Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Συζήτησαν χωρίς να συμφωνήσουν οι ομάδες του τουρνουά μπάσκετ

Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού της 1ης φάσης ανάμεσα στον Πρωτέα και τους Γυμναστές οι εκπρόσωποι των ομάδων της 8αδας είχαν συνάντηση στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου για την συζήτηση του προγράμματος των προημιτελικών.
Μετά από διάλογο περίπου 30 λεπτών, δεν έγινε καμία ουσιαστική αλλαγή, αφού οι ομάδες δεν συμφώνησαν μεταξύ τους.
Τελικώς το πρόγραμμα παρέμεινε ίδιο, όπως είχε αρχικά διαμορφωθεί από την κλήρωση και με μόνη αλλαγή την ώρα διεξαγωγής των προημιτελικών που θα ξεκινούσαν στις 5. Οι αγώνες ανάμεσα σε ΤΕΙ Καρπενησίου-Sporting και Άτλαντα-Μακρακώμη θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα.

Ολοκλήρωση Α΄ Φάσης
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 2ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου με την νίκη του Πρωτέα με 54-39 επί των Γυμναστών. Και στους δυο ομίλους υπήρξαν τριπλές ισοβαθμίες. Έτσι βγήκαν και τα ζευγάρια των προημιτελικών, τα οποία είναι τα ακόλουθα: Αστέρας-Γυμναστές, ΤΕΙ Καρπενησίου-Sporting, Άτλαντας-Μακρακώμη και Γρανίτσα-Cinema.
Εκτός έμειναν οι: Σ.Φ.Κ., Π.Α.Κ., Krenti Bulls, Πρωτέας και Παρέα. Η συνέχεια αναμένεται συγκλονιστική και οι 8 εναπομείναντες αναμετρήσεις «κόβουν την ανάσα». Τα προημιτελικά αρχίζουν την Τετάρτη 13/5, ενώ η διοργάνωση ολοκληρώνεται με τους τελικούς μια εβδομάδα αργότερα (20/5).
Ξεχωρίζει το ζευγάρι Αστέρας-Γυμναστές, το οποίο ήταν ο περυσινός τελικός!.

Πρόταση για κλήρωση
Οι Γυμναστές και ο Άτλαντας έκαναν πρόταση για κλήρωση των ημερών διεξαγωγής του προγράμματος. Με δεδομένο ότι τα ζευγάρια 1-4 θα αγωνίζονταν στις 8 και τα ζευγάρια 2-3 στις 5. Το αίτημα τους όμως δεν βρήκε ανταπόκριση από τις υπόλοιπες ομάδες.

Χωρίς εκπρόσωπο η Μακρακώμη
Όλες οι ομάδες της 8αδας είχαν εκπρόσωπο εκτός από την ομάδα της Μακρακώμης λόγω απόστασης. Τον Αστέρα B.C. εκπροσώπησε ο Γιάννης Ηλιάδης, το Cinema Β.C. o Άγγελος Σαμαντάς, το ΤΕΙ Καρπενησίου ο Σπύρος Ραχιώτης, τον Άτλαντα ο Δημήτρης Σταλίκας, το Sporting ο Χρήστος Νικόπουλος, τους Γυμναστές ο Γιάννης(Κ) Φλωράκης και την Γρανίτσα ο Νίκος Τάκης. Παραβρέθηκαν επίσης και επιπλέον μπασκετμπολίστες των ομάδων.

Αλλαγές στην ώρα
Οι φοιτητές του ΤΕΙ Καρπενησίου την Τετάρτη 13/6 στις 5 το απόγευμα γράφουν μάθημα για την εξεταστική τους και πρότειναν να αγωνιστούν αργότερα. Τελικώς ο ημιτελικός ανάμεσα στο ΤΕΙ και το Sporting θα ξεκινήσει στις 6 μετά από συναίνεση των υπόλοιπων ομάδων.
Αλλαγή ώρα έγινε και στον προημιτελικό της Παρασκευής ανάμεσα σε Άτλαντα και Μακρακώμη, ο οποίος θα ξεκινήσει και αυτός στις 6 το απόγευμα.

Με 3 διαιτητές
Οι επόμενοι αγώνες θα γίνουν με 3 διαιτητές και με χωρίς την συμμετοχή διαιτητών από ομάδες που μετέχουν στην 8αδα. Εφόσον κάποια ομάδα αποκλειστεί μπορεί να διαθέσει διαιτητή για τα ημιτελικά και τους δυο τελικούς. Οι μέχρι στιγμής διαθέσιμοι διαιτητές είναι οι εξής : Σεραφείμ Λερογιάννης Θανάσης Χουσιάδας, Γιάννης Χαλκιάς, Δημήτρης Κουρλός και Νίκος Κατσιάρης.

Νέα συνάντηση την Παρασκευή βράδυ
Οι εκπρόσωποι των 4 ομάδων που θα προκριθούν στα ημιτελικά θα έχουν εκ νέου συγκέντρωση την Παρασκευή 15/6, για να αποφασίσουν το πρόγραμμα των ημιτελικών της Δευτέρας. Δηλαδή ποιο ματς θα γίνει στις 5 και ποιο στις 8.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών και ημιτελικών:

Προημιτελικά
Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Καρπενησίου-Sporting B.C. Τετάρτη 13/6  18.00
Αστέρας B.C.-Γυμναστές Τετάρτη 13/6 20.00
Γ.Σ. Άτλαντας 2008-Μακρακώμη B.C.  Παρασκευή 15/6 18.00
Γρανίτσα-Cinema B.C. Παρασκευή 15/6 20.00

Ημιτελικά (Δευτέρα 18/6)
Νικητής Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Καρπενησίου-Sporting B.C.- Νικητής Γρανίτσα-Cinema B.C.
Νικητής Αστέρας B.C.-Γυμναστές- Νικητής Γ.Σ. Άτλαντας 2008-Μακρακώμη B.C.

Μικρός Τελικός Τετάρτη 20/6 17.00
Μεγάλος Τελικός Τετάρτη 20/6 20.00






Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος