Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Σε μπασκετικά και ποδοσφαιρικά γήπεδα οι παίχτες της Μακρακώμης

Σχεδόν όλοι οι μπασκετμπολίστες της Μακρακώμης B.C δραστηριοποιούνται στην Φθιώτιδα, είτε ως ποδοσφαιριστές, είτε ως μπασκετμπολίστες είτε και στα δυο!.
Η ομάδα της Μακρακώμης έκανε μια αρκετά καλή πορεία στο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου, ήταν αρκετά σκληροτράχηλη και δυσκολοκατάβλητη αντίπαλος, φτάνοντας ψηλά στην πρώτη της παρουσία στην συγκεκριμένη διοργάνωση.
Οι περισσότεροι αθλητές της αγωνίζονται στον 2ο Όμιλο της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ (Μετέχουν 7 ομάδες) με την φανέλα του Άρη Σπερχειάδας, ενώ άλλοι ξεχωρίζουν με την παρουσία τους στα Φθιωτικά ποδοσφαιρικά γήπεδα, έχοντας μάλιστα τεθεί αντιμέτωποι σε πολλά φιλικά των Ευρυτανικών ομάδων.

Αναλυτικά τα στοιχεία των παιχτών:

Παναγιώτης Καλοπήτας


Ο αρχηγός της Μακρακώμης είναι γεννημένος το 1982. Παίζει μπάσκετ στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ ως σέντερ στον Άρη Σπερχειάδας. Ξεχωρίζει για την παρουσία του κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και ήταν ένας από τους ψηλότερους του τουρνουά.

Νίκος Γρίβας


Και αυτός είναι γεννημένος το 1982, παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα της Μακρακώμης 2009, που φέτος έπαιξε στον 2ο Όμιλο της Α΄ ΕΠΣΦ και αποσύρθηκε. Είναι μπασκετμπολίστας του Άρη Σπερχειάδας. Ξεχώρισε για το πολύ καλό σουτ τριών πόντων.

Σωτήρης Στεφανής 


Είναι γεννημένος το 1983 και παίζει και ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Σαν ποδοσφαιριστής έπαιξε φέτος στην Βίτωλη (Β΄ ΕΠΣΦ) και έχει και ένα μικρό πέρασμα από την Μυρίκη, όπως έχουμε αναφέρει παλαιότερα. Είναι και αυτός αθλητής του Άρη Σπερχειάδας. Ήταν ο κορυφαίος και φυσικά πρώτος σκόρερ της Μακρακώμης στο τουρνουά.

Ανδρέας Παπασάρας


Είναι και αυτός 30 χρονών, παίζει μπάσκετ στον Άρη Σπερχειάδας. Ως ποδοσφαιριστής έκανε μεγάλη καριέρα στον Αόρατο Σπερχειάδας, έχει παίξει επίσης στον Εγκέλαδο Μακρακώμης και φέτος ήταν ο βασικός πορτιέρο στην Α1΄ ΕΠΣΦ με την Σπερχειάδα 2005. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι την νέα χρονιά θα παίζει στην Ένωση Μακρακώμης-Σπερχειάδας 2010. Ενώ διαθέτει και εξαιρετικά μπασκετικά στοιχεία.














Δημήτρης Μακρής


Έχει γεννηθεί το 1983 και είναι μπασκετμπολίστας του Άρη Σπερχειάδας. Κάποτε έπαιζε ποδόσφαιρο στην Μεσοποταμία. Σφύριξε τους αγώνες της Π.Α.Κ. στο προ ενός μηνός τουρνουά της Σπερχειάδας.

Νίκος Αρχοντής 
Είναι 31 ετών, ο μεγαλύτερος της παρέας. Είναι μπασκετμπολίστας στον Άρη Σπερχειάδας.

Αλέξανδρος Σκαργιώτης














Είναι γεννημένος το 1987. Φέτος ήταν ο βασικός λίμπερο της Ένωσης 2010 στο πρωτάθλημα της Α1΄ ΕΠΣΦ. Ήταν ο «6ος» παίχτης της ομάδας στο τουρνουά.

Δημήτρης Χατήρας














Είναι μια χρονιά μικρότερος του Σκαργιώτη, με τον οποίο είναι συμπαίχτης στην Ένωση. Αγωνίζεται και αυτός στην άμυνα. Μάλιστα οι δύο τελευταίοι ήταν το βασικό και αναντικατάστατο αμυντικό δίδυμο του Ηλία Μπακούμη  τη φετινή χρονιά. Στην μπασκετική ομάδα του τουρνουά Καρπενησίου δεν είχαν ενεργό ρόλο.


Πληροφορίες: Εφημερίδα Σέντρα Φθιώτιδας