Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Κυνηγά την άνοδο ο Α.Ο. Καρδίτσας

Σε τροχιά ανόδου στην Football League II είναι η ομάδα του Α.Ο. Καρδίτσας. Βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 36 βαθμούς (Ισοβαθμεί με τον Αμπελωνιακό) και μόλις τρεις πίσω από Ελασσόνα, έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του 4ου ομίλου.
Το συγκρότημα του Τάσου Γκουτζίδη είναι μια από τις πιο σταθερές και μεγαλύτερες δυνάμεις της Δ΄ Εθνικής τα τελευταία 12 χρόνια. Θα βρισκόταν στην κορυφή, εάν δεν είχε πραγματοποιήσει το άσχημο ξεκίνημα των δυο πρώτων αγωνιστικών. Διαθέτει ένα αρκετά ισχυρό ρόστερ και μάλιστα με αρκετά ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, προερχόμενοι άπαντες από την ευρύτερη περιοχή.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Παναγιώτη Κοντοβά, ο οποίος είναι διεθνής με Εθνική παίδων.
Οι Καρδιτσιώτες είναι το φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών κόντρα στο Βελούχι, με το οποίο έχουν μια εξαιρετική παράδοση στην έδρα τους. Σε περίπτωση διαφορετικού αποτελέσματος απομακρύνονται από την υπόθεση-άνοδος.

Εκτός ο Ταχτιντής


Από την νέα αγωνιστική σαιζόν θα επιστρέψει στα γήπεδα ο έμπειρος επιθετικός Βασίλης Ταχτιντής, ο οποίος είναι νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Μουζάκι.

Καμία τιμωρία
Ο Τάσος Γκουτζίδης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τιμωριών και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Επιστροφή Γκόλια


Με τον ταλαντούχο μέσο Νίκο Γκόλια θα παραταχτούν οι Καρδιτσιώτες, καθώς ο 19χρονος ποδοσφαιριστής εξέτισε την ποινή του απέναντι στα Καμένα Βούρλα.

«Απόρθητη» έδρα


Ούτε μια ήττα δεν έχουν γνωρίσουν στο Δημοτικό Στάδιο οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ. Έχουν μόλις δυο ισοπαλίες σε αυτό με Λιανοκλάδι και Αναγέννηση.

Τα αποτελέσματα του στο πρωτάθλημα


Αλμυρός-Α.Ο. Καρδίτσας 3-1(Ταχτιντής)
Α.Ο. Καρδίτσας-Αγρότης Λιανοκλαδίου 2-2(Πάτρας, Αυτογκόλ Σπυριδάκης)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Α.Ο. Καρδίτσας 1-2(2 Κρανιώτης)
Α.Ο. Καρδίτσας-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 2-1(Κουκούλης, Ταχτιντής)
Καμένα Βούρλα-Α.Ο. Καρδίτσας 0-2(Κόκκινος, Τσιρογιάννης)
ΑΠΟΚ Βελούχι-Α.Ο. Καρδίτσας 0-1(Κρανιώτης)
Α.Ο. Καρδίτσας-Ελασσόνα 1-0(Μεσιακάρης)
Αμπελωνιακός-Α.Ο. Καρδίτσας 1-0
Α.Ο. Καρδίτσας-Ταυρωπός Καρδίτσας 1-0(Πάτρας)
Μουζάκι-Α.Ο. Καρδίτσας 1-3(Κρανιώτης, Γκόλιας, Κόκκινος)
Α.Ο. Καρδίτσας-Πυργετός Λάρισας 1-0(Κρανιώτης)
Α.Ο. Καρδίτσας-Αλμυρός 2-0(Τζιλός, Κρανιώτης)
Αγρότης Λιανοκλαδίου-Α.Ο. Καρδίτσας 1-1(Κόκινος)
Α.Ο. Καρδίτσας-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-1(Κρανιώτης)
Πύρασος Νέας Αγχιάλου-Α.Ο. Καρδίτσας 0-1(Κουκούλης)
Α.Ο. Καρδίτσας-Καμένα Βούρλα 3-0(Κρανιώτης, Κόκκινος, Κοντοβάς)

Οι συμμετοχές


Μεσιακάρης
16
Τρούκης
16
Γκόλιας
15
Κρανιώτης
15
Κουκούλης
15
Τσέλιος
15
Καλουδιώτης
15
Κόκκινος
15
Παππάς
14
Πάτρας
14
Τσιρογιάννης
13
Τσιάκος
10
Καραγιώργος
9
Ταχτιντής
8
Τζιλός
7
Κοντοβάς
7
Καπράνας
4
Ζαραμπούκας
4
Κωστόπουλος
3
Τσαρτσαράς
3
Κουτρούλιας
2
Παλάντζας
1
Καραγιώτας
1

Οι σκόρερ



Κρανιώτης
8
Κόκκινος
4
Κουκούλης
2
Πάτρας
2
Ταχτιντής
2
Κοντοβάς
1
Τζιλός
1
Γκόλιας
1
Μεσιακάρης
1
Τσιρογιάννης
1
Αυτογκόλ
1

Η προϊστορία
Ευνοϊκή παράδοση στο γήπεδο του έχει ο Α.Ο. Καρδίτσας απέναντι στο Βελούχι. Την μοναδική χρονιά, που οι Ευρυτάνες απέσπασαν ισοπαλία (1997-1998) με προπονητή τον Παύλο Σερμπέση οι Καρδιτσιώτες κατέκτησαν το πρωτάθλημα και ανέβηκαν στην Γ΄ Εθνική!. Σε όλες τις άλλες αναμετρήσεις οι γηπεδούχοι επικράτησαν.

Η τελευταία αναμέτρηση


Σε παιχνίδι, που έγινε στις Καμινάδες κάτω από χιονόπτωση οι Καρδιτσιώτες επικράτησαν εύκολα με σκορ 3-0, «καθαρίζοντας» την νίκη από την αρχή.

Περίοδος 2009-2010: Α.Ο. Καρδίτσας-ΑΠΟΚ Βελούχι 3-0
Αγωνιστική: 21η, Δημοτικό Στάδιο Καμινάδων 10-3-2010
Σκόρερ: 13΄ Τσούκλης, 31΄ Παπαδημητρίου, 80΄ Παπακώστας
Δοκάρι: 80΄ Φλίγκος
Διαιτητής: Παλιούρας(ΣΔΠ Μακεδονίας)


Συνθέσεις Ομάδων 

Α.Ο. Καρδίτσας (Βάϊος Καραγιάννης) : Τρούκης, Καραγιώργος, Τσαρτσαράς, Τζιλός, Κρανιώτης, Παπαδημητρίου(72΄ Καραμπέκος), Κορομπίλιας(64΄ Φλίγκος), Παππάς, Κωστέλλος, Τσούκλης, Παπακώστας(85΄ Φουσίκας)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης) : Ευαγγελόπουλος, Πασσάς, Τσιλιμέκης, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος, Ντουφεκιάς, Μπόνιας(46΄ Κουτσουπιάς Κ.), Ζαραβέλης(79΄ Παπαδόπουλος), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος, Φλωράκης(56΄ Ρουμελιώτης)

Αναλυτικά:


1991-1992
7-1
1993-1994
2-0
1995-1996
2-1
1997-1998
1-1
2004-2005
1-0
2006-2007
2-0
2008-2009
5-1
2009-2010
3-0

Ο αγώνας του Α΄ Γύρου


«Επαγγελματική» νίκη πανηγύρισε τον Δεκέμβριο στο Καρπενήσι η ομάδα του Τάσου Γκουτζίδη και με «χρυσό» σκόρερ τον Αλέξη Κρανιώτη επικράτησε με 1-0. Μόνο οι τρεις πρωτοπόροι έχουν κερδίσει το Βελούχι στην έδρα του.

Περίοδος 2011-2012: ΑΠΟΚ Βελούχι-Α.Ο. Καρδίτσας 0-1
Αγωνιστική: 6η, Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου 11-12-2011
Σκόρερ: 24΄ Κρανιώτης
Δοκάρι: 79΄ Πολυτσέρης
Αποβολή: 78΄ Πάτρας
Διαιτητής: Γκιάφης(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)



Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Παύλος Σερμπέσης): Ρεσίτης, Πασσάς, Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης, Ζαλοκώστας, Μπόνιας(66΄ Φλωράκης), Κουτσουπιάς(55΄ Γενιτσαρόπουλος Α.), Κατσαδούρος, Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος, Ντουφεκιάς

Α.Ο. Καρδίτσας (Τάσος Γκουτζίδης): Τρούκης, Καραγιώργος, Τσέλιος, Πάτρας, Κουκούλης, Γκόλιας, Καλουδιώτης, Παππάς, Κρανιώτης(81΄ Τσιρογιάννης), Μεσιακάρης(85΄ Τσαρτσαράς), Κόκκινος(74΄ Ζαραμπούκας)

                                                      Το «ραβδάκι» του Γκουτζίδη


Ως αναμορφωτής του ΑΟΚ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Τάσος Γκουτζίδης. Ο έμπειρος Λαρισαίος προπονητής έχει μόλις μια ήττα στο πάγκο των «κυανόλευκων» και την κρατά «ζωντανή» στο κόλπο της ανόδου. Διαδέχτηκε τον Θάνο Θεοδώρου, ύστερα από την απομάκρυνση του τελευταίου μετά την 2η αγωνιστική.

12 χρόνια μετά(;)


Η τελευταία χρονιά, που η Καρδίτσα αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική ήταν το 2000. Από τότε αγωνίζεται στην Δ΄ Εθνική, εκτός από δυο σαιζόν (2002-2003, 2007-2008), που «έπεσε» στο τοπικό, αλλά επέστρεψε άμεσα. 12 χρόνια ύστερα οι Καρδιτσιώτες έχουν «ραντεβού» με την ιστορία, καθώς βρίσκονται εντός διεκδίκησης τίτλου.

Τρούκης-Κρανιώτης εκ των κορυφαίων

 












Από τους καλύτερους σε απόδοση την φετινή σαιζόν για τους «κυανόλευκο» συγκρότημα είναι οι Αλέξης Τρούκης και Αλέξης Κρανιώτης. Ο πρώτος είναι ο «φύλακας-άγγελος» της εστίας του ΑΟΚ, ενώ ο δεύτερος είναι ο πρώτος σκόρερ του. Μάλιστα οι δυο ποδοσφαιριστές, μαζί με τον Αποστόλη Παπακώστα βρέθηκαν το καλοκαίρι του 2011 στο στόχαστρο του Βελουχίου, συζητώντας το ενδεχόμενο συνεργασίας των δυο πλευρών.

Επιστροφή για Σερμπέση

 












Ως αντίπαλος σε επίσημο αγώνα θα καταφτάσει στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας ο προπονητής του ΑΠΟΚ Παύλος Σερμπέσης. Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός έζησε σπουδαίες στιγμές κατά το παρελθόν στην Καρδίτσα, διατηρώντας ακόμη εξαιρετικές σχέσεις με τα άτομα, που συνεργάστηκε εκεί. Μάλιστα επισκέφτηκε την πόλη της Θεσσαλίας κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, έχοντας συνάντηση με τον παλαιό πρόεδρο της ομάδας Σάκη Τσέλιο.

Παναγιώτης Κοντοβάς: Η μεγάλη ελπίδα


Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της κατηγορίας θεωρείται ο νεαρός Παναγιώτης Κοντοβάς, που πέτυχε το «παρθενικό» του τέρμα στην κατηγορία στον αγώνα με τα Καμένα Βούρλα. Είναι διεθνής με την Εθνική παίδων. Ο προπονητής του Τάσος Γκουτζίδης τον εμπιστεύεται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα.

Κουτρούλιας-Χαρβαλιάς-Κατσίκας


Ένα άλλο κοινό σημείο των δυο ομάδων, που έχουν πλούσια προϊστορία είναι οι Καρδιτσιώτες ποδοσφαιριστές: Άκης Χαρβαλιάς και Μάκης Κουτρούλιας. Έχουν φορέσει την φανέλα και των δυο ομάδων. Ο πρώτος έπαιξε στον ΑΠΟΚ την περίοδο 2007-2008 (Μάλιστα ήταν ο πρώτος σκόρερ της με 10 γκολ) και στην Καρδίτσα την αμέσως επόμενη περίοδο (2008-2009).
Ο Κουτρούλιας αγωνίστηκε στους Καρπενησιώτες την περίοδο 2007-2008. Κατέγραψε την τρέχουσα περίοδο δυο συμμετοχές με τον ΑΟΚ, στον οποίο εντάχτηκε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αποτελεί παρελθόν από τον Δεκέμβριο εξ αιτίας πειθαρχικού παραπτώματος.
Άμεση σχέση υπάρχει και με τον περυσινό αρχηγό του Απεραντιακού Χρήστο Κατσίκα, ο οποίος ανήκει πλέον στα Άγραφα. Έκανε προετοιμασία με το Βελούχι, αλλά ο διορισμός του ως εκπαιδευτικός στην Ανάφη Ν. Κυκλάδων τον απομάκρυνε από την Ευρυτανική ομάδα. Ο 26χρονος έπαιξε κατά το παρελθόν στην ομάδα της Καρδίτσας, από την οποία αποχώρησε το 2009.



Φωτογραφίες: www.pyrasos.gr, www.proinos.gr