Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Α.Ο. Καρδίτσας-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-1

Μια ανάσα από έναν πολύτιμο βαθμό σε μια δύσκολη έδρα έφτασε η ομάδα του Βελουχίου. Ηττήθηκε με γκολ 5 λεπτά πριν το φινάλε στην Καρδίτσα από τον τοπικό ΑΟΚ με σκορ 2-1.
Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 11/3 στο Δημοτικό στάδιο Καρδίτσας, ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου. Το ματς έγινε σε έναν λασπώδη αγωνιστικό χώρο και με ελάχιστους φιλάθλους.
Το Βελούχι του Παύλου Σερμπέση, έφτασε μια ανάσα από μια ανέλπιστη ισοπαλία. Οι Ευρυτάνες δεν φοβήθηκαν τον ισχυρότερο αντίπαλο, τον έπαιξαν στα ίσια και με ταχύτατες αντεπιθέσεις δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών. Εάν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και κάποιο άλλο τέρμα. Οι «κυανόλευκοι» απειλήθηκαν μόνο στα πρώτα λεπτά από μαζικές επιθέσεις του ΑΟΚ. Ισοφάρισαν στα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους με τον νεαρό Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, έλεγχαν την αναμέτρηση και έβγαιναν εύκολα στην επίθεση και χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα από μια ανύποπτη φάση δέχτηκαν το γκολ.
Ο ΑΟΚ του Τάσου Γκουτζίδη ξεκίνησε πολύ δυνατά από τα πρώτα λεπτά, κυριάρχησε και απειλούσε συχνά την εστία του Ρεσίτη. Πήρε γρήγορα το προβάδισμα και στην συνέχεια έριξε την απόδοση του και επαναπαύτηκε σε αυτό το 1-0. Λίγο έλλειψε να το πληρώσει, όμως η λύτρωση ήρθε στο 85ο λεπτό με τον Κουκούλη. Οι Καρδιτσιώτες είχαν σε όλη την διάρκεια του ματς την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά μόνο στα πρώτα λεπτά κατάφερναν να ολοκληρώνουν τις τελικές προσπάθειες.
Ο ΑΠΟΚ υποχώρησε στην 6η θέση, έμεινε στους 23 βαθμούς και ισοβαθμεί απόλυτα με τον Πυργετό. Την ερχόμενη Κυριακή δίνει ένα κρίσιμο εκτός έδρας ματς με τον Αλμυρό. Η Καρδίτσα παρέμεινε στην 2η θέση έφτασε τους 39 βαθμούς και συνεχίζει μαζί με Αμπελωνιακό και Αναγέννηση Καρδίτσας την καταδίωξη της πρωτοπόρου Ελασσόνας. Μάλιστα την ερχόμενη Κυριακή ο ΑΟΚ δίνει το ντέρμπι κορυφής στην Ελασσόνα.

Σε κάκιστη κατάσταση το γήπεδο
Η βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα κατά την διάρκεια του ματς αλλά και τις προηγούμενες ώρες έκανε τον αγωνιστικό χώρο βαρύ. Σε πολλά σημεία το γήπεδο ήταν επικίνδυνο και δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Οι ποδοσφαιριστές μονομάχησαν αρκετές φορές μέσα στην λάσπη.



Λίγος κόσμος
Περίπου στα 100 άτομα παρακολούθησαν το ματς, τα οποία βρισκόντουσαν στην σκεπαστή κερκίδα πίσω από τους πάγκους. Υπήρχαν περίπου 10 εκδρομείς από το Καρπενήσι. Την αναμέτρηση είδε και ο ειδικός γραμματέας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Θόδωρος Ζελενίτσας.


Με δυσκολίες η μετακίνηση
Η χιονόπτωση που έπεσε το πρωί της Κυριακής δυσκόλεψε την μετακίνηση του ΑΠΟΚ προς την Καρδίτσα. Το λεοφωρείο της αποστολής έβαλε αντιολισθητικές αλυσίδες, για να μπορέσει να περάσει με ασφάλεια την Ράχη Τυμφρηστού. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ταξίδι διήρκησε περίπου 4 ώρες.


Πολλά νέα πρόσωπα
Ανακάτεψε την τράπουλα ο Παύλος Σερμπέσης και άλλαξε κατά πολύ την 11αδα του και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παρουσιαστεί η ομάδα φρέσκια και πιο κινητική. Την εστία του ΑΠΟΚ υπερασπίστηκε ο Ρεσίτης. Λίμπερο ήταν ο Γιώργος Κρασιάς, με στόπερ τους: Ντουφεκιά και Κώστα Γενιτσαρόπουλο. Δεξί μπακ έπαιξε ο Κουτσουπιάς και αριστερό ο Πασσάς. Στο κέντρο στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Ζαραβέλης με τον Φλωράκη. Δεξιός μεσοεπιθετικός ήταν ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και αριστερός ο Γεωργακόπουλος. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μπακαλίδης. Ο μόνος παίκτης, που δεν χρησιμοποιήθηκε ήταν ο δεύτερος πορτιέρο Κατελούζος, αφού ο ΑΠΟΚ είχε αποστολή μόλις 15 ποδοσφαιριστών.

Απών 3
Με τρεις σημαντικές ελλείψεις παρατάχτηκε ο ΑΠΟΚ. Ο λίμπερο Δημήτρης Ζαλοκώστας αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον προσαγωγό, αλλά και στους κοιλιακούς και δεν ταξίδεψε στην Καρδίτσα. Ο Κώστας Μπόνιας έχει υποστεί κάταγμα στο δάχτυλο του ποδιού και ο αριστερός μπακ Βασίλης Συγκελόπουλος ήταν τιμωρημένος.

Αγωνίστηκαν ξανά Κουτσουπιάς & Γενιτσαρόπουλος Α.

 












Άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά οι δυο ποδοσφαιριστές, που είχαν να αγωνιστούν για περισσότερο από έναν μήνα. Ο Χάρης Κουτσουπιάς και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος επέστρεψαν με τον καλύτερο τρόπο.

2ο γκολ στο ίδιο τέρμα και στον ίδιο τερματοφύλακα
Ο νεαρός επιθετικός Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος πέτυχε το πρώτο του φετινό τέρμα και 2ο του στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Μάλιστα σκόραρε κόντρα στην ίδια εστία και στον ίδιο τερματοφύλακα. Το πρώτο του τέρμα σημειώθηκε την χρονιά 2008-9 με πέναλτι στην ήττα του ΑΠΟΚ στην Καρδίτσα με 4-1.

Πρώτη φορά βασικός ο αρχηγός


Την δεύτερη συμμετοχή του στο φετινό πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο «γερόλυκος» Γιώργος Κρασιάς. Αν και 41 χρονών έδειξε ότι δεν έχει ξεχάσει την μπάλα και είχε πολύ καλή αγωνιστική παρουσία.  Είχε στην άμυνα σαν στόπερ τους: Βασίλη Ντουφεκιά και Κώστα Γενιτσαρόπουλο, που συνέθεσαν την 3αδα της άμυνας την χρονιά 2009-10.

Προφυλάχτηκαν Κατσαδούρος-Πολυτσέρης
Στον πάγκο έμειναν για πρώτη φορά δυο βασικότατοι παίκτες του ΑΠΟΚ. Δημήτρης Κατσαδούρος και Ζάχος Πολυτσέρης έχουν 3 κάρτες και βρίσκονταν στο όριο καρτών. Ο Παύλος Σερμπέσης δεν ήθελε να δεχτούν κάποια κάρτα και να χάσουν το κρίσιμο ματς με τον Αλμυρό. Ωστόσο τους πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος, όταν το σκορ ήταν 1-1. Ο Δημήτρης Κουρλός ήταν η 3η αλλαγή (Πέρασε στην θέση του τραυματία Γενιτσαρόπουλου Α.),  δεν ξεκίνησε βασικός, αφού είχε πρόβλημα τραυματισμού στο προσαγωγό και δεν υπήρχε άλλος ποδοσφαιριστής στον πάγκο πλην του Δημήτρη Κατελούζου.

Γνώριμο περιβάλλον
Τα είπε με αρκετούς γνωστούς του πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο Παύλος Σερμπέσης. Μάλιστα μίλησε και με τον άλλοτε πρόεδρο του ΑΟΚ Σάκη Τσέλιο. Ο κ. Σερμπέσης είχε δουλέψει στην Καρδίτσα το παρελθόν.

Ο «ΑΟΚΑΡΑΣ»

 












Εδώ και αρκετά χρόνια παρακολουθεί παιχνίδια των «κυανόλευκων», όταν ακόμη η ομάδα ήταν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Πρόκειται για τον γνωστό «ΑΟΚΑΡΑ», που με είναι πάντα στο πλευρά της ομάδας.

Κινητικός ο Κόκκινος


Από τους πιο κινητικούς και δημιουργικούς παίκτες των γηπεδούχων ήταν ο Σωτήρης Κόκκινος. Αρκετές φορές με τις ενέργειες του ξεκίνησε και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ευκαιρίες.

Διατήρησε το αήττητο
Καμία ήττα δεν έχει στο γήπεδο της η Καρδίτσα και αυτό είναι, που την έχει οδηγήσει τόσο ψηλά στην βαθμολογία.

Α΄ μέρος

Ξέφρενος ρυθμός
Πάνω-κάτω πήγαινε η μπάλα στα πρώτα 20 λεπτά με τις δυο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες εκατέρωθεν.  




Δοκάρι ξανά ο Μπακαλίδης


Άτυχος για 2ο συνεχόμενο ματς ήταν ο Άλεξ Μπακαλίδης, έχοντας ξανά δοκάρι. Στο 6ο λεπτό μόλις ο ικανότατος μεσοεπιθετικός σημάδεψε το δοκάρι του συνονόματου του Τρούκη. Λίγα λεπτά αργότερα ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Προβάδισμα με Μεσιακάρη


Στο 18ο λεπτό ο Δήμος Μεσιακάρης εκτέλεσε τον Ρεσίτη και με ένα δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Σκόραρε για δεύτερη φορά, ύστερα από το 1-0 με την Ελασσόνα.

Ματς κέντρου
Από το 20ο λεπτό και έπειτα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και έγινε παιχνίδι κέντρου. Ο ΑΟΚ προσπαθούσε να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ και ο ΑΠΟΚ να απειλήσει για την ισοφάριση.


Οι καλύτερες φάσεις
1΄ : Ο Γεωργακόπουλος εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Μπακαλίδη, που σούταρε από μακριά λίγο πάνω από το τέρμα του ΑΟΚ.
2΄ : Ο Κόκκινος έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Μεσιακάρης σούταρε από καλή θέση, όμως ο Ρεσίτης απέκρουσε ενστικτωδώς στην αριστερή του γωνία.
4΄ : Ο Μεσιακάρης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο προωθημένος Τζιλός πήρε την κεφαλιά από τα όρια της μικρής περιοχής, ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ απέκρουσε και πάλι στην αριστερή του γωνία.
6΄ : Ο Γεωργακόπουλος από αριστερά έδωσε στον Μπακαλίδη, αυτός ελίχτηκε όμορφα, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια σούταρε, σημαδεύοντας την συμβολή αριστερού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού.
7΄ : Ο Κρανιώτης σέντραρε από αριστερά, ο Κόκκινος από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ από τα δεξί δοκάρι.
10΄ : Ο Μπακαλίδης από αριστερά έβγαλε την πάσα για τον Γενιτσαρόπουλο Α., ο Τσέλιος γλίστρησε, ο νεαρός φορ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τρούκη, πλάσαρε χωρίς πίεση από το ύψος του πέναλτι μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
15΄ : Ο Μεσιακάρης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η κεφαλιά του Τσέλιου από κοντά έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βελουχίου.
18΄ : Ο Τσιρογιάννης σέντραρε από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Μεσιακάρη, αυτός χωρίς πίεση σούταρε δυνατά και σημάδεψε την δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ, «γράφοντας» το 1-0.
27΄ : Ο Μπακαλίδης έκανε έξοχη ενέργεια από δεξιά, απέφυγε δυο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε λίγο πριν την μικρή περιοχή, με τον Τρούκη να αποκρούει από την αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
30΄ : Ο Τσιρογιάννης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Γκόλιας πήρε την πρώτη κεφαλιά και στην συνέχεια ο Παππάς σούταρε χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι.
40΄ : Ο Ζαραβέλης πάσαρε στον Μπακαλίδη, που ελίχτηκε όμορφα από δεξιά και πλάσαρε από πλάγια θέση άουτ.

Β΄ μέρος

Ισοφάρισε με Γενιτσαρόπουλο
Ο  18χρονος Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος πλάσαρε υποδειγματικά στο 54ο λεπτό και έφερε το ματς στα ίσα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.


«Φωτιά» στις αντεπιθέσεις
Ο ΑΠΟΚ βρήκε πολλούς ανοιχτούς χώρους στην επανάληψη και έψαχνε το 2ο γκολ μέσα από επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι «σάστισαν» και χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για να συνέλθουν

Έψαχνε το 2ο γκολ
Παίζοντας με άναρχο τρόπο και φουλ επίθεση ο ΑΟΚ επιζητούσε το νικητήριο τέρμα, το οποίο ήρθε τελικώς 5 λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα. Ο Τάσος Γκουτζίδης ρίσκαρε με τις αλλαγές του και στο τέλος δικαιώθηκε.

«Λυτρωτής» ο Κουκούλης
Ο Θανάσης Κουκούλης που μπήκε ως αλλαγή 72ο λεπτό, αγωνίστηκε στην επίθεση και όχι στην άμυνα και χάρισε την πολυπόθητη νίκη. Ο χαρισματικός ποδοσφαιριστής σκόραρε το τρίτο του τέρμα. 


Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κοντοβά πάνω στον Γεωργακόπουλο. Ο ρέφερι Ζούγρας υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
53΄ : Ο Μεσιακάρης από δεξιά, έβγαλε την προωθημένη μπαλιά για τον Κρανιώτη, που κινήθηκε από δεξιά πλάσαρε από πλάγια θέση, αλλά ο Ρεσίτης μπλόκαρε εύκολα.
54΄ : Ο Γεωργακόπουλος έβγαλε πίσω από το κέντρο την μπαλιά, ο Γενιτσαρόπουλος Α. κινήθηκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε τετ α τετ με τον Τρούκη, σούταρε χαμηλά στην δεξιά του γωνία και ισοφάρισε σε 1-1.
64΄ : Ο Μεσιακάρης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Τσιρογιάννης έπιασε την κεφαλιά που πέρασε άουτ.
 66΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος Α. σέντραρε από δεξιά, η κεφαλιά του Μπακαλίδη από κοντά πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Καρδίτσας.
70΄ : Μετά από μια ακόμη γρήγορη επίθεση του ΑΠΟΚ, ο Γενιτσαρόπουλος Α. σέντραρε από δεξιά και ο Γεωργακόπουλος μέσα από την μικρή περιοχή έκανε την προβολή, με τον Τρούκη να μπλοκάρει σταθερά.
76΄ : Ο Καραγιώργος σέντραρε από δεξιά, ο Κόκκινος από καλή θέση πήρε την κεφαλιά, που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Βελουχίου.
77΄ : Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Κατσαδούρο, που σούταρε ψηλοκρεμαστά εκτός περιοχής χωρίς πίεση, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από το αριστερό
παραθυράκι» των γηπεδούχων.
79΄ : Ο Γκόλιας σέντραρε από δεξιά, ο Κόκκινος πήρε την πρώτη κεφαλιά και η νέα κεφαλιά του Κουκούλη από κοντά πέρασε λίγο άουτ.
84΄ : Δυνατό σουτ του Κόκκινου από πλάγια αριστερά απέκρουσε εντυπωσιακά ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.
85΄ : Ο Κουκούλης μπήκε στην περιοχή όμορφα αφού άλλαξε με τον Γκόλια, κέρδισε τις κόντρες, έφτασε στην μικρή περιοχή και μέσα στην σύγχυση με πλασέ στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη διαμόρφωσε το τελικό 2-1, κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς από πλευράς γηπεδούχων.

Κίτρινες  Κάρτες
Τζιλός, Κρανιώτης, Τσιάκος, Τσαρτσαράς, Γενιτσαρόπουλος Α.

Διακριθέντες
Α.Ο. Καρδίτσας : Μεσιακάρης, Τζιλός, Κόκκινος
ΑΠΟΚ Βελούχι : Γενιτσαρόπουλος Α., Μπακαλίδης, Κουτσουπιάς

Δηλώσεις προπονητών

Τάσος Γκουτζίδης (Α.Ο. Καρδίτσας) : «Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Πρώτον λόγω του ότι ο αγωνιστικό χώρος ήταν πάρα πολύ βαρύς. Ο διαιτητής δεν ήταν σίγουρος, εάν θα το ξεκινούσε. Τελικά το ξεκίνησε το παιχνίδι, προηγηθήκαμε, ισοφαριστήκαμε σε ένα σημείο, που εμείς ζητάγαμε το δεύτερο γκολ. Είδατε μετά το παιχνίδι ανοίχτηκε και ότι όποιος έβαζε το δεύτερο γκολ θα κέρδιζε. Ήμασταν εμείς πιο τυχεροί, επιστράτευσα και τον Κουκούλη, τον οποίο ήθελα να τον ξεκουράσω λόγω του ότι έχει 3 κάρτες. Τελικά ήμασταν τυχεροί, βάλαμε το δεύτερο γκολ και πήραμε το ματς, όσο το θελαν αυτοί το παιχνίδι άλλο τόσο το θέλαμε και εμείς. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Εμείς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος.» 

Παύλος Σερμπέσης (ΑΠΟΚ Βελούχι) : «Άλλο ένα παιχνίδι που δικαιούμασταν να πάρουμε κάτι και δεν το πήραμε. Είναι η περίοδος που νομίζω μας πάνε στραβά κάποια πράγματα σε ότι αφορά τις ευκαιρίες που κάναμε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και με την παρουσία που είχαμε δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Σίγουρα με στεναχωρεί, γιατί δεν πήραμε τουλάχιστον τον έναν βαθμό, γιατί από εδώ και πέρα ο βαθμός είναι πάντα χρυσάφι. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες, για να σωθεί η ομάδα και θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος. Γιατί με την παρουσία των παιδιών στο γήπεδο, δείχνουν ότι έχουν και θέληση και πείσμα και αυτό είναι που πραγματικά αξίζει. Παρα την ήττα και τις ελλείψεις που είχαμε, να τους δώσω συγχαρητήρια, για να μπορέσουμε να έχουμε αυτή την απόδοση και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Αν έχουμε πάντα αυτή την απόδοση θα βρίσκουμε το κουράγιο και την διαδρομή, για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία.»

Συνθέσεις ομάδων

Α.Ο. Καρδίτσας (Τάσος Γκουτζίδης) : Τρούκης, Κοντοβάς(65΄ Τσιάκος), Τσέλιος(72΄ Κουκούλης), Πάτρας, Τζιλός, Γκόλιας, Κόκκινος, Παππάς, Κρανιώτης, Μεσιακάρης, Τσιρογιάννης(63΄ Καραγιώργος)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Παύλος Σερμπέσης) : Ρεσίτης, Πάσσας, Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ.(65΄ λ.τρ. Πολυτσέρης), Κρασιάς Γ., Ζαραβέλης, Ντουφεκιάς, Φλωράκης(75΄ Κατσαδούρος), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος, Γενιτσαρόπουλος Α.(80΄ λ.τρ. Κουρλός)

Διαιτητής :  Διονύσης Ζούγρας (ΣΔΠ Κοζάνης)
1ος Βοηθός : Κωνσταντίνος Κουτζιακουτζίδης (ΣΔΠ Κοζάνης)
2ος Βοηθός : Θεοπίστη Τσαλίδου (ΣΔΠ Κοζάνης)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος