Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Κεράσοβο-Φραγκίστα 2-2

Τέσσερα γκολ και μοιρασιά στους βαθμούς περιείχε το ντέρμπι των ουραγών ανάμεσα σε Κεράσοβο και Φραγκίστα. Οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 2-2.
Ο αδιάφορος βαθμολογικά αγώνας έγινε το Σάββατο 10/3 στο γήπεδο Κερασοχωρίου και ήταν στα πλαίσια της 17ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣΕ.
Το Κεράσοβο πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες του φετινές εμφανίσεις, παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε με πολλές ελλείψεις. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά χωρίς άγχος για βαθμούς. Η ομάδα του Πάνου Βλάχου πανηγύρισε τον δεύτερο πόντο της στο πρωτάθλημα, αγνοώντας ωστόσο ακόμη την νίκη.
Η Φραγκίστα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, «κλέβοντας» την ισοπαλία στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Η ομάδα του Βασίλη Παπαδήμου «πληγώθηκε» με τραυματισμούς κατά την διάρκεια του αγώνα. Έφτασε στην 8η θέση τον Άγιο Προκόπιο (10 βαθμοί), τον οποίο υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική

Πολύ δυνατός αέρας
Ο αγώνας έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Στο γήπεδο Κερασόβου επικρατούσε πολύ δυνατός αέρας και οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων αγωνίστηκαν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι παίχτες δεν μπορούσαν να εκτελέσουν το ελεύθερο.

Μόνιμος παρατηρητής ο Μπομποτσιάρης


Παρατηρητής αγώνα σε παιχνίδι, που διεξάγεται στην περιφέρεια της Ευρυτανίας ήταν για άλλη μια φορά ο Β΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Μίλτος Μπομποτσιάρης. Μαζί με τον γενικό γραμματέα της ΕΠΣΕ Διονύση Βονόρτα έχουν παραστεί σε πάρα πολλά παιχνίδια της Δυτικής Ευρυτανίας.

Ξανά βασικοί Κοσμάς-Λάππας Ι.(Κ-Β)

 












Η αρκετά καλή παρουσία, που είχαν στον αγώνα με τον Άγιο Προκόπιο οι: Γιάννης (Κ-Β) Λάππας και Χρήστος Κοσμάς τους επανέφερε ξανά στο βασικό σχήμα του Πάνου Βλάχου.

Επιτέλους…βαθμό
Χρειάστηκε να περάσουν 16 ολόκληρες αγωνιστικές, για να μπορέσει το ιστορικό Κεράσοβο να πάρει τον δεύτερο βαθμό του στο πρωτάθλημα. Παράλληλα οι Κερασοβίτες πανηγύρισαν τον πρώτο τους πόντο στην έδρα τους.

Με Σβερώνη-Ανδρεάκη














Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την φανέλα του Κερασόβου έκανε ο Νίκος Σβερώνης, που αγωνίστηκε ως πλάγιος αμυντικός. Βασικός έπαιξε και ο νεαρός επίσης Ανδρέας Ανδρεάκης, καταγράφοντας την δεύτερη του συμμετοχή.
Και οι δυο ωστόσο αντικαταστάθηκαν εξ αιτίας προβλήματος τραυματισμού.

«Έσπασε» το αρνητικό σερί
Ύστερα από 7 ανεπιτυχή αποτελέσματα το νεανικό συγκρότημα της Φραγκίστας απέσπασε τον πρώτο του βαθμού για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Μια αλλαγή στην ενδεκάδα


Ο Βασίλης Παπαδήμος δεν είχε στην διάθεση του τον Γιώργο Καζάκο σε σχέση με το παιχνίδι με τον Αίολο. Την θέση του στην 11αδα πήρε ο Άγγελος Σάλτης.

Πρώτη ισοπαλία για τον ΑΠΟΔΦ
Ύστερα από 17 αγωνιστικές οι «βυσσινί» έφεραν ισόπαλο αποτέλεσμα. Μετρούσαν μέχρι τότε 3 νίκες και 16 ήττες.

40λεπτο ο Κ. Γούλας


Για 40 λεπτά στην επανάληψη χρησιμοποίησε τον νεαρό Κώστα Γούλα ο προπονητής της Φραγκίστας εξ αιτίας των πολλών απουσιών.

Να κλείσουν με νίκη
Στην αδιάφορη τελευταία αγωνιστική το Κεράσοβο υποδέχεται το Ραπτόπουλο και η Φραγκίστα τον Άγιο Προκόπιο. Θέλουν να κλείσουν με νίκη την φετινή τους σαιζόν.

Α΄ Μέρος

Δυνατά η Φραγκίστα-Γκολ ο Ζήκας


Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ήταν καλύτεροι. Ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς στο σκορ με τέρμα του 24χρονου Μάκη Ζήκα, το οποίο ήταν το πρώτο του για την τρέχουσα σαιζόν.

Δοκάρι ο Κατσαδούρος


Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός Κώστας Κατσαδούρος έχασε την ευκαιρία να κάνει το 0-2 μόλις στο 8ο λεπτό. Σημάδεψε το δοκάρι του Νίκου Τρίκα. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αποχώρησε στην επανάληψη τραυματίας.

Ισορρόπησαν και ισοφάρισαν με Σερπάνο
Οι παίχτες του Κερασόβου έφεραν το ματς στο 36ο λεπτό με «δράστη» τον Δημήτρη Σερπάνο.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Ζήκας έκανε ωραία ατομική ενέργεια, σούταρε εκτός περιοχής στο αριστερό «παραθυράκι» του Τρίκα και έκανε το 0-1
8΄: Σουτ του Κατσαδούρου από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα σταμάτησε στην συμβολή των δοκαριών των γηπεδούχων.
15΄: Ωραία προσπάθεια του Μπισμπίκη, που έδωσε στον Γερονίκο Π., ο οποίος σέντραρε από δεξιά και την κεφαλιά του Γούλα Τ. μάζεψε ο γκολκίπερ του Κερασόβου.
22΄: Ο Γούλας Τ. βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε βεβιασμένα άουτ.
28΄: Ο Κοσμάς έκανε ωραία προσωπική προσπάθεια, πέρασε τον Σάλτη, πλάσαρε σε κενό τέρμα, με τον Μακρή να διώχνει προ της γραμμή, σώζοντας βέβαια παραβίαση της εστίας του.
36΄: Σέντρα του Λάππα Ι.(Κ-Β) από δεξιά, κεφαλιά του Σερπάνου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Φραγκίστας και στην επαναφορά ο ίδιος παίχτης σε κενή εστία με νέα κεφαλιά «έγραψε» το 1-1.
42΄: Μακρινό σουτ του Βλάχου Π., η μπάλα κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σάλτη.

Β΄ Μέρος

Καλύτερο το Κεράσοβο
Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλοί στην επανάληψη και κατάφεραν να προηγηθούν με 2-1, με σκόρερ ποιον άλλον; Τον Δημήτρη Σερπάνο. 


MVP ο Σερπάνος


Ο 40χρονος ποδοσφαιριστής του Κερασοχωρίου Δημήτρης Σερπάνος σκόραρε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική. Έφτασε τα 4 γκολ σε μόλις 3 αναμετρήσεις. Αποκτήθηκε τον Ιανούαριο από τα Άγραφα και βελτίωσε κατά πολύ την ομάδα του στο σκοράρισμα.

Αποβολή του Τ. Γούλα


Μια αγωνιστική πριν το φινάλε ο 17χρονος Ταξιάρχης Γούλας αποβλήθηκε. Αυτή ήταν η πρώτη αποβολή του ΑΠΟΔΦ, που μέχρι τον Σαββατιάτικο αγώνα ήταν η μοναδική ομάδα, που δεν είχε καμία.

Δοκάρι ο Σεντής


Σε μακρινό σουτ του 34χρονου Χρήστου Σεντή η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του συνονόματου του Σάλτη.

«Λύτρωση» με Μπισμπίκη


Στο 87ο λεπτό οι «βυσσινί» κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με το αριθμητικό μειονέκτημα. Ο 16χρονος Γιάννης Μπισμπίκης σημείωσε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι καλύτερες φάσεις
68΄: Ο Σερπάνος από καλή θέση σούταρε στην δεξιά γωνία του Σάλτη και πραγματοποίησε το 2-1.
72΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Σερπάνου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας.
75΄: Ο Γούλας Τ. αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.
80΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έπαιξε το 1-2 με το Ζήκα, ο πρώτος σούταρε από τα όρια της περιοχής στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τρίκα.
82΄: Ο Σεντής σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σάλτη.
87΄: Ο Ζήκας επιχείρησε μακρινή σέντρα, ο γκολκίπερ του Κερασόβου δεν απομάκρυνε την μπάλα και ο Μπισμπίκης Ι. με πλασέ στο κενό τέρμα ισοφάρισε σε 2-2.

Διακριθέντες
Κεράσοβο: Σερπάνος, Βλάχος, Σεντής
Φραγκίστα: Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος, Ζήκας

Δηλώσεις Προπονητών

Πάνος Βλάχος (Κεράσοβο): «Πιστεύω έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, από πλευράς μας τουλάχιστον, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τον πολύ αέρα. Για μένα ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια, που έχουμε κάνει. Ήμασταν εντελώς διαφορετική ομάδα από ότι παρουσιαστήκαμε στην Παλαιοκατούνα. Δικαιούμασταν την νίκη και στα δυο ημίχρονα ήμασταν καλύτεροι είτε είχαμε υπέρ μας τον αέρα είτε κατά. Από μια άτυχη φάση δεχτήκαμε την ισοφάριση και δεν καταφέραμε ξανά να πάρουμε την πρώτη μας νίκη για φέτος. Η ομάδα παρουσιάστηκε καλή, προσπαθήσαμε να στρώσουμε το παιχνίδι μας όσο μπορούσαμε, βγάλαμε φάσεις και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα μας αδικεί. Σίγουρα η Φραγκίστα έχει πολλούς μικρούς, έχει μέλλον μπροστά της, αλλά σήμερα ήμασταν καλύτεροι και δικαιούμασταν να πάρουμε το παιχνίδι. Ελπίζω και στον επόμενο αγώνα να είμαστε το ίδιο καλοί, να έρθει επιτέλους η πρώτη μας νίκη και να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερες ελπίδες για του χρόνου πλέον και όχι για το φετινό πρωτάθλημα.»
Για το θέμα του υποβιβασμού ο 29χρονος προπονητής-παίχτης τόνισε: «Από ότι ακούγεται θα πέσει η ομάδα. Αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί. Θα περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή. Όλα τα παιχνίδια ως τώρα τα παλεύουμε, το ίδιο θα κάνουμε και στην τελευταία αγωνιστική, για να αφήσουμε τουλάχιστον μια καλή εικόνα, όπως την έχουμε ξεκινήσει και την διατηρούμε σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος.»

Βασίλης Παπαδήμος (Φραγκίστα): «Αγωνιστήκαμε σήμερα με σύνθεση ανάγκης. Είχαμε αρκετές απουσίες, αλλά και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε τραυματισμούς, οι οποίοι μας υποχρέωσαν να κάνουμε αναγκαστικές αλλαγές. Από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο και για τις δυο ομάδες. Το ότι καταφέραμε και τελειώσαμε το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Πιθανόν να είχε σήμερα ακόμη και 8-9 μποφόρ, δεν παιζότανε μπάλα. Θεωρώ ότι για την ομάδα μου δεν είναι καλό αποτέλεσμα, εάν κοιτάζαμε από την αρχή, αλλά έτσι όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι πιστεύω ότι ήταν πολύ σημαντικό, γιατί καταφέραμε τουλάχιστον να μην χάσουμε και να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Tο αποτέλεσμα είναι δίκαιο, ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο, όμως η επανάληψη άνηκε στο Κερασοχώρι. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στο Κερασοχώρι, είναι λυπηρό για μια ομάδα, η οποία έχει αυτήν την ιστορία να πέφτει στην Β΄ Κατηγορία. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Εύχομαι γρήγορη επάνοδο στην Α΄ Κατηγορία. Όσο για εμάς πρέπει να μαζέψουμε όσες δυνάμεις έχουμε, να πάμε στο ντέρμπι με τον Άγιο Προκόπιο, να προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι μπορούμε από αυτό το παιχνίδι, αν και νομίζω ότι θα έχουμε πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών.»

Συνθέσεις Ομάδων

Κεράσοβο (Πάνος Βλάχος): Τρίκας Ν., Σβερώνης(68΄ λ.τρ Φούκας Σ.), Λάππας Γ., Λάππας Ι.(Κ-Ε), Σεντής, Βλάχος Π., Μαντέκας, Ανδρεάκης(58΄ λ.τρ Ράπτης), Σερπάνος, Λάππας Ι.(Κ-Β), Κοσμάς

Φραγκίστα (Βασίλης Παπαδήμος): Σάλτης Χ., Μακρής, Γερονίκος Π., Περούλας, Γερονίκος Χ., Λαθύρης, Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος Κ.(75΄ λ.τρ Μπισμπίκης Φ.), Γούλας Τ., Ζήκας, Σάλτης Α.(51΄ Γούλας Κ.)

Διαιτητής: Νίκος Κακουλίδης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)














Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας