Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Νέοι : ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φωκίδας 1-2

Ένα 5λεπτο (80΄-85΄) ήταν αρκετό να φέρει τα πάνω-κάτω και να οδηγήσει τους Ευρυτάνες στην εντός έδρας ήττα-«σοκ» από την Φωκίδα με σκορ 1-2. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα, όμως η αδράνεια των τελευταίων λεπτών τους…έφερε στο καναβάτσο.
Ο αγώνας των νέων έγινε την Τετάρτη 18/1 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου στα πλαίσια της  5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος GOOD LEAGUE ΟΠΑΠ του 6ου ομίλου και άρχισε στις 2 το μεσημέρι.
Η Ευρυτανία του Γιάννη Φλωράκη ήταν εξαιρετική σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, αναπτύσσονταν όμορφα και δημιούργησε αμέτρητες ευκαιρίες μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Ίσχυσε όμως ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και αφού δεν «καθάρισε» το ματς γνώρισε την ήττα.
Η Φωκίδα του Γιάννη Μαρκοδήμου δεν τα παράτησε και παρότι έδειχνε ακίνδυνη, αφού πρώτα προειδοποίησε με το δοκάρι του Θανου Παπαθανασίου, πίστεψε στην νίκη και με δυο εξαιρετικές αντεπιθέσεις έφερε τα πάνω-κάτω «κλέβοντας» τους 3 βαθμούς της νίκης.
Ευρυτανία και Φωκίδα ισοβαθμούν στην τελευταία θέση με 3 πόντους.

Απάντησε με ίδιο τρόπο και αποτέλεσμα
Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος…το ίδιο έγινε και στο ματς των νέων. Στον πρώτο γύρο η Ευρυτανία κέρδισε στην Άμφισσα με 1-2, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι, το ίδιο έγινε και στον επαναληπτικό με την Φωκίδα να κερδίζει χωρίς να είναι καλύτερη από τους Ευρυτάνες.

Κινητήριος μοχλός ο Ανδρέου


Από τον Άρη Ανδρέου ξεκινούσαν οι περισσότερες προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Ο ταλαντούχος μέσος έκανε εξαιρετική εμφάνιση.

Σκόραρε ο αρχηγός


Ο Λεωνίδας Κόγιας σκόραρε και πάλι κόντρα στην Φωκίδα με ένα εξαιρετικό σουτ από τα 35 περίπου μέτρα.

Με απουσίες και δυο
Με πολλές απουσίες αγωνίστηκαν Ευρυτανία και Φωκίδα, στο ντέρμπι ουραγών του 6ου ομίλου.

Εξαιρετικός και πάλι ο Μπισμπίκης


Από τους κορυφαίους της Ευρυτανίας ήταν ο Γιάννης Μπισμπίκης. Έβλεπε γήπεδο, μεταβίβαζε σωστά την κατάλληλη στιγμή , τρίπλαρε και κυριολεκτικά η μπάλα κολλούσε τα πόδια του. Αδικείται σίγουρα που αγωνίζεται ακόμη….στο τοπικό Ευρυτανίας και όχι σε κάποια μεγαλύτερη ομάδα.

Α΄ μέρος

Από νωρίς προβάδισμα με Κόγια


Ο Λεωνίδας Κόγιας με ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα έβαλε μόλις στο 11ο λεπτό μπροστά την ομάδα του.

Έπεσε ο ρυθμός-Έλεγχος Ευρυτάνων
Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε στα υπόλοιπα λεπτά. Η Φωκίδα απείλησε με μακρινά σουτ, ενώ οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και επιτίθονταν ανά διαστήματα με οργανωμένες επιθέσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄ : Πλασέ του Γούλα μέσα από την περιοχή και αριστερά μπλόκαρε ο Γκρούμιτς.
11΄ : Ο Κόγιας με πανέμορφο ξαφνικό δυνατό σουτ από τα 35-40 περίπου μέτρα έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων και άνοιξε το σκορ (1-0).
21΄ : Ο Ανδρέου εκτέλεσε φάουλ, ο Μαρδάκης πλάσαρε από κοντά άουτ.
27΄ : Σουτ του Ανδρέου από καλή θέση πέρασε άουτ.
38΄ : Ο Μπισμπίκης με καταπληκτική ατομική ενέργεια, αφού «χόρεψε» όλη την άμυνα της Φωκίδας, πλάσαρε από το ύψος της περιοχής, όμως ο Γκρούμιτς απέκρουσε σωτήρια από την αριστερή του γωνία.

Β΄ μέρος

Μονόλογος και σωρεία ευκαιριών
Σωρεία χαμένων ευκαιριών είχαν οι νέοι του Γιάννη Φλωράκη. Τα πρώτα 30λεπτα της επανάληψης ήταν επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, που είτε ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθειαλ είτε έβρισκαν απέναντι τους τον τερματοφύλακα της Φωκίδας.

Προειδοποίησε στο 68΄ με Παπαθανασίου


Οι φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος τα καρέ του Κουτούμπα στο 68΄, όπου και είχαν δοκάρι με τον κεντρικό αμυντικό τους τον Θάνου Παπαθανασίου.


5λεπτη ανατροπή με Μαρδάκη-Πέτσα

 












Η Φωκίδα μέσα από αντεπιθέσεις σε 5λεπτά(80΄-85΄) έκανε την μεγάλη ανατροπή. Σκόρερ των νικητών χρίστηκαν οι Μαρδάκης και Πέτσας (Είχε περάσει αλλαγή στο 41΄).

Δεν τα παράτησε…και πάλεψε για την ισοφάριση
Παρότι υπέστη ψυχρολουσία η Ευρυτανία προσπάθησε να σώσει την παρτίδα και έχασε δυο μοναδικές ευκαιρίες με τον Κόγια για να αποσπάσει έστω τον βαθμό.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Ο Μπισμπίκης έβγαλε συστημένη σέντρα από δεξιά, η κεφαλιά του Κόγια από κοντά πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
49΄ : Ο Φούκας έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά, όμως ο πορτιέρο της Φωκίδας απέκρουσε από την αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
56΄ : Ο Γούλας έκανε έξοχη ενέργεια από δεξιά, σέντραρε και ο Φούκας μόνος με εξουδετερωμένο τον Γκρούμιτς πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά ο Παπαθανασίου σαν από μηχανής Θεός απέκρουσε.
64΄ : Δυνατό σουτ του Φούκα από καλή θέση έφυγε άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» των «κόκκινων».
67΄ : Σουτ του Μπισμπίκη απέκρουσε με τα πόδια ο Γκρούμιτς.
68΄ : Ο Ανδρέου εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο στόπερ Παπαθανασίου έπιασε την κεφαλιά, η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.
80΄ : Ο Ανδρέου σέντραρε έξοχα από δεξιά, ο Μαρδάκης αφύλακτος από κοντά κατέβασε την μπάλα και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Κοτούμπα πέτυχε το 1-1.
85΄ : Ο Βήχος έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Πέτσας πλάσαρε στην έξοδο προ του Κουτούμπα, και στην συνέχεια σε κενή εστία ο ίδιος εύκολα με πλασέ σκόραρε το νικητήριο τέρμα των φιλοξενούμενων (1-2).
89΄ : Δυνατό σουτ του Κόγια εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αλεκίδη.
92΄ : Ο Τριάντος έκανε την προσποίηση, πάσαρε στον Βήτο, όμως αυτός σούταρε άστοχα άουτ εκτός περιοχής.
93΄ : Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κόγιας έκανε την προβολή εξ επαφής, που πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.

Κίτρινες  Κάρτες
Κόγιας, Καραμέρης, Μαρδάκης

Διακριθέντες
Ευρυτανία : Κόγιας, Μπισμπίκης, Παχής
Φωκίδα : Μαρδάκης, Ανδρέου, Παπαθανασίου

Δηλώσεις προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ευρυτανία) : «Ήταν μια ήττα, η οποία δεν την περιμέναμε. Όπως είδατε και στην διάρκεια του παιχνιδιού, πιστεύω ότι ήμασταν αρκετά καλύτεροι. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο, άμα χάνεις τόσες ευκαιρίες και δίνεις το δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει, μπορεί να συμβεί και αυτό. Νομίζω ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο όσο θα έπρεπε. Μπήκαν πιο χαλαρά οι ποδοσφαιριστές, πίστεψαν ότι είχε τελειώσει το παιχνίδι. Δυστυχώς αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, αν δεν σκοράρεις, αν δεν κάνεις το γκολ στις ευκαιρίες, η μπάλα σε τιμωρεί. Και όντως μας τιμώρησε. Μετά το 1-2 ήταν λίγο δύσκολο να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά και πάλι είχαμε τις ευκαιρίες να μπορέσουμε να ισοφαρίσουμε. Τα παιδιά είναι ακόμη σε μικρή ηλικία, προσπαθούμε να τους μάθουμε πώς να αντιδρούν σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν είναι μαθημένοι σε τέτοια πράγματα. Νομίζω ότι αυτό ήταν ένα καλό μάθημα, το οποίο θα τους βοηθήσει στο μέλλον, στην ποδοσφαιρική τους ζωή.»

Γιάννης Μαρκοδήμος (Φωκίδα) : «Σταθήκαμε τυχεροί, αυτή την φορά μας βοήθησε η τύχη. Σίγουρα η ομάδα μας είχε έρθει με πάρα πολλές ελλείψεις, το ότι καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι για μας ήταν μια επιτυχία. Πιστεύω ότι η ομάδα της Ευρυτανίας στο σημερινό παιχνίδι ήταν καλύτερη, κάτι που είχε συμβεί στο αντίστοιχο παιχνίδι στην Φωκίδα όπου ήμασταν καλύτεροι. Παρόλα αυτά έγινε ένα παιχνίδι για μας με ενδιαφέρον. Να ευχηθώ καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες και να έχει και καλή επιτυχία η περιφερειακή μας ομάδα, όταν με το καλό θα συγκροτηθεί.»


Συνθέσεις ομάδων

Ευρυτανία (Γιάννης Φλωράκης) : Κουτούμπας, Μπίκας, Τσάκνης(82΄ λ.τρ. Ντάλλας), Παχής, Οσμενάϊ, Λέρης, Φούκας Ν., Μπισμπίκης, Γούλας, Κόγιας, Καρατσίκης

Φωκίδα (Γιάννης Μαρκοδήμος) : Γκρούμιτς(72΄ Αλεκίδης), Βήχος, Παπούλιας, Καραμέρης, Παπαθανασίου, Αποστόλου, Κοκμοτός(69΄ Τριάντης), Βήτος, Πάζας(41΄ Πέτσας), Ανδρέου, Μαρδάκης

Διαιτητής : Δημήτρης Μίσσας (ΣΔΠ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός : Πέτρος Κωτούλας (ΣΔΠ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)



















Ρεπορτάζ : Παναγιώτης Κολλημένος
Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος, Γιάννης Βονόρτας