Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Κώστας Γενιτσαρόπουλος : «Είμαστε μια γροθιά, με νίκη την Κυριακή θα καταφέρουμε να ανακάμψουμε ψυχολογικά και αγωνιστικά»

Το περασμένο Σάββατο (25-2) ξεκίνησε για πρώτη φορά την φετινή χρονιά στην βασική 11αδα του Βελουχίου. Πρόκειται για τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό Κώστα Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο “Evrytania Sport”.
Ο «κυανόλευκος» ποδοσφαιριστής ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς την φετινή χρονιά, οι οποίοι τον άφησαν αρκετό καιρό μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Πιστεύει ότι δεν συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο η επάνοδος στην βασική 11αδα της ομάδας και θεωρεί ότι η ήττα ήρθε κατά μεγάλο  βαθμό εξαιτίας της ελλείψης προπονήσεων.
Ο στόπερ του ΑΠΟΚ μας μιλάει για τις σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των ποδοσφαιριστών και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί. Πάνω από όλα βάζει τον στόχο την σωτηρία της ομάδας και δεν το ενδιαφέρει πόσο χρόνο συμμετοχής θα έχει. Θέλει να βοηθήσει τον ΑΠΟΚ ακόμη και από τον πάγκο και από την κερκίδα.
Αγωνίστηκε και την σεζόν 2009-10 στην Δ΄ Εθνική με τον ΑΠΟΚ. Τότε η ομάδα προσπαθούσε να «κλέψει» τα αποτελέσματα, ενώ τώρα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Όπως και τότε, έτσι και τώρα το Βελούχι δυσκολεύεται πολύ με τις θεωρητικά μικρές ομάδες.
Για το Κυριακάτικο παιχνίδι κόντρα στο Μουζάκι τονίζει ότι είναι κομβικής σημασίας, όπως και το παιχνίδι την Τετάρτης με τον Αμπελωνιακό. Η ομάδα του προέρχεται από το δυο ανεπιτυχή εκτός έδρας αποτελέσματα και πρέπει να επιστρέψει στις επιτυχίες και να ανακάμψει αγωνιστικά και ψυχολογικά.
Τέλος για την μάχη του τίτλου δίνει σαφές προβάδισμα στην Ελασσόνα και για την παραμονή μας λέει ότι θα παλέψει ως το τέλος η ομάδα του, ο Πυργετός και το Λιανοκλάδι.
Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός Κώστας Γενιτσαρόπουλος αγωνίζεται για 3η συνεχόμενη περίοδο στον ΑΠΟΚ. Έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε: Κέδρα, Εύρυτο Λαγκαδιάς και Μυρίκη. Συνολικά στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα μετρά 96 συμμετοχές (69 με την Μυρίκη και 27 με τον ΑΠΟΚ). 4 εξ αυτών είναι την φετινή περίοδο. Στο παιχνίδι με τον Ταυρωπό συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα του Παύλου Σερμπέση.
Είναι η 5η του σαιζόν στην Δ΄ Εθνική και φιλοδοξεί φέτος να καταφέρει να κερδίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του μια παραμονή. Έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα Ευρυτανίας (3 με την Μυρίκη και 1 με τον ΑΠΟΚ), καθώς και 1 κύπελλο Ευρυτανίας με την νυν ομάδα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Evrytania Sport : Κώστα να σε καλωσορίσουμε στο “Evrytania Sport”, το περασμένο Σάββατο έκανες ντεμπούτο στην βασική 11αδα του ΑΠΟΚ για την φετινή χρονιά. Τι πιστεύεις ότι έφτιαξε και η ομάδα σου γνώρισε μια απρόσμενη ήττα από τον Ταυρωπό;
Κώστας Γενιτσαρόπουλος : «Και εγώ σε ευχαριστώ για την πρόσκληση, κάνετε πολύ καλή δουλειά. Χαίρομαι που τα λέμε. Έκανα ντεμπούτο στην 11αδα, αλλά δεν ήταν καλό και συνέπεσε με την χειρότερη εμφάνιση του ΑΠΟΚ την φετινή χρονιά. Ίσως μας επηρέασε και η αποχή από τις προπονήσεις λόγω του χιονιού, όπως όλοι ξέρετε. Κάναμε πολλά χιλιόμετρα στην άσφαλτο και μας επηρέασε και αυτό. Ελπίζω στην συνέχεια να πάμε καλύτερα.»

Evrytania Sport : Η ήττα ήταν εκτός προγράμματος και χάθηκαν 3 βαθμοί που υπολογίζατε. Θα σας κοστίσει για την συνέχεια αυτή η ήττα;
Κώστας Γενιτσαρόπουλος : «Πιστεύω ότι όπως και η νίκη που κάναμε με την Αναγέννηση που ήταν εκτός προγράμματος έτσι και αυτή η ήττα πιστεύω ότι δεν θα μας βγάλει εκτός στόχων. Είμαστε πάνω από την γραμμή, ίσως μας επηρεάσει λίγο ψυχολογικά, αλλά είμαστε μια γροθιά και πιστεύω με νίκη απέναντι στο Μουζάκι την Κυριακή θα καταφέρουμε να ανακάμψουμε και ψυχολογικά και αγωνιστικά.»

Evrytania Sport : Πιστεύεις ότι η ομάδα σου θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία;
Κώστας Γενιτσαρόπουλος : «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε έναν αξιόλογο προπονητή, οι παίκτες είμαστε όλοι μαζί, σαν μια οικογένεια. Βοηθάει ο ένας τον άλλον, χειροκροτούμε το λάθος και προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος είναι στο χέρι μας.»

Evrytania Sport : Την φετινή χρονιά ταλαιπωρήθηκες από αρκετούς τραυματισμούς. Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι τώρα; Έχεις επιστρέψει πίσω δυνατός;
Κώστας Γενιτσαρόπουλος : «Έχω επιστρέψει πιστεύω. Δυστυχώς εκεί, που είχα μπει σε πλήρη ρυθμό, ήρθε ένας τραυματισμός στα μέσα Οκτώβρη. Πιστεύω να καταφέρω να βοηθήσω όσο μπορώ και εγώ, έστω και από τον πάγκο, από την κερκίδα με την ψυχή μου, όσο μπορώ και όσο παίξω δεν με πειράζει αυτό. Σημασία έχει να σωθεί η ομάδα.»

Evrytania Sport : Έχεις αγωνιστεί ξανά με τον ΑΠΟΚ στην Δ΄ Εθνική πριν δυο χρόνια. Τι διαφορές εντοπίζεις τότε σε σχέση με τώρα;
Κώστας Γενιτσαρόπουλος : «Η διαφορά είναι ότι παίζουμε ποδόσφαιρο τώρα περισσότερο από ότι τότε. Προσπαθούσαμε να κλέψουμε περισσότερο τα παιχνίδια. Η ομοιότητα που βρίσκω είναι ότι δυσκολευόμαστε στα παιχνίδια με τις λεγόμενες μικρές ομάδες. Εκεί έχουμε το πρόβλημα, δεν μπορούμε να σπάσουμε τις άμυνες. Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό. Και πρόπερσι με το Διμήνι, την πατήσαμε και πέσαμε, έτσι πάθαμε και τώρα με τον Ταυρωπό αλλά πιστεύω ότι τώρα θα τα καταφέρουμε και θα σωθούμε.»

Evrytania Sport : Ποια ομάδα έχεις ξεχωρίσει για τον τίτλο; Βλέπουμε ότι έχουν πλησιάσει αρκετές ομάδες μετά την ήττα της Ελασσόνας από τον Αμπελωνιακό;
Κώστας Γενιτσαρόπουλος : «Πιστεύω ότι η Ελασσόνα θα καταφέρει να ανέβει κατηγορία, είναι η καλύτερη ομάδα από αυτές, που έχω δει. Ο Αμπελωνιακός δεν ξέρω κατά πόσο έχει βελτιωθεί σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε. Πιστεύω ότι η Ελασσόνα έχει τον πρώτο λόγο.»

Evrytania Sport : Και όσο για την μάχη την παραμονή, τι πιστεύεις ότι θα γίνει στο τέλος;
Κώστας Γενιτσαρόπουλος : «Πιστεύω ότι θα παλέψουμε εμείς, ο Πυργετός και το Λιανοκλάδι, για μια θέση. οΙ υπόλοιπες έχουν ξεκαθαρίσει. Δεν νομίζω να έχει κάποιος άλλος τώρα κάποια ελπίδα, ούτε ο Πύρασος. Εμείς οι 3 θα παλέψουμε για την παραμονή.»

Evrytania Sport : Την Κυριακή υποδέχεστε στο Καρπενήσι το Μουζάκι. Έχετε μοναδικό στόχο την νίκη να υποθέσω;
Κώστας Γενιτσαρόπουλος : «Ναι, είναι  μονόδρομος η νίκη. Πρέπει να κερδίσουμε, όπως είπα πριν και για ψυχολογικούς και για αγωνιστικούς λόγους. Για μένα κομβικό παιχνίδι είναι και το αναβληθέν παιχνίδι της Τετάρτης με τον Αμπελωνιακό, γιατί θα μας βοηθήσει να περάσουμε και πάνω από το Λιανοκλάδι, αν έχουμε ένα επιτυχές αποτέλεσμα. Πρώτα κοιτάμε όμως το παιχνίδι με το Μουζάκι, προερχόμαστε από δυο ήττες και πρέπει να ανακάμψουμε.»

Evrytania Sport : Να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Κώστας Γενιτσαρόπουλος : «Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Ελπίζω να σωθεί η ομάδα και πάμε όλοι για την νίκη την Κυριακή.»

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος