Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε στο ντέρμπι κορυφής η ομάδα των Αγράφων. Συνέτριψε εκτός έδρας με 4-0 τον Αίολο, σκοράροντας δυο φορές σε κάθε ημίχρονο.
Το παιχνίδι διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου το Σάββατο 14/1 και ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣΕ. Ο Κατσαντώνης ήταν αρκετά αποτελεσματικός και πιο αποφασισμένος.
Ο Αίολος μπήκε με το «αριστερό» την νέα χρονιά, γνωρίζοντας βαριά ήττα. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και η εμφάνιση αυτή σίγουρα αποτελεί μια κακή παρένθεση στην πολύ καλή φετινή της παρουσία. Δεν άξιζε ωστόσο ένα τόσο βαρύ σκορ. Υποχώρησε στην 3η θέση, μένοντας στους 28 πόντους, έναν λιγότερο από την δεύτερη Κρέντη.
Τα Άγραφα ήταν εξαιρετικά, φτάνοντας θριαμβευτικά και δίκαια στους τρεις βαθμούς. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου στηρίχτηκε για άλλο ένα ματς στην πολύ καλή της επίθεση, φτάνοντας τα 49 γκολ στο πρωτάθλημα. Ενώ έχει πλέον και την καλύτερη άμυνα (6 τέρματα). Ο Κατσαντώνης βρίσκεται στο +5 από τους διώκτες του και πολύ δύσκολα θα χάσει την 1η θέση της κανονικής περιόδου, που δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα στα μπαράζ.
Δυναμικό παρών έδωσε ο φίλαθλος κόσμος στο γήπεδο. Σε αυτό συντέλεσε ότι δεν γινόταν άλλος αγώνας εκείνη την ώρα στο Καρπενήσι.
Διατήρηση της παράδοσης
Ο Κατσαντώνης σε τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Αίολο μετρά ισάριθμες νίκες. Ενώ έκανε το 5/6 στις συνολικές νίκες. Δεν υπάρχει καμία ισοπαλία στα μεταξύ τους ματς. Οι δυο ομάδες ενδέχεται να συναντηθούν στα play off.
Πρώτη ήττα για τον Αίολο
Το συγκρότημα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου ήταν το μοναδικό αήττητο μέχρι και τον Σαββατιάτικο αγώνα. Γνώρισε την πρώτη του ήττα, όντας αρκετά κουρασμένο και από την υπερπροσπάθεια του προημιτελικού κυπέλλου. Οι δυο ομάδες έχουν από μια ήττα η καθεμία, που προήλθαν από τα μεταξύ τους ματς.
Δυο αλλαγές σε αντίθεση με τον αγώνα του κυπέλλου με τον ΑΠΟΚ έκανε ο προπονητής του Αιόλου. Στην ενδεκάδα πέρασαν οι: Νίκος Κορέντζελος και Οδυσσέας Νούλας, αντί των Μάκη Χρυσικού (Έμεινε στον πάγκο λόγω ενοχλήσεων) και Σάκη Τσιλίκα.
Προσπάθησε και ήταν κινητικός, χωρίς όμως αποτέλεσμα στην πρώτη του εμφάνιση του στο πρωτάθλημα ο Νιγηριανός επιθετικός Εμμάνουελ Τζόνι. Ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει χώρους δράσης, απέναντι στους πολύ καλούς Άλκη Κατή και Ηλία Τσιγαρίδα. Δεν κατάφερε να τροφοδοτηθεί από τους συμπαίχτες του.
Τον πρόδωσε το ατού του
Το μεγάλο «όπλο» της ομάδας του Προφήτη Ηλία έως τώρα στο πρωτάθλημα ήταν η άμυνα της. Δεν είχε δεχτεί ποτέ φέτος στο πρωτάθλημα πάνω από 1 γκολ.
Για άλλο ένα παιχνίδι ο Τάσος Κωστούλας ήταν ο πρωταγωνιστής των Αγράφων. Σκόραρε δυο φορές και έφτασε τα 20 γκολ στην Α΄ ΕΠΣΕ. Μόνο με θαύμα θα χάσει το «χρυσό παπούτσι».
Για δέκα λεπτά αγωνίστηκε ο έμπειρος επιθετικός των Αγράφων Πάνος Γαλανός. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την καινούργια του ομάδα, κάνοντας μάλιστα ασίστ και στο 4ο τέρμα των Αγράφων.
Σε ρόλο αριστερού οπισθοφύλακα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος ο Βασίλης Ντότσικας. Προτιμήθηκε αντί του Μιχάλη Ράπτη λόγω εμπειρίας.
Α΄ μέρος
Δυνατό ματς-Χωρίς πολλές φάσεις
Ο αγώνας δεν είχε πάρα πολλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η δύναμη και οι πολλές μονομαχίες στο κέντρο, αλλά δεν υπήρχαν αντιαθλητικά μαρκαρίσματα. Τα Άγραφα προηγήθηκαν με 0-2 στο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ουσιαστικά μόλις μια φορά, με τον Οδυσσέα Νούλα στο 26ο λεπτό.
Ύστερα από την συμπλήρωση των 30 πρώτων λεπτών οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Τάσος Κωστούλας, που βρισκόταν από το ξεκίνημα του αγώνα σε πολύ καλή κατάσταση άνοιξε το σκορ.
Ο αμυντικός μέσος Ταξιάρχης Καλύβας συνδύασε την πρώτη του εμφάνιση για την φετινή περίοδο με γκολ. Στο 45ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα του Κατσαντώνη σε ένα κομβικό σημείο για την εξέλιξη του αγώνα. Αυτό το τέρμα έδωσε ψυχολογικό αβαντάζ στους Αγραφιώτες για τα υπόλοιπα 45 λεπτά.
Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Σέντρα-σουτ του Κωστούλα από αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς την εστία, με τον Κόκκοτο να διώχνει όμορφα.
26΄: Ωραίο στρώσιμο με το στήθος του Τζόνι στον Νούλα Ο., το δυνατό δεξί σουτ του τελευταίου λίγο έξω από την περιοχή πέρασε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καλύβα.
33΄: Ο Καλύβας Κ. έκανε έξυπνη πάσα εντός περιοχής στον Κωστούλα, ο οποίος σε θέση βολής σούταρε, ο πορτίερο του Αιόλου απέκρουσε δύσκολα με το πόδι.
34΄: Ο Κωστούλας εκτέλεσε φάουλ έξυπνα από πλάγια δεξιά, ο Τριανταφυλλόπουλος έδιωξε στο δεύτερο δοκάρι, ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα σε κόρνερ. Ο Καλύβας Κ. εκτέλεσε από αριστερά, ο Κωστούλας πήδηξε πιο ψηλά από όλους στο πρώτο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων άνοιξε το σκορ(0-1).
45΄: Ο Καλύβας Τ. σούταρε με το δεξί από αρκετά μακρινή απόσταση, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Κόκκοτο και κατέληξε στην αριστερή του γωνία(0-2).
Β΄ μέρος
Οι γηπεδούχοι ήταν αναγκασμένοι να πιέσουν και αυτό προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα. Στον αγώνα πέρασαν οι: Μάκης Χρυσικός και Χρήστος Κατσαρής στην ανάπαυλα, βελτιώνοντας την επιθετική παρουσία της ομάδας τους.
Στο 57΄ η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου «κλείδωσε» την νίκη της, με δράστη ξανά τον Τάσο Κωστούλα. Το 0-3 έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα του Αιόλου.
Δεν τα παράτησε ο Αίολος
Οι γηπεδούχοι παρότι ήταν με την «πλάτη στον τοίχο» πάλεψαν και είχαν την εδαφική υπεροχή μετά το 60ο λεπτό.
«Διαβασμένα» τα Άγραφα
Η άμυνα των Αγράφων ήταν σε πολύ καλή ημέρα και δεν επέτρεψε την παραβίαση του τέρματος του σταθερού Γιώργου Καλύβα.
Το τρίτο του φετινό τέρμα πέτυχε ο ταλαντούχος Πάνος Μάρκης. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση στο φινάλε έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην σπουδαία επικράτηση των Αγράφων. Πιστοποίησε την πολύ καλή του αγωνιστική παρουσία.
Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Κεφαλιά-πάσα του Μάρκη στον Καλύβα Κ., ο οποίος λίγο πιο μπροστά από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε πάνω στην κίνηση μόλις έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
48΄: Χτύπημα φάουλ του Κατσαρή από πλάγια αριστερά κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καλύβα.
57΄: Σε αντεπίθεση των Αγράφων, ο Μάρκης έκανε έξυπνη κεφαλιά-πάσα στον Κωστούλα, ο οποίος έκανε αλλεπάλληλες προσποιήσεις στους αντίπαλους αμυντικούς, μπήκε στην περιοχή και με δεξί πλασέ σημάδεψε την δεξιά γωνία του Κόκκοτου, παρά την προσπάθεια του τελευταίου να αποσοβήσει το γκολ(0-3).
66΄: Γύρισμα του Τζόνι μέσα στην περιοχή για τον Νούλα Μ., το σουτ του τελευταίου από καλή θέση, η μπάλα έφυγε πλάγια της εστίας του Καλύβα.
68΄: Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου από μακριά μπλόκαρε ο καλά τοποθετημένος τερματοφύλακας των Αγράφων.
73΄: Κόρνερ Κατσαρή από αριστερά, ωραία καρφωτή κεφαλιά του Χρυσικού μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία, πέφτοντας ο Καλύβας.
84΄: Έξυπνη κάθετη μπαλιά του Γαλανού στον Μάρκη, ο οποίος από πλάγια δεξιά πρόλαβε τον Κόκκοτο και με πλασέ έκανε το 0-4.
Διακριθέντες
Αίολος: Κατσαρής, Χρυσικός, Κορέντζελος
Άγραφα: Κωστούλας, Μάρκης, Κατής, Τσιγαρίδας, Καλύβας Τ.
Δηλώσεις προπονητών
Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος): «Συγχαρητήρια στον αντίπαλο για την σημερινή του εμφάνιση. Ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς. Εμείς δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, μείναμε σε αυτό του κυπέλλου. Πιστεύω να είναι μια κακή παρένθεση για εμάς και συνεχίζουμε.»
Δημήτρης Αντωνίου (Άγραφα): «Καταρχήν εύχομαι καλή χρονιά σε όλον τον ποδοσφαιρικό, αθλητικό κόσμο, υγεία και ευτυχία. Για εμάς σίγουρα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά την διακοπή πήραμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, με ένα πολύ καλό σκορ, όμως είναι γεγονός ότι η αξία του νικητή έχει να κάνει με την ποιότητα του ηττημένου και είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς σίγουρα σεβόμαστε την αξιόμαχη ομάδα του Αιόλου. Δεν θέλω να σταθώ στο σκορ. Στέκομαι μονάχα στο γεγονός ότι ο Αίολος είναι πολύ ιστορική, σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα και εξάλλου είναι από τις ομάδες, που θα συνδιεκδικήσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με το πέρας της κανονικής διάρκειας.»
Για την απόδοση της ομάδας του ο τεχνικός των Αγράφων είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια, που κάνανε, για την μαχητικότητα και κυρίως μετά το 20ο λεπτό, γιατί η διακοπή του ενός μηνός ήταν πάρα πολύ σημαντική. Πετύχαμε αυτό, που θέλαμε να πετύχουμε και θα έλεγα ότι πέρα από το γεγονός ότι αξίζαμε την νίκη, είχαμε και αρκετές ευκαιρίες να διευρύνουμε το σκορ. Πιστεύω όμως ότι ήταν ευκαιρία να αγωνιστούν και άλλα παιδιά, όπως ο Παναγιώτης Γαλανός, που ήρθε στην ομάδα και ταυτόχρονα υπήρξε και η επάνοδος του Ταξιάρχη Καλύβα, που μας βοήθησε πάρα πολύ.
Συμπεραίνοντας θέλω να πω ότι έχουμε 24 παιδιά, τα οποία είναι ισάξια στην ομάδα, που ο καθένας από αυτούς έχει την δυνατότητα να μπορεί να βοηθήσει από την δικιά του την μεριά και δημιουργούν σε μένα την δημιουργία της επιλογής. Τελείωσε ένα παιχνίδι και πάμε στο επόμενο, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό με το Κεράσοβο το ερχόμενο Σάββατο. Και αυτό είναι μες την ροή του πρωταθλήματος.»
Κλείνοντας ο κ. Αντωνίου είπε για την διαιτησία: «Συγχαρητήρια στην διαιτησία. Ήταν πολύ καλή σήμερα.»
Συνθέσεις ομάδων
Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Κόκκοτος, Ράικος Γ.(67΄ Νούλας Μ.), Νικολάου, Αζακάς, Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος, Νούλας Ο., Κορέντζελος, Τζόνι, Μπούκας(46΄ Χρυσικός), Ράικος Ν.(46΄ Κατσαρής)
Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Θεοχάρης, Ντότσικας, Τσιγαρίδας, Κατής(87΄ Ζωχάκης), Καλύβας Τ., Μάρκης, Μπισμπίκης(60΄ Γεωργιάδης), Κωστούλας(81΄ Γαλανός), Κόγιας, Καλύβας Κ.
Διαιτητής : Χρήστος Σταμάτης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Κώστας Νικολάου(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
Ρεπορτάζ: Κώστας Κραμπής, Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας



