Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Πλησιάζει η έναρξη του Karpenisi Summer Soccer Cup

Μια εβδομάδα απέμεινε για την έναρξη του τουρνουά ακαδημιών Karpenisi Summer Soccer Cup, που θα γίνει στην πόλη μας το διάστημα 21-24 Ιουνίου. Οι αγώνες θα γίνονται στο αθλητικό κέντρο και στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.
Διοργανωτές είναι οι εταιρίες Sport Team και Agenda Sport Action. Το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιείται στην Αχαΐα και το Rio Summer Soccer Cup από τις ίδιες εταιρίες. Θα υπάρξει, όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα σκάουτινγκ και σεμινάριο από προπονητή ακαδημιών της Λίβερπουλ!.
Να τονίσουμε πως άθε καλοκαίρι διεξάγονται στο Καρπενήσι τουρνουά ακαδημιών από το 2005 και ύστερα. Την αρχή είχε κάνει το Soccer Time International.
Μετά το πρώτο τουρνουά θα ακολουθήσει και άλλο ένα, που θα γίνει υπό την αιγίδα της ΕΠΟ, το Karpenisi Cup (23-26 Ιουλίου). Συμμετοχές θα υπάρξουν και από την Ευρυτανία.

Τα κυριότερα σημεία της προκήρυξης (Πηγή www.ourboys.gr)

Γενικά
Οι εταιρίες SPORT team και Agenda Sport Action είναι εξειδικευμένες στο χώρο του ποδοσφαίρου και δραστηριοποιούνται στον τομέα παροχής υπηρεσιών και προϊόντων σε συνεργαζόμενες με αυτήν επιχειρήσεις – αθλητικά κέντρα ποδοσφαίρου και ακαδημίες ποδοσφαίρου. Το Karpenisi Summer Soccer Cup είναι ένα από τα προϊόντα που προσφέρουμε στα μέλη μας. Δίνουμε τη δυνατότητα στους αθλητές των συνεργαζόμενων με την εταιρία ακαδημιών ποδοσφαίρου να αντιμετωπίσουν άλλες ομάδες προκειμένου να εμπλουτίσουν τις ποδοσφαιρικές τους εμπειρίες. Στο φετινό τουρνουά θα φιλοξενηθούν ομάδες από τις εθνικές κατηγορίες της χώρας μας και όχι μόνο.

Δικαίωμα συμμετοχής
Η διοργάνωση απευθύνεται σε όλες τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου της Ελλάδας και της Κύπρου. Οι αθλητές των Ακαδημιών που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση πρέπει να έχουν δελτίο της ΕΠΟ ή πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία ή αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να εκδοθεί από την διοργανώτρια διαπιστευτήρια κάρτα. Το ίδιο ισχύει για όλους όσους εμπλέκονται στο τουρνουά δηλαδή προπονητές, manager, διαιτητές, γιατροί και ασφαλώς προσωπικό της διοργανώτριας.

Επιλογή συμμετοχής
Για την κάθε κατηγορία προβλέπονται 16 ομάδες και θα τεθούν με κλήρωση στους αντίστοιχους 4 ομίλους που θα δημιουργηθούν. Κάθε ομάδα που θα οριστικοποιεί την συμμετοχή της κατοχυρώνει την θέση της σε έναν από τους ομίλους με σειρά προτεραιότητας. Κάθε ομάδα αποτελείται από 12-15 αθλητές, 1 προπονητή και 1 συνοδό όπου η διοργανώτρια ορίζει ως manager.
O manager κάθε ομάδας είναι ο αρμόδιος άνθρωπος για τις επικοινωνίες μεταξύ της διοργανώτριας και της ομάδας και υπεύθυνος για την συνεργασία όπως αυτή προβλέπεται παρακάτω. Στην διοργάνωση έχουν επίσης δηλώσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή μικτές ομάδες των Ε.Π.Σ. της χώρας καθώς, τμήματα ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ μεγάλων Π.Α.Ε. αλλά μέχρι την στιγμή έκδοσης της προκήρυξης δεν έχουν επίσημα οριστικοποιήσει την συμμετοχή τους.

Ηλικιακές κατηγορίες 

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες.
Εφηβικό αθλητές γεννημένοι τα έτη 1994-1995 και 1996
Παιδικό αθλητές γεννημένοι τα έτη 1997 και 1998
Παμπαιδικό αθλητές γεννημένοι τα έτη 1999 και 2000
Τζούνιορ αθλητές γεννημένοι τα έτη 2001 και 2002
Προτζούνιορ αθλητές γεννημένοι τα έτη 2003 και 2004

Τρόπος διεξαγωγής

Κλήρωση Ομίλων
Αφού οι ομάδες οριστικοποιήσουν την συμμετοχή τους θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για το πρόγραμμα. Ο manager κάθε ομάδας είναι υπεύθυνος για την οργάνωση της αποστολής, την συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών από όλους τους συμμετέχοντες και την επικοινωνία με την διοργανώτρια.

Άφιξη ομάδας
Μετά την εγκατάσταση της κάθε αποστολής στο ξενοδοχείο ο manager κάθε ομάδας υποχρεούται να δηλώσει την άφιξη της στην κεντρική γραμματεία της διοργάνωσης μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, να καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά των αθλητών και συνοδών για την παράδοση της διαπίστευσης και να εξοφλήσει τυχόν οικονομικές οφειλές.

Τεχνική σύσκεψη
Μετά την άφιξη όλων των συμμετεχόντων ομάδων στις 14:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τεχνική σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των προπονητών, manager και διαιτητών για τις τελευταίες οδηγίες από την διοργανώτρια.

Α’ Φάση
Στην πρώτη φάση της διοργάνωσης σε κάθε όμιλο των 4 ομάδων θα πραγματοποιηθούν αγώνες όλοι εναντίων όλων.

Β’ Φάση (τελικοί)
Play off- Play Out

Πλάνο αγώνων
Το επίσημο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις συμμετέχουσες ομάδες στην τεχνική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη του τουρνουά μαζί με την κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης. Η διοργανώτρια είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε αλλαγή του αγωνιστικού προγράμματος.

Κανονισμοί αγώνων
Οι κανονισμοί που θα ισχύσουν κατά την διεξαγωγή του αγωνιστικού προγράμματος του τουρνουά είναι αυτοί που διέπουν τα πρωταθλήματα της ΕΠΟ.
Οι αγώνες θα διεξάγονται με 3 διαιτητές.
Επιτρέπονται όλοι οι αθλητές της αποστολής να συμμετέχουν στον αγώνα.

Διάρκεια αγώνων
Τζούνιορ-    Προτζούνιορ 25 λεπτά
Παιδικό-     Παμπαιδικό 30 λεπτά.
Εφηβικό      35 λεπτά.
Διαιτητές – παρατηρητές

Οι διαιτητές της διοργάνωσης για κάθε αγώνα είναι 3.
Σε κάθε αγώνα της Α’ και Β’ φάσης ορίζεται επίσης παρατηρητής αγώνων.
Μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο διαιτητής έχει την πλήρη ευθύνη τέλεσης του αγώνα. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορεί να δώσει άμεση λύση είναι αυτός που θα αποφασίσει σε συνεννόηση με τον παρατηρητή την διακοπή ή αναβολή του παιχνιδιού.
Ο διαιτητής τηρεί κατά γράμμα τους κανονισμούς που διέπουν την διοργάνωση του τουρνουά.
Φύλλο αγώνα
Στο φύλλο αγώνα 30΄ πριν την έναρξη του παιχνιδιού, οι managers των ομάδων καλούνται να καταθέσουν τις 11άδες-9δες που θα ξεκινήσουν τον αγώνα, τις αλλαγές και τον αρχηγό της κάθε ομάδας. Στο τέλος κάθε αγώνα πρώτα υπογράφει ο διαιτητής μετά οι αρχηγοί των ομάδων και τέλος η γραμματεία. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα ως άνω το φύλλο αγώνα δεν έχει ισχύ και ο αγώνας ακυρώνεται.

Ειδικές περιπτώσεις

Ισοβαθμία
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων ομάδων στο τέλος της Α’ Φάσης ισχύουν τα μεταξύ τους παιχνίδια, σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας ισχύει η διαφορά των γκολ, σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας ισχύει η καλύτερη επίθεση και στη συνέχεια η καλύτερη άμυνα. Αν πάλι έχουμε ισοβαθμία ορίζεται νέο παιχνίδι μεταξύ τους με παράταση πέντε λεπτών.

Άνευ αγώνα
Σε περίπτωση που ομάδα δεν εμφανιστεί στην ώρα τέλεσης του αγώνα δίνεται παράταση από την διοργανώτρια 15΄(σε περίπτωση που η διοργανώτρια κρίνει ότι πρέπει να περιμένουν την ομάδα τότε άμεσα δίνεται η εντολή στη γραμματεία αγώνων για την καθυστέρηση του αγώνα). Αν μετά τη πάροδο του 15λεπτου δεν έχει εμφανιστεί τότε άνευ αγώνα η παρευρισκόμενη ομάδα κερδίζει το ματς με σκορ 2-0.

Ποινές
Όσον αφορά τις ποινές αθλητών που τιμωρούνται από τον διαιτητή ισχύουν οι  παρακάτω κυρώσεις με βάση τις παρατηρήσεις στο φύλλο αγώνα.
Ποινή αποβολής μόνο για συγκεκριμένο αγώνα. (Περίπτωση δύο κίτρινων καρτών).
Ποινή αποβολής για το επόμενο παιχνίδι. (Παράπτωμα, όπως ανάρμοστη συμπεριφορά κατά του διαιτητή, συμπαικτών, αντιπάλων, θεατών και αντιαθλητικό παιχνίδι).
Οριστική αποβολή από την διοργάνωση.(Περίπτωση βιαιοπραγίας ή ανταπόδοσης, εξύβριση θεατών ή διακωμώδηση του αθλήματος).
Οι ποινές ισχύουν από την επόμενη αγωνιστική του συμβάντος και αναγράφονται στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή.

Έπαθλα
Σε όλες τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο τουρνουά θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα.
Στις 4 πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και τιμητικές πλακέτες στους προπονητές, πρώτους σκόρερ, πολυτιμότερους παίκτες, διαιτητές και επίτιμους καλεσμένους.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Γήπεδα διεξαγωγής
Τα γήπεδα είναι φυσικού και τεχνικού χλοοτάπητα.
Αθλητικό κέντρο  Δήμου Καρπενησίου
Εθνικό στάδιο Καρπενησίου

Ξενοδοχεία
HOTEL MONTANA 5*, ΔΡΥΑΣ, COUNTRY CLUB, ΕΛΒΕΤΙΑ.
Το μενού των διαμενόντων περιλαμβάνει τρία γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) με δύο επιλογές φαγητών σε κάθε γεύμα, όπου δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα (βλ. παράρτημα ενδεικτικό μενού).
Επίσης υπάρχουν υπηρεσίες πλυντηρίου.

Για τις συμμετέχουσες ομάδες
Κάθε ακαδημία / σωματείο για να οριστικοποιήσει την συμμετοχή της ομάδας θα πρέπει να:
συμπληρώσει την δήλωση συμμετοχής ομάδας και να υπογραφεί από τον manager / προπονητή της αποστολής.
1)να μοιράσει σε όλους τους δηλωθέντες αθλητές τις ατομικές δηλώσεις οι οποίες συμπληρώνονται και υπογράφονται από τον κηδεμόνα του και να επισυνάψει :
πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία ή φωτοτυπία της ταυτότητας του αθλητή ή φωτοτυπία το επίσημο δελτίο της ΕΠΟ.
2)να συλλέξει όλες τις ατομικές δηλώσεις με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, και να τα αποστείλει στην διοργανώτρια μαζί με το καταθετήριο της προκαταβολής μέχρι της 31 MAIOY 2012.
3)κάθε αθλητής πρέπει απαραίτητα να έχει μαζί του 2 εμφανίσεις, καλαμίδες, παπούτσια με 4)τάπες,  είδη προσωπικής υγιεινής, μαγιό και σαγιονάρες.

Για την διοργανώτρια

Η διοργανώτρια είναι υπεύθυνη για :
1)την εξασφάλιση για τις συμμετέχουσες ελληνικές ομάδες, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των συμμετοχών έως και 16 ηλικιακά τμήματα σε κάθε κατηγορία.
την εξασφάλιση όλων των προσυμφωνηθέντων παροχών στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου και στο ξενοδοχείο.
2)την έκδοση κάρτας διαπίστευσης για όλους τους συμμετέχοντες αθλητές, προπονητές, manager και καλεσμένων
3)σε κάθε γήπεδο ορίζεται ένα άτομο γραμματεία, ένα άτομο παρατηρητής αγώνα και στο ξενοδοχείο θα βρίσκεται η κεντρική γραμματεία της διοργάνωσης η οποία θα λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 22:00 κάθε μέρα για οποιοδήποτε πληροφορία σε θέματα διαμονής, διαπίστευσης, μεταφοράς και ενημέρωσης αποτελεσμάτων.
4)την εξασφάλιση διαιτησίας αγώνων από την Ένωση Διαιτητών της Ε.Π.Σ. ΑΧΑΙΑΣ
5)την εξασφάλιση γιατρών κατά την διάρκεια των αγώνων.
6)την δημιουργία της επιτροπής διεξαγωγής αγώνων, ως όργανο επίλυσης όποιων προβλημάτων πιθανόν προκύψουν  στην διοργάνωση.

Επικοινωνία με την διοργανώτρια
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους παραθέτουμε τα τηλέφωνα και τα ονόματα των υπευθύνων ανά τομέα.
Γραφείο Sport Team καθημερινά 10:00 – 20:00
Τηλ. : 210 9946964 – 9910439 fax,
Γραφείο Agenda Sport Action καθημερινά 9:00 – 17:00
Τηλ. : 2109736710
Αλάσσας Κώστας – διευθυντής αγώνων
Τηλ. : 6944 502924