Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Οι προπονητές των τοπικών ομάδων της Ευρυτανίας


Στο παρακάτω αφιέρωμα σας παρουσιάζουμε τους 10 καθοδηγητές των ομάδων της φετινής Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Αναλυτικά οι τεχνικοί:

Δημήτρης Αντωνίου(Άγραφα)


Έτος Γέννησης: 1963
Χρονιά στην ομάδα ως προπονητής: 3η
Προηγούμενες Ομάδες (Ως προπονητής): Παλλαμιακή, ΑΠΟΚ Βελούχι, Αίολος, Εύρυτος Λαγκαδιάς. Είναι επίσης προπονητής της μικτής παίδων της ΕΠΣΕ και της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002. Υπήρξε βοηθός και μεταφραστής  του Ρουμάνου Ντουμίτρι Ντουμιτρίου στον Πανιώνιο (2001-2002).
Έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα του Αιόλου. Αγωνίστηκε προηγουμένως σε: Αγρότη Λιανοκλαδίου, Παλλαμιακή (Προπονητής-παίχτης), ΑΠΟΚ Βελούχι (Προπονητής-παίχτης) και Αίολο (Προπονητής-παίχτης)

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος(Αίολος)


Έτος Γέννησης: 1973
Χρονιά στην ομάδα ως προπονητής: 2η
Προηγούμενες Ομάδες (Ως προπονητής): -
Έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα του Αιόλου, έχοντας αγωνιστεί επίσης σε: ΑΠΟΚ Βελούχι, Εύρυτο Λαγκαδιάς και Άγιο Νικόλαο.

Γιώργος Χρυσαφόπουλος(Κρέντη)


Έτος Γέννησης: 1972
Χρονιά στην ομάδα ως προπονητής: 1η
Προηγούμενες Ομάδες (Ως προπονητής):: -
Έχει το δελτίο του στην ομάδα της Κρέντης, στην οποία αγωνίστηκε φέτος σε 1 ματς κυπέλλου λόγω έκτακτων συνθηκών. Αγωνίστηκε κατά το παρελθόν σε: ΑΠΟΚ Βελούχι, Αίολο, Εύρυτο Λαγκαδιάς, Μυρίκη και Άγραφα.

Βασίλης Φούκας(Μυρίκη)


Έτος Γέννησης: 1975
Χρονιά στην ομάδα ως προπονητής: 6η
Προηγούμενες Ομάδες (Ως προπονητής): -
Έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα της Μυρίκης, στην «οικογένεια» της οποίας βρίσκεται από το 2004. Προηγούμενη του ομάδα ήταν ο Αίολος.

Σπύρος Κολόκας(Ποταμιά)


Έτος Γέννησης: 1966
Χρονιά στην ομάδα ως προπονητής: 1η
Προηγούμενες Ομάδες (Ως προπονητής): -
Έκλεισε την λαμπρή ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα του Αγίου Προκοπίου. Έφτασε να αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική με την φανέλα της Λαμίας, αλλά και του Πιερικού. Αγωνίστηκε σε αρκετές Ευρυτανικές ομάδες, διαπρέποντας με τον ΑΠΟΚ και τον Αίολο. Πέρασε επίσης από: Απεραντιακό, ΑΕΚ, Αναγέννηση Παλαιοκατούνας, με την οποία κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα το 2008.

Κώστας Πασσάς(Απεραντιακός)


Έτος Γέννησης: 1957
Χρονιά στην ομάδα ως προπονητής: 2η (Έχει και παλαιότερη θητεία)
Προηγούμενες Ομάδες (Ως προπονητής): Αίολος, Μυρίκη, Κρέντη, ΑΕΚ
Έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα του Αιόλου (Προπονητής-παίχτης), ενώ ξεκίνησε από τον ΑΠΟΚ, ζώντας σπουδαίες στιγμές με αυτές τις δυο ομάδες.

Γιώργος Παπαδήμος(Ραπτόπουλο)


Έτος Γέννησης: 1964
Χρονιά στην ομάδα ως προπονητής: 1η
Προηγούμενες Ομάδες (Ως προπονητής): -
Έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα του Ραπτοπούλου ως τερματοφύλακας το 2007.

Βασίλης Παπαδήμος(Φραγκίστα)
 

Έτος Γέννησης: 1981
Χρονιά στην ομάδα ως προπονητής: 2η
Προηγούμενες Ομάδες (Ως προπονητής): Ραπτόπουλο
Έκλεισε (πρόωρα λόγω τραυματισμού) την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα του Ραπτοπούλου ως προπονητής-παίχτης και αρχηγός της.

Δημήτρης Καραγιάννης(Άγιος Προκόπιος)


Έτος Γέννησης: 1974
Χρονιά στην ομάδα ως προπονητής: 1η
Προηγούμενες Ομάδες (Ως προπονητής): -
Έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα του Αγίου Προκοπίου. Ήτανε επί σειρά ετών βασικό στέλεχος και εκ των αρχηγών του ΑΠΟΚ, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε σε Αναγέννηση Παλαιοκατούνας και Κρέντη.

Παναγιώτης Βλάχος(Κεράσοβο)


Έτος Γέννησης: 1983
Χρονιά στην ομάδα ως προπονητής: 1η
Προηγούμενες Ομάδες (Ως προπονητής): -
Είναι προπονητής-παίχτης στην ομάδα του Κερασόβου, στο οποίο εντάχτηκε ως ποδοσφαιριστής στο 2010. Έχει αγωνιστεί σε: Γαλατινή, Κοίλα, Άργιλο και Αναγέννηση Εράτυρας (Ομάδες της Κοζάνης)

Προπονητές στην Β΄ ΕΠΣΕ
Άλλοι δυο προπονητές υπάρχουν στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Χρήστος Καλαμπάκας(Α.Π. Καρπενήσι 2002)


Την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 διευθύνει μαζί με τον Δημήτρη Αντωνίου ο Χρήστος Καλαμπάκας (Γεννηθείς το 1963), που τα τελευταία χρόνια ήταν προπονητής στην Αγία Τριάδα και στην Κρέντη. Σαν ποδοσφαιριστής έπαιξε σε: Κεράσοβο, Ραπτόπουλο, Μυρίκη, Απεραντιακό, Εύρυτο Λαγκαδιάς, ΑΕΚ, Αγία Τριάδα, ενώ έχει και φέτος συμμετοχές με την ομάδα της Κρέντης, αποτελώντας τον γηραιότερο ποδοσφαιριστή της Α΄ ΕΠΣΕ.

Κώστας Λαθύρης(Αναγέννηση Παλαιοκατούνας)


Την Αναγέννηση Παλαιοκατούνας 2010 «κοουτσάρει» ο Κώστας Λαθύρης (Γεννηθείς το 1966), που καθοδήγησε την παλαιά Αναγέννηση στην κατάκτηση του τίτλου (2008). Έχει εργαστεί επίσης ως προπονητης στον Άγιο Προκόπιο και στο Κεράσοβο. Σαν ποδοσφαιριστής τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στον Απεραντιακό, στην Παλαιοκατούνα και στην ΑΕΚ, ενώ παλαιότερα διέπρεψε με την φανέλα της Φραγκίστας.

4 οι διπλωματούχοι προπονητές


Αυτήν την στιγμή μόλις τέσσερις είναι οι Ευρυτάνες προπονητές, που διαθέτουν δίπλωμα προπονητή UEFA. Πρόκειται για τους καθηγητές φυσικής αγωγής:  Δημήτρη Αντωνίου, Γιάννη Φλωράκη (Προπονητής Μικτής Νέων), Δημήτρη Τσιγαρίδα και Γιάννη Ελεφάντη. Οι δυο τελευταίοι δεν εργάζονται φέτος σε κάποιον σύλλογο, με τον τελευταίο τους προπονητικό σταθμό να αποτελούν ο Απεραντιακός και ο ΑΠΟΚ αντίστοιχα. Κατέκτησαν μάλιστα με αυτές τις δυο ομάδες το πρωτάθλημα!.
Ο κ. Φλωράκης αποτέλεσε προπονητής της «χρυσής» τριετίας του ΑΠΟΚ (2006-2009), με τις τρεις συνεχόμενες παραμονές στην Δ΄ Εθνική.

Επιμέλεια : Δημήτρης Κολλημένος