Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ο τελευταίος τίτλος του Αιόλου

Έξι χρόνια χωρίς τίτλο συμπληρώνει η κατά πολλούς δεύτερη πιο ιστορική (Βάσει επιτυχιών) ομάδα της Ευρυτανίας. Ο Αίολος ιδρύθηκε το 1984 και έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Ευρυτανίας (1996, 1999) και 4 κύπελλα Ευρυτανίας (1995, 2000, 2004, 2006). Ενώ έχει μια «λαμπρή» πορεία στο πρωτάθλημα Φθιώτιδας-Ευρυτανίας, καταφέρνοντας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ανεβεί από την Γ΄ στην Α΄ Κατηγορία με προπονητή-παίχτη τον Κώστα Πασσά και πρώτο πρόεδρο τον Παύλο Τσιγαρίδα. Συμμετείχε μια φορά στην Δ΄ Εθνική (1996-1997), όπου περιορίστηκε όμως σε παθητικό ρόλο (15 β.)
Ωστόσο έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς ως ομάδα «Looser» της Ευρυτανίας, καθώς έχει αναδειχτεί περίπου 10 φορές φιναλίστ πρωταθλήματος και 6 φορές φιναλίστ κυπέλλου, μη καταφέρνοντας να πιει νερό..παρότι φτάνει συνεχώς στην πηγή και πρωταγωνιστεί συνεχώς.!

Το τελευταίο κύπελλο του Αιόλου (2005-2006)


Στις 9/4/2006 στο προπονητικό κέντρο, ανατρέποντας το εις βάρος του 0-1 ο Αίολος επικρατεί με τέρματα του Γιάννη Φλωράκη και του Βαγγέλη Κατσαβριά με 2-1 της Φραγκίστας. Ο Γιάννης Λερογιάννης (Νυν αντιπρόεδρος) παράλαβε το τρόπαιο από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση.
Είχε αποκλείσει νωρίτερα την Ποταμιά και τον Απεραντιακό.

Σύνθεση τελικού

Αίολος (Δημήτρης Αντωνίου) : Κόκκοτας, Τσώνης, Νικολάου(46΄ Κατσαβριάς), Αρκουμάνης, Λερογιάννης, Σταμούλης(92΄ Λαμπρόπουλος), Ράικος, Γιαννιώτης, Φλωράκης, Ανδρεάκης, Τσιλίκας


Η ομάδα του Αιόλου (2005-2006)

 
Στο ρόστερ άνηκαν οι: Κώστας Σταμούλης, Κώστας Αρκουμάνης, Κώστας Τσιλίκας, Γιάννης Λερογιάννης, Γιάννης Τσώνης, Άκης Ανδρεάκης, Γιάννης Φλωράκης, Δημήτρης Οικονόμου, Δημήτρης Γιαννιώτης, Γιώργος Τσίπρας, Αλέκος Κόκκοτας, Νίκος Ράικος, Σπύρος Λαμπρόπουλος, Νίκος Νικολάου, Γιάννης Λιάγκος, Βαγγέλης Κατσαβριάς, Θωμάς Τσίπρας, Βασίλης Χαβέλος, Παναγιώτης Κοντογιάννης, Χρήστος Λιάγκος, Μιχάλης Νούλας, Αλέξανδρος Τσιτσάνης, Χρήστος Σουλτάτος και Θεοδόσης Κόκκοτος. Προπονητής ήταν ο αξιόλογος Δημήτρης Αντωνίου και πρόεδρος ο Γιάννης Αθανασόπουλος.

 












Φούλας Λερογιάννης: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ομάδας


Για 28 συνεχόμενα χρόνια βρίσκεται στην θέση του γενικού γραμματέα της ομάδας του Προφήτη Ηλία ο Σεραφείμ (Φούλας) Λερογιάννης, που αποτελεί τον άνθρωπο-«ιστορία» του Αιόλου.

Τα «ηνία» σε Χρυσικό-Τριανταφυλλόπουλο

 



















Ο φετινός Αίολος είναι ανανεωμένος και δείχνει ικανός να «χτυπήσει» τον τίτλο. Μπήκε ξανά στην 4αδα μετά από 2 σαιζόν, που έμεινε εκτός από αυτήν.
Στον προεδρικό θώκο βρίσκεται ο φιλόδοξος Ταξιάρχης Χρυσικός, διαδεχόμενος τον Παναγιώτη Γιαννιώτη. Είναι ο νεαρότερος πρόεδρος αυτήν την στιγμή Ευρυτανικής ομάδας.
Έναν επιτυχημένο χρόνο συμπλήρωσε στην τεχνική ηγεσία ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, που έχει προσφέρει σαν ποδοσφαιριστής επί σειρά ετών. Προηγούμενος προπονητής ήταν ο Κώστας Πασσάς, που έχει συνδέσει, όπως αναφέραμε παραπάνω το όνομα του άμεσα με την ιστορία της ομάδας.