διαγώνιο χαμηλό σουτ που πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της Τρίπολης.
43΄ : Ο Ναβάρο χτύπησε εκτός φάσης τον Καλύβα και αντίκρισε απευθείας κόκκινη από τον ρέφερι Χρυσαφόπουλο. Αποχώρησε για τα αποδυτήρια και αντικαταστάθηκε από τον Αναστασόπουλο.
45΄ : Σουτ του Εγκόν εκτός περιοχής μπλόκαρε θεαματικά στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο Ρεσίτης.
46΄ : Ο Σαραντόπουλος μέσα από την περιοχή και αριστερά ανατράπηκε από τον Ρούσση και ο Αστέρας κέρδισε το πέναλτι. Ο Ουσέρο ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, όμως σούταρε απελπιστικά άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
50΄ : Χαμηλό σουτ του Έγκον εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Ρεσίτης σε κόρνερ.
57΄ : Εκτέλεση φάουλ του Έγκον απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο των Ευρυτάνων.

Γ΄ Μέρος

Πολλές αλλαγές
Ο Αστέρας αγωνίστηκε στο 3ο 30λεπτο με αρκετές αλλαγές και έπαιξαν τα δεύτερα της ομάδας. Πολλές αλλαγές έγιναν και από πλευράς Ευρυτανίας, αγωνίστηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, που ήταν στην διάθεση του Μάκη Χρυσικού.

 0-3 με Αναστασόπουλο
Δυο λεπτά πριν την λήξη ο 19χρονος Νίκος Αναστασόπουλος του Αστέρα μετά από κόρνερ του 18χρονου μπακ Θανάση Λυμπέρη διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ευκαιρίες Αστέρα
Η ομάδα της Ευρυτανίας δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία στο 3ο μέρος, σε αντίθεση με τους νεαρούς του Αστέρα που απείλησαν αρκετές φορές και θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει τον δείκτη του σκορ.

Με την ομάδα νέων
Κάτω από 20 ετών ήταν ο μέσος όρος των «κιτρινομπλέ» στο τελευταίο μισάωρο. Ο Αστέρας έπαιξε με ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων, που βρίσκονται στο Καρπενήσι και αποκομίζουν σημαντικές εμπειρίες. Δυο εξ αυτών Γιάννης Ντινιωτάκης και Άγγελος Σαραντόπουλος συμπεριλήφθησαν στο βασικό σχήμα.


Οι καλύτερες φάσεις
81΄ : Κεφαλιά του Φθιωτού Τσόφλιου από καλή θέση απέκρουσε εντυπωσιακά με όμορφη εκτίναξη ο γκολκίπερ Κουτούμπας.
88΄ : Ο Λυμπέρης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Αναστασόπουλος κατέβασε από τα όρια της μικρής περιοχής και με μονοκόμματο σουτ στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Συνθέσεις Ομάδων

Μικτή Ευρυτανίας (Μάκης Χρυσικός) : Ρεσίτης (61΄ Κουτούμπας), Πασσάς(50΄ Γενιτσαρόπουλος Κ.), Νικολάου(61΄ Παχής), Ζαραβέλης, Ντουφεκιάς(68΄ Γκορόγιας), Ρούσσης(61΄ Κολόκας), Καλύβας(50΄ Πολυτσέρης), Κατσαδούρος, Μπακαλίδης(78΄ Αθανασόπουλος), Κουρλός(61΄ Κουτσουπιάς), Γενιτσαρόπουλος Α.(78΄ Χρυσαφόπουλος)

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης) : Μπαντής(41΄ Κοντοπίδης, 66΄ Λαδάς), Φορμίκα(61΄ Λυμπέρης), Αλβάρεζ(61΄ Καστριτσέας), Μπαρτολίνι(61΄ Γκαϊδατζής), Τσαμπούρης(61΄ Μυρσίνιας), Ουσέρο(61΄ Παπαδημητρίου), Ράγιος(46΄ λ.τρ. Κατσαρός), Ναβάρο(43΄ Αναστασόπουλος), Σαραντόπουλος(61΄ Νικολίτσας), Ντινιωτάκης(61΄ Τσόφλιος)

Διαιτητής : Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Γιώργος Στοφόρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος