Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Αστέρας B.C.-Γρανίτσα 103-61

Με επιβλητικό τρόπο και πετυχαίνοντας την 1η 100σταρα στο θεσμό του τουρνουά μπάσκετ ο αήττητος Αστέρας κατοχύρωσε την 1η θέση με το τελικό 103-61 κόντρα στην αξιόμαχη Γρανίτσα.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  5/6 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 4.30 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ.  Με το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ο 1ος όμιλος. Έγινε υπό την παρουσία περίπου 80 φιλάθλων.
Ο Αστέρας B.C. προσέφερε ουσία και θέαμα και έδειξε τις «άγριες» διαθέσεις του για την συνέχεια. Ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος, έκανε πολλά κλεψίματα και μετά από όμορφους συνδυασμούς έφτασε στο εντυπωσιακό ρεκόρ πόντων του 103. Παράλληλα ο Αστέρας «σφράγισε» και την 1η θέση, γιατί σε περίπτωση ήττας θα την έχανε.
Η Γρανίτσα αγωνίστηκε με μόλις 5 μπασκετμπολίστες και κατάφερε να είναι ανταγωνιστική μόνο μέχρι τα μισά της 2ης περιόδου. Έκανε πολλά λάθη και μοιραία μαζί με την κούραση γνώρισε την συντριβή. Ο Λάμπρος Γούλας ήταν συγκλονιστικός και πάλι και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ διοργάνωσης, σημειώνοντας  54 πόντους. Η Γρανίτσα στην 3πλη ισοβαθμία με Άτλα και ΤΕΙ έμεινε στην 4η θέση και θα αγωνιστεί κόντρα στο Cinema B.C. στα προημιτελικά.

Με κόκκινα διακριτικά
Οι δυο ομάδες φέρουν τα ίδια χρώματα (Άσπρο-Μαύρο) και ήταν αδύνατο να ξεχωρίζουν οι δέκα μπασκετμπολίστες. Έτσι η Γρανίτσα φόρεσε κόκκινα διακριτικά.



Βγήκε το 1ο ζευγάρι
Η Γρανίτσα μετά την ήττα της τερμάτισε στην 4η θέση και ήδη γνωρίζει τον αντίπαλο της στην φάση των «8», όπου θα κοντραριστεί με το Cinema B.C. (Πρώτο του δεύτερου ομίλου).

Στο γήπεδο ο Ρούσσης
Ο Ευρυτάνας κεντρικός αμυντικός του Τηλυκράτη Λευκάδας Δημήτρης Ρούσσης παρακολούθησε το παιχνίδι μπάσκετ. Ο ποδοσφαιριστής ολοκλήρωσε με επιτυχία τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Football League II. Θα αγωνιστεί στο τουρνουά με την ομάδα του Πρωτέα που μετέχει στον 2ο όμιλο. 


Αποδεκατισμένη η Γρανίτσα
Με πολλές απουσίες αθλητών κατέβηκε την τελευταία στιγμή να αγωνιστεί η Γρανίτσα. Την ύστατη ώρα συμπλήρωσε 5αδα και κατέβηκε να αγωνιστεί με αρκετή καθυστέρηση. Βασικά στελέχη, όπως ο αρχηγός Θωμάς Σκόνδρας, ο Στέφανος Γούλας και ο Δημήτρης Γούλας απουσίαζαν. Τελείωσε το ματς με 3 παίκτες.


Αργοπορία προσέλευσης
Γύρω στις 4.00 έφτασαν στο γήπεδο 4 μπασκετμπολίστες της Γρανίτσας και το παιχνίδι ξεκίνησε με 30λεπτη καθυστέρηση. Την τελευταία στιγμή ήρθε ο Νίκος Τάκης και συμπληρώθηκε η 5αδα. Μάλιστα ήδη είχαν αρχίσει η συζητήσεις περί… μηδενισμού της Γρανίτσας και κατοχύρωση του ματς υπέρ του Αστέρα στα χαρτιά.



Τους κατοστάρησαν
Ο εντυπωσιακός Αστέρας σταμάτησε στους 103 πόντους, που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης. Το προηγούμενο το είχε και πάλι ο τροπαιούχος από το 1ο τουρνουά μπάσκετ με 97 πόντους κόντρα στο ΤΕΙ Καρπενησίου (97-59 τότε το τελικό σκορ).

Νέο ρεκόρ ο Γούλας


Μόνος του έπαιζε για άλλο ένα ματς ο εκπληκτικός Λάμπρος Γούλας, που σκόραρε 54 πόντους και 5 3ποντα και κατέρριψε το προηγούμενο δικό του ατομικό ρεκόρ πόντων του τουρνουά. Απέσπασε εκ νέου τις εντυπώσεις, αλλά και το χειροκρότημα για τις όμορφες προσπάθειες τους. 7 πόντους σκόραρε ο Βασίλης Μπισμπίκης και κανείς από τους υπόλοιπους 3 δεν πέτυχε κάποιον πόντο.

Σαρωτικός ο Ηλιάδης


Ο αρχηγός του Αστέρα Γιάννης Ηλιάδης έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, σκόραρε 42 πόντους, πετυχαίνοντας και 1 3ποντο. Ο Ηλιάδης ήταν εξαιρετικός και στα αμυντικά του καθήκοντ,α κάνοντας πολλά κλεψίματα και αρκετά όμορφα στοπ σε αντιπάλους. Σε πολύ καλή μέρα ήταν και ο σέντερ Άλκης Κατής, που πέτυχε 21 πόντους και 1 3ποντο.

Μικρό προβάδισμα Αστέρας
Ο αγώνας ξεκίνησε μετά από αρκετή καθυστέρηση και δεν είχε καθόλου ρυθμό, αλλά ούτε νεύρο και πάθος. Ο Αστέρας ήταν ελαφρώς καλύτερος και προηγήθηκε με +3 και 21-18. Η Γρανίτσα μετά το αρχικό 8-4 πέρασε μπροστά με ένα σερί 6-0 με 8-10. Ο Αστέρας απάντησε με τον ίδιο τρόπο και πήρε νέο προβάδισμα με 14-10. Ο Λάμπρος Γούλας πέτυχε 16 πόντους και έδειξε ότι θα κινηθεί ψηλά.


Απέδωσε καρπούς το πρέσινγκ
Ο Αστέρας δεν έδωσε χώρους στον αντίπαλο, πίεσε σε όλο το γήπεδο και πέτυχε αρκετά καλάθια από κλεψίματα. Προηγήθηκε με 46-25 και έφτασε την διαφορά στους 19 πόντους. Αρχικά έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 13-0 και προηγήθηκε με 34-18, μετά από αρκετές έξοχες προσπάθειες του Γιάννη Ηλιάδη.


Ανέβασε και άλλο στροφές


Ο Αστέρας ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος, όπως και στην προηγούμενη περίοδο, προηγήθηκε με 50-25 κάνοντας Double Skor. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 5 πόντους του πολύ καλού Άλκη Κατή για το 73-36 και το +37.


100αρα με τον αρχηγό
Ο Γιάννης Ηλιάδης με ένα έξοχο λέιπ άπ 1.14 πριν το τέλος έκανε το 100-56 κάτω από πανηγυρικό τόνο. Ο Αστέρας ήταν πολύ παραγωγικός, προσέφερε ουσία και θέαμα ,σκοράροντας ακριβώς 40 πόντους. Ο Βασίλης Τσουκαλάς σκόραρε από την γραμμή του 3ποντου για τους 103 πόντους, την στιγμή που ο Λάμπρος Γούλας σκόραρε από την γραμμή των βολών, για να φτάσει τους 54 πόντους.






Ολοκλήρωσε με 3

 












Η Γρανίτσα έχασε 3 παίκτες στα τελευταία λεπτά με 5 φάουλ. Αποβλήθηκε πρώτα ο Δημήτρης Ζήκας 1.38 πριν το τέλος και στην συνέχεια ο Κοσμάς Καρδαμπίκης 00.29 πριν το φινάλε.

5 φάουλ ο Δόσης


Ο Βασίλης Δόσης του Αστέρα συμπλήρωσε 5 φάουλ και αποβλήθηκε στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα
21-18, 46-25, 73-36, 103-61

Διαιτητές : Δημήτρης Σταμάτης & Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις ομάδων

Αστέρας B.C. (Γιάννης Ηλιάδης) : Δόσης 11, Κατής Α. 21(1), Φλωράκης 3, Ηλιάδης 42(1), Χονδρός 12, Τσουκαλάς 12(1), Κόκκοτος, Κατής Δ. 2

Γρανίτσα (Λάμπρος Γούλας) : Γούλας Λ. 54(5), Καρδαμπίκης, Τάκης, Ζήκας, Μπισμπίκης 7
Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος