Σάββατο 14 Απριλίου 2012

3-3 το Βέλγιο-Ελβετία με διαιτητή την Μπουμπουρή











Με 3-3 ολοκληρώθηκε ο αγώνας Βέλγιο-Ελβετία την Μεγάλη Παρασκευή 14/4 για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών κάτω των 17 ετών. Διαιτητής ήταν η Κωνσταντίνα Μπουμπουρή του ΣΔΠ Ευρυτανίας, έχοντας μαζί της την Ελληνίδα Νεκταρία Τσαγγάρη (ΣΔΠ Μακεδονίας) ως μια εκ των βοηθών της.  
Για την Ελβετία σκόραραν οι: Pulver (6΄), Stockli (80΄) και Castignetti (80΄+2΄), ενώ για την οικοδέσποινα χώρα δυο γκολ πέτυχε η Aertsen (17΄, 77΄) και ένα η Van De Voorde (41΄). Η Μπουμπουρή υπέδειξε τρεις κίτρινες κάρτες (2 για την Ελβετία και 1 για το Βέλγιο) και 30 φάουλ. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 15:30, ώρα Βελγίου στην πόλη Harelbeke (Περίπου 26 χιλιάδων κατοίκων). Την Τετάρτη 18/4 η Ευρυτάνισσα ρέφερι θα σφυρίξει το ματς της 3ης αγωνιστικής μεταξύ Αγγλίας και Ελβετίας (18:00), ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα είναι 4η διαιτητής στο παιχνίδι Αγγλία-Βέλγιο (17:30). Με το «δεξί» ξεκίνησε και η Ισλανδία, η οποία επικράτησε με 1-0 της Αγγλίας.

Παλαιότερη συνέντευξη της Μπουμπουρή στο site της UEFA

 «Γεννήθηκα, για να γίνω μια διαιτητής»


H διεθνής ρέφερι είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο site της UEFA, την περίοδο, που βρισκόταν στην Ελβετία για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών κάτω των 17 ετών (28/31-7-2011). Η Κωνσταντίνα Μπουμπουρή μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα μυστικά της διαιτησίας: «Ανοχή και υπομονή. Πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό και υπομονή». Γίνεται αναφορά στην πρώτη της επαφή με την διαιτησία, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2003. «Μου είπαν για σεμινάρια γυναικών διαιτητών. Μου άρεσαν. Πήγα στον πρώτο παιδικό αγώνα ως βοηθός και αισθάνθηκα ότι γεννήθηκα να γίνω μια διαιτητής.». Εμπνευστές και πρότυπα της είναι ο σπουδαίος πρώην Ιταλός διαιτητής Πιερλουίτζι Κολίνα και ο συμπατριώτης της Κύρος Βασσάρας.
Η Μπουμπουρή είναι τελειόφοιτος του τμήματος επιστημών φυσικής αγωγής Τρικάλων, πρώην αθλήτρια στίβου και διευθύντρια του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ανεμώνη» Καρπενησίου. Βρίσκεται στους πίνακες της Football League II. Έχει σφυρίξει σημαντικούς διεθνείς αγώνες, με αποκορύφωμα τον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών κάτω των 17 τον περασμένο Ιούλιο.