Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Καθοριστικό το πρώτο παιχνίδι του έτους για τον ΑΠΟΚ

Το πρώτο του επίσημο ματς για το νέο έτος δίνει ο ΑΠΟΚ. Ταξιδεύει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου για το γειτονικό Λιανοκλάδι (Το πιο κοντινό εκτός έδρας), όπου θα αντιμετωπίσει στο Δημοτικό Στάδιο της περιοχής τον τοπικό Αγρότη.
Η αναμέτρηση είναι καίριας βαθμολογικής σημασίας και για τις δυο ομάδες. Οι Ευρυτάνες βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην 6η θέση με 10 βαθμούς (Ύστερα και από επτά αγωνιστικές) και είναι μέσα στους στόχους τους.
Ο επερχόμενος αντίπαλος τους βρίσκεται μια θέση πιο πάνω και με δυο πόντους περισσότερους (12). Οι παίχτες του Παύλου Σερμπέση θα αγωνιστούν για ένα θετικό αποτέλεσμα και καλή από ένα τέτοιο ματς θεωρείται και η ισοπαλία.
Πρόκειται να αγωνιστούν σε μια δύσκολη έδρα (Ίσως και την δυσκολότερη του πρωταθλήματος), όπου θα «πέσουν κορμιά», καθώς το Λιανοκλάδι φημίζεται για την δύναμη του. Αρκετοί είναι αυτοί, που θεωρούν από τώρα ότι η τελευταία θέση, που οδηγεί στην παραμονή θα κριθεί ανάμεσα στις δυο ομάδες, καθώς αναμένεται η ανάκαμψη του Πυργετού.
Οι Καρπενησιώτες αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους για το 2012 με αισιοδοξία και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους. Έχουν ακόμη τέσσερις αγώνες για την ολοκλήρωση του Α΄ Γύρου (Αντιμετωπίζουν στην συνέχεια Αναγέννηση εντός, Πύρασο εκτός και Καμένα Βούρλα εντός), επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή συγκομιδή.
Το Βελούχι προετοιμάστηκε αυτές τις τρεις εβδομάδες της διακοπής του πρωταθλήματος, για να παρουσιαστεί απόλυτο έτοιμο στην Κυριακάτικη αναμέτρηση. Δεν έδωσε κάποιο επίσημο παιχνίδι, καθώς ο προημιτελικός αγώνας κυπέλλου ανάμεσα στον Αίολο αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Θα διεξαχθεί ως γνωστόν την ερχόμενη Τετάρτη (11/1). Αντ΄ αυτού οι πρωταθλητές Ευρυτανίας αγωνίστηκαν σε φιλικό ματς με τα Άγραφα (4-0), όπου ήταν καλοί μόνο στο τελευταίο 15λεπτο.
Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 3 και διαιτητής θα είναι ο Βολιώτης Δημήτρης Ρούσης.

Πως προετοιμάστηκαν
Οι «κυανόλευκοι» ακολούθησαν καθημερινό πρόγραμμα αυτήν την εβδομάδα. Επέστρεψαν στις προπονήσεις από το ρεπό της Πρωτοχρονιάς την Δευτέρα 2/1 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο. Εν συνεχεία το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης απογευματινές προπονήσεις (Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη) στις 4 στον ίδιο χώρο, με εξαίρεση την Παρασκευή, που δεν πραγματοποιήθηκε προπόνηση λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και του επικίνδυνου εξ αιτίας της βροχής αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα την Τετάρτη μάλιστα πραγματοποιήθηκε και πρωινή προπόνηση στο γυμναστήριο. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται αύριο στις 10.

Ανάλυση αντιπάλου
Την Παρασκευή στις 3 ο Παύλος Σερμπέσης ανέλυσε με οπτικό υλικό τον Αγρότη Λιανοκλαδίου στους ποδοσφαιριστές του, δείχνοντας τους dvd από παλαιότερο αγώνα των «πράσινων».

Τιμωρημένος ο Μπόνιας-Απών ο Αναστασόπουλος

 
Δεν θα δώσει το «παρών» ο Κώστας Μπόνιας, ο οποίος θα λείψει για πρώτη φορά από φετινό αγώνα. Αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 90ολεπτο του αγώνα με τον Αλμυρό και θα εκτίσει την μοναδική αγωνιστική της τιμωρίας του. Στο όριο καρτών βρίσκονται οι: Συγκελόπουλος, Κατσαδούρος και Μπακαλίδης.
Νέα προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν εκτός από τα γνωστά (Τσιλιμέκης,, Γενιτσαρόπουλος Κ., Κρίντας). Επανήλθε μάλιστα αυτήν την εβδομάδα ο πορτιέρο Νίκος Λυρούδιας.
Απών είναι από τις τελευταίες προπονήσεις για προσωπικούς λόγους ο Λάκης Αναστασόπουλος, ενώ δεν έχει επιστρέψει ακόμη από την ιδιαίτερη πατρίδα του ο τερματοφύλακας Δημήτρης Κατελούζος.

Συζητήσεις με επιθετικό-Πρώτη κίνηση με Κρασιά


Την επιθετική γραμμή της ομάδας προσπαθούν να ενδυναμώσουν οι παράγοντες του Βελουχίου. Συζητήσεις γίνονται με ορισμένους επιθετικούς. Ο ΑΠΟΚ δικαιούται μια ακόμη μεταγραφή (Πλην των ελεύθερων), καθώς η πρώτη θα είναι ο 24χρονος μεσοαμυντικός Γιάννης Κρασιάς από τον Άγιο Προκόπιο, που θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με την ομάδα του Αστέρα κόντρα στην Ποταμιά.

Σε γνώριμο περιβάλλον ο Μπακαλίδης

 












Για πρώτη φορά ο ηγέτης του Βεουχίου Άλεξ Μπακαλίδης γυρίζει ως αντίπαλος σε επίσημο παιχνίδι στο Λιανοκλάδι. Θα συναντήσει γνωστούς και φίλους ξανά, καθώς πέρυσι σε αυτό το γήπεδο γνώρισε σπουδαίες στιγμές με τον Αγρότη. Έφτασε μέχρι την 2η θέση του 4ου ομίλου και στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας. Πέτυχε 6 γκολ στην Δ΄ Εθνική με την φανέλα της Φθιωτικής ομάδας. Ενώ ήταν αυτός, που είχε κρίνει με δικό γκολ την τελευταία επίσημη αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες (Νίκη του ΑΠΟΚ με 1-0).

Αγρότης Λιανοκλαδίου-ΑΠΟΚ Βελούχι 8η αγωνιστική Περιφερειακού Πρωταθλήματος (4ος Όμιλος) Δημοτικό Στάδιο Λιανοκλαδίου 8-1-2012 15:00
Διαιτητής: Δημήτριος Ρούσης(ΣΔΠ Θεσσαλίας)
1ος Βοηθός: Κυριάκος Δημητριάδης(ΣΔΠ Θεσσαλίας)
2ος Βοηθός: Αναστάσιος Κουρσοβίτης(ΣΔΠ Θεσσαλίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννης Κωστής(ΣΔΠ Λάρισας)



Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος