Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η απονομή στον νικητή του τουρνουά μπάσκετ Αστέρα

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου τελικού και την ολοκλήρωση του 2ου τουρνουά μπάσκετ ακολούθησε η τελετή της απονομής, που ολοκλήρωσε την διοργάνωση που έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία ο Δήμος Καρπενησίου με την βοήθεια αρκετών εθελοντών. Ήταν μια άρτια διοργάνωση, που στέφθηκε με άκρα επιτυχία. Ο κόσμος και οι αθλητές το ευχαριστήθηκαν δεόντως.
Το κύπελλο του νικητή παρέλαβε από τον Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη ο αρχηγός του Αστέρα Γιάννης Ηλιάδης. Την 2η θέση κατέκτησε το Cinema και την 3αδα έκλεισε η Μακρακώμη. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Sporting.

MVP ο εκπληκτικός Ηλιάδης
Ο αρχηγός του Αστέρα Γιάννης Ηλιάδης αναδείχτηκε δικαιωματικά ο MVP της διοργάνωσης. Στο ημίχρονο του τελικού οι εκπρόσωποι των 12 ομάδων ψήφισαν τον κορυφαίο του τουρνουά. Ο Ηλιάδης πήρε συνολικά 6 ψήφους. Μετά το τέλος του μεγάλου τελικού ο Διονύσης Φακίτσας του απένειμε το έπαθλο του MVP.
Δυο προτιμήσεις είχε ο Δημήτρης Λερογιάννης του Cinema και ο Λάμπρος Γούλας της Γρανίτσας. Μια ψήφο πήραν ο Ανδρέας Παπασάρας της Μακρακώμης και ο Γαβριήλ Καραγρηγορίου του Cinema.
Από τον Αστέρα ψήφισε ο Γιάννης Ηλιάδης, από το Cinema ο Δημήτρης Λερογιάννης, από την Μακρακώμη ο Παναγιώτης Καλοπήτας, από το Sporting ο Σπύρος Ξαγάρας, από το ΤΕΙ Καρπενησίου ο Σπύρος Ραχιώτης, από τον Άτλαντα ο Νίκος Κωστής, από την Γρανίτσα ο Νίκος Τάκης, από τους Krenti Bulls ο Νίκος Βούρτσας, από τον Πρωτέα ο Γιάννης Χαντζόπουλος, από τα Φαρμακεία ο Βαγγέλης Κουτσούμπας, από την Παρέα ο Δημήτρης Κολλημένος και από την Π.Α.Κ. ο Γιάννης Χαλκιάς.






Αναμνηστικό στους εθελοντές
Αρκετοί αφανείς ήρωες υπήρχαν στο 2ο τουρνουά μπάσκετ. Οι εθελοντές παρέλαβαν αναμνηστικό από την συμμετοχή τους στην διοργάνωση από τον υπεύθυνο της οργανωτικής επιτροπής Βαγγέλη Βλάχο. Οι εθελοντές που τιμήθηκαν είναι οι εξής : Λίλα Κλαουδάτου, Θανάσης Γιαννόπουλος και Γιάννης Γιαννόπουλος (Γραμματεία), αλλά και οι διαιτητές Θανάσης Χουσιάδας, Σεραφείμ Λερογιάννης και Νίκος Κατσιάρης.







Ευχαριστίες από Βλάχο & Ανανέωση του ραντεβού
Ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής και εμπνευστής της αναβίωσης του τουρνουά μπάσκετ στην πόλη μας Βαγγέλης Βλάχος πριν την έναρξη των απονομών των μεταλλίων στις τρεις πρώτες ομάδες πήρε τον λόγο, κάνοντας μια αποτίμηση των όσων συνέβησαν στον 1,5 περίπου μήνα, που είχε διάρκεια το τουρνουά. Δεσμεύτηκε για την διεξαγωγή και άλλων τουρνουά στον μέλλον και του 3ου τουρνουά καλαθοσφαίρισης το 2013 με την συμμετοχή όλο και περισσότερων ομάδων. Ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές, που συνέβαλλαν για την ομαλή την διεξαγωγή των αγώνων. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ομάδα της Μακρακώμης για τα δρομολόγια που έκανε προκειμένου να αγωνιστεί, το υπεύθυνο του γηπέδου Κώστα Κατσαδούρο, το ΕΚΑΒ Καρπενησίου, τον γιατρό κ. Χαραλάμπους, το “Evrytania Sport” για την συνεχή κάλυψη των ρεπορτάζ και για την προσφορά του στον διαγωνισμό τριπόντων, το Racing Club Χουσιάδας για την προσφορά στο διαγωνισμό της βολής, το Casa Di Sport για την χορηγία του δώρου για τον διαγωνισμό τρίποντων, το κατάστημα River, το πρατήριο υγρών καυσίμων Γεωργίου Τρίκκα για την προσφορά εμφιαλωμένων νερών, τα Συστεγασμένα φαρμακεία για την χορήγηση φαρμακευτικού υλικού, το Star Κεντρικής Ελλάδας την εφημερίδα «Ευρυτανικά ΝΕΑ» και τον υπόλοιπο τοπικό τύπο.
Ο Δήμος Καρπενησίου, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και ιδιαιτέρως ο κ. Βλάχος έκαναν τα αδύνατα-δυνατά για την διεξαγωγή ενός άψογου τουρνουά. Παράλληλα σαν μέσο μαζικής ενημέρωσης οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε και δημοσίως για την άψογη συνεργασία, που είχαμε.


Οι απονομές
Στην συνέχεια ακολούθησαν οι απονομές στις τρεις πρώτες ομάδες. Οι παίκτες της Μακρακώμης παρέλαβαν τα μετάλλια τους από τον Αντιδήμαρχο Κλεομένη Λάππα. Οι αθλητές του Cinema πήραν τα μετάλλια για την 2η θέση από τον επίσης Αντιδήμαρχο Νίκο Σουλιώτη. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης απένειμε τα μετάλλια στους νικητές παίκτες του Αστέρα και παρέδωσε το τρόπαιο στον αρχηγό της ομάδας Γιάννη Ηλιάδη, ο οποίος το σήκωσε ψηλά στον αέρα μαζί με τον συμπαίκτη του Βασίλη Τσουκαλά. Οι 3 πρώτες ομάδες κέρδισαν επίσης περά από τα μετάλλια και ένα δωρεάν γεύμα από το River Art Café Restaurant.

Έτρεξαν στους οπαδούς
Μετά την απονομή του κυπέλλου στον Αστέρα, οι παίκτες της ομάδας έτρεξαν στην κερκίδα μαζί με το τρόπαιο και πανηγύρισαν την επιτυχία τους μαζί με τους οπαδούς του και παράλληλα τους ευχαρίστησαν για την συμπαράσταση τους. Ακολούθησαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες στο κέντρο του γηπέδου, με τους νικητές μαζί με το κύπελλο.




Σήκωσαν στο αέρα τον «Τακαρέλ»
Οι δευτεραθλητές παίχτες του Cinema αποθέωσαν τον συμπαίχτη τους και «μορφή» του τουρνουά Κώστα Χειλά, σηκώνοντας τον στον αέρα.


Τιμητική πλακέτα στον Λερογιάννη
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης απένειμε στον Σεραφείμ Λερογιάννη τιμητική πλακέτα για την πολυετή του προσφορά του στον αθλητισμό. Ο Δήμος Καρπενησίου και οι διοργανωτές αναγνωρίζουν και τιμούν τα άτομα, που έχουν υπηρετήσει, υπηρετούν και θα συνεχίσουν να υπηρετούν τον χώρο.
Η απονομή έγινε λίγο μετά τις 8 και πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού.
Ο κ. Λερογιάννης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει αφιερώσει την ζωή του στον αθλητισμό και η προσφορά του είναι ανεκτίμητης αξίας, αλλά και αδιαμφισβήτητη από όλους. Είναι ορισμός του Ευρυτάνα «αθλητάνθρωπου». Ήταν μάλιστα ένας εκ των διαιτητών του τελικού.




Η «χρυσή» βίβλος του τουρνουά μπάσκετ


Έτος
1ος
2ος
3ος
4ος
Αριθμός Ομάδων
2011
Αστέρας
Γυμναστές
Cinema
Άτλαντας
10
2012
Αστέρας
Cinema
Μακρακώμη
Sporting
13
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος