Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ραπτόπουλο-Αίολος 0-4

Η ομάδα του Αίολου έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο Ραπτόπουλο, η οποίαδίκαια μετουσιώθηκε σε νίκη. Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία επικράτησε της τοπικής Δόξας με το εμφατικό 0-4 και έδειξε πανέτοιμο για τους ημιτελικούς αγώνες των Play off.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/3 στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και ήταν εξ αναβολής στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας. Αρχικά ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Κυριακή 11/3. Το ματς παρακολούθησαν γύρω στα 50 άτομα.
Το Ραπτόπουλο του Γιώργου Παπαδήμου δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και ολοκλήρωσε την φετινή χρονιά με μια ακόμη κακή εμφάνιση. Στάθηκε αξιοπρεπώς μόνο στα πρώτα λεπτά της συνάντησης και στα τελευταία λεπτά, όπου ο Αίολος έριξε την απόδοση του. Οι «ακρίτες» είχαν και πάλι αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών.
Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου ήταν αποφασιστική από το πρώτο κιόλας λεπτό και επέβαλλε τον ρυθμό της. Έπαιξε ανά διαστήματα αρκετά καλό ποδόσφαιρο και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε καθόλου. Παράλληλα έχασε σωρεία ευκαιριών. για να διευρύνει και άλλον τον δείκτη του σκορ. Επιστρέφει στα μπαράζ, μετά από δυο χρόνια.
Ο Αίολος έχει τερματίσει στην 3η θέση και στους ημιτελικούς θα κοντραριστεί με την Κρέντη. Μετά την νίκη του έφτασε τους 40 βαθμούς. Το Ραπτόπουλο τερμάτισε στην 7η θέση με 18 βαθμούς,  μετά από δυο συνεχόμενες σεζόν με παρουσίες στην πρώτη 4αδα.

«Έσπασε» την έδρα
Αρνητική παράδοση είχε στο γήπεδο Ραπτοπούλου τα τελευταία χρόνια ο Αίολος, που μετρούσε πολλές ήττες. Τελικά επικράτησε και μάλιστα πανηγυρικά.

Έπαιξαν όλα τα ματς Παππάς-Ντζίμας Θ.


30 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν φέτος από πλευράς Δόξας. Οι δυο αρχηγοί της Γιώργος Παππάς και Φάνης Ντζίμας έπαιξαν και στα 18 ματς.

Ξέχασε…την νίκη
Κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν κατάφερε να αποσπάσει μέσα στο 2012 το Ραπτόπουλο. Η τελευταία νίκη της ήταν το Δεκέμβριο με 1-0 εκτός έδρας επί του Αγίου Προκοπίου. Η Δόξα δεν κατάφερε επίσης φέτος να εκμεταλλευτεί την ισχυρή έδρα.

Εξαιρετικός ο Αλί


Ο 20χρονος Νιγηριανός μέσος Τζέϊμς Αλί ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Είχε πολύ καλή παρουσία και πέτυχε και δυο τέρματα στην επανάληψη.

Πρώτος ο Αζακάς


Ο μοναδικός παίχτης των φιλοξενούμενων, που αγωνίστηκε και στα 17 παιχνίδια (Ο Αίολος πήρε το ματς στον Απεραντιακό με τα χαρτιά) ήταν ο 21χρονος στόπερ Πάνος Αζακάς, που συνέθεσε ένα έμπιστο κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Βασίλη Τσουκαλά.

Τους κράτησε


Ο Νίκος Ρεσίτης κράτησε τον δείκτη του σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Είχε πολλές καίριες επεμβάσεις σε επιθετικές προσπάθειες των νικητών.

Με Δαράβαλη βασικό


Επανήλθε ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα στην βασική ενδεκάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου ο 21χρονος αριστερός μπακ Γιάννης Δαράβαλης. Έπαιξε όλο το 90λεπτο.

Α΄ μέρος

Δεν μπόρεσε το Ραπτόπουλο
Δεν είχε καλή παρουσία η γηπεδούχος Δόξα. Κατάφερε να είναι αναγνωστική μόνο στα πρώτα λεπτά της συνάντησης.

Κρεσέντο ευκαιριών
Ανέβασε στροφές από το 15ο λεπτό και έπειτα ο Αίολος, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά. Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία απώλεσε πληθώρα ευκαιριών αλλά βρήκε απέναντι της τον Ρεσίτη.

Γκολ από την άσπρη βούλα


Στο 17΄ ο Βασίλης Τσουκαλάς σκόραρε από την άσπρη βούλα και άνοιξε το σκορ. Πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Το 0-2 ο Κατσαρής


Ο νεαρός Χρήστος Κατσαρής νίκησε σε τε τα τετ τον Ρεσίτη στο 25ο λεπτό και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής σκόραρε για 3η φορά.

Τραυματισμός Παππά


Ένα δυνατό χτύπημα του Τζόνι στον Παππά ανάγκασε τον έμπειρο ποδοσφαιριστή να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου για 10 περίπου λεπτά, ώστε να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο σκληροτράχηλος Παππάς έσφιξε τα δόντια και συνέχισε.

Οι καλύτερες φάσεις
17΄ : Ο Τζέϊμς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ντζίμα και ο ρέφερι Σταμάτης καταλόγισε το πέναλτι. Ο Τσουκαλάς ανέλαβε να το εκτελέσει πλάσαρε στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη και πέτυχε το 0-1.
20΄ : Α ευθείας χτύπημα φάουλ του Παππά από καλή θέση μπλόκαρε εύκολα ο Στερόπουλος.
25΄ : Ο Νούλας Ο. με κεφαλιά-πάσα έβγαλε τον Κατσαρή τετ α τετ με τον Ρεσίτη, ο νεαρός επιθετικός πλάσαρε στην γωνία της Δόξας και σκόραρε για το 0-2.
26΄ : Κεφαλιά του Τζέϊμς από κοντά πέρασε ελάχιστα άουτ.
28΄ : Σουτ του Τζέϊμς από καλή θέση μέσα στην περιοχή απέκρουσε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
35΄ : Ο Μπούκας σέντραρε, ο Τζόνι σούταρε από κοντά, όμως ο πορτιέρο του Ραπτοπούλου απέκρουσε ξανά.
36΄ : Ο Κορέντζελος βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρεσίτη, πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε σωτήρια στην γωνία του.
39΄ : Μακρινό σουτ του Παπαδήμου Λ. μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του Αίολου.

Β΄ μέρος

Ανέλαβε δράση ο Τζέϊμς
Ο Νιγηριανός Τζέϊμς Αλί σκόραρε δυο φορές στην επανάληψη και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο ταλαντούχος άσσος βρήκε δίχτυα στο 49΄ και στο 80΄ με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής. Έχει πετύχει 4 γκολ σε μόλις 3 εμφανίσεις του.

Κοντρόλ παιχνίδι από τον Αίολο
Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία, είχε και στο δεύτερο μέρος τον έλεγχο του παιχνιδιού και ελάχιστες φορές κινδύνεψε.

Κυνήγησε το γκολ της τιμής


Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά για το γκολ της τιμής. Απείλησαν σε δυο περιπτώσεις με τον Αλέξανδρο Αζούκη.

Επανεμφάνιση Ε. Παπαδήμου


Ύστερα από αρκετό χρονικό διάστημα αγωνίστηκε ο Στράτος Παπαδήμος. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής πέρασε στο γήπεδο στην επανάληψη.

Οι καλύτερες φάσεις
49΄ : Ο Νικολάου κινήθηκε από αριστερά σέντραρε και ο Τζέϊμς με άψογο πλασέ στην γωνία του Ραπτοπούλου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
70΄ : Σουτ του Κατσιάδα από πλάγια θέση εκτός περιοχής πέρασε μόλις άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων.
77΄ : Σουτ του Τζόνι από πλάγια δεξιά απέκρουσε όμορφα ο Ρεσίτης.
80΄ : Ο Τζέϊμς έπιασε μονοκόμματο σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Ραπτοπούλου έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Ρεσίτη και πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ (0-4).
82΄ : Ο Νικολάου βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή και αριστερά απέναντι στον Ρεσίτη, όμως σούταρε άουτ αρκετά μέτρα από τα δοκάρια της Δόξας.
84΄ : Σουτ του Αζούκη μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Στερόπουλος.
88΄ : Μακρινό σουτ του Αζούκη κατέληξε πάνω από το τέρμα του Αίολου.

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο : Ρεσίτης, Παπαδήμος Λ., Παππάς
Αίολος : Τζέϊμς Αλί, Ράικος Ν., Νούλας Ο., Τσουκαλάς, Τζόνι

Δηλώσεις προπονητών

Γιώργος Παπαδήμος (Ραπτόπουλο) : «Το σκορ του αγώνα αντικατοπτρίζει πλήρως την ανωτερότητα της ομάδας του Αίολου, ένα αποτέλεσμα δίκαιο, καθότι η ομάδα μου δεν έπαιξε το παιχνίδι, που θα έπρεπε και αναδείχτηκε σαφώς η ανωτερότητα της ομάδας του Καρπενησίου. Χωρίς να αποτελεί δικαιολογία είχαμε πολλές ελλείψεις και δεν πιάσαμε την απόδοση που θέλαμε, παλέψαμε μόνο μέχρι το πρώτο 20λεπτο και στο τελευταίο 15αρτο θα έλεγα περίπου, χωρίς όμως να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι σημαντικό. Ήταν ένα ήρεμο παιχνίδι και ελπίζω του χρόνου να πάμε καλύτερα από ότι φέτος.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος) : «Με το εξ αναβολής σημερινό παιχνίδι τελειώσαμε την κανονική περίοδο. Είχαμε καλή παρουσία, ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι παρότι δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε από εδώ και πέρα την προετοιμασία μας για τους αγώνες μπαράζ.»






Συνθέσεις ομάδων

Ραπτόπουλο (Γιώργος Παπαδήμος) : Ρεσίτης, Μπισμπίκης, Αζούκης, Καρανταλής, Τσιάμης, Τσιαμάγκας, Παπαντζίμας(46΄ λ.τρ. Παπαδήμος Ευστ.), Ντζίμας Θ., Παππάς, Κατσιάδας(73΄ Καραντζούνης), Παπαδήμος Λ.

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Στερόπουλος, Νούλας Ο., Δαράβαλης, Αζακάς, Τσουκαλάς, Ράικος Ν., Μπούκας(73΄ Γραβιάς), Τζέϊμς Αλί, Τζόνι, Κατσαρής(46΄ Νικολάου), Κορέντζελος(46΄ Ράικος Γ.)

Διαιτητής : Χρήστος Σταμάτης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Γιώργος Στοφόρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Διονύσης Βονόρτας