Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Παίδες : ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φωκίδας 0-2

Ζευγάρωσε τις νίκες η Φωκίδα κόντρα στην Ευρυτανία, καθώς επικράτησε στο Καρπενήσι της τοπικής ΕΠΣ με σκορ 0-2. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν και τα δυο τέρματα της νίκης στο δεύτερο 40λεπτο.
Ο αγώνας έγινε την Τετάρτη 18/1 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος GOOD LEAGUE ΟΠΑΠ του 6ου ομίλου και άρχισε στις 12 το μεσημέρι.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου σε ένα ματς, που είχε έναν αντίπαλο κοντά στα δικά της αγωνιστικά επίπεδα, δεν κατάφερε να κάνει βαθμολογικό “σεφτέ”. Αρκετοί ποδοσφαιριστές της, δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Μετά από ένα πρώτο μέρος που δεν απείλησε, ούτε απειλήθηκε, ήρθε η «καθίζηση» στην επανάληψη. Οι παίδες των γηπεδούχων έπεσαν πολύ και μοιραία δέχτηκαν δυο τέρματα.
Η Φωκίδα έκανε μέτριο πρώτο ημίχρονο, όμως στην συνέχεια ανέβασε πολύ την απόδοση της και κατάφερε να κυριαρχήσει, παίρνοντας την εκτός έδρας νίκη.
Η Ευρυτανία τερματίζει και μαθηματικά στην τελευταία 4η θέση χωρίς βαθμό, ενώ η Φωκίδα βρίσκεται στην 3η θέση με 6 βαθμούς, έχοντας δυο νίκες απέναντι στην Ευρυτανία.

Κωτούλας αντί Αναστασίου


Αλλαγή έγινε στον ορισμό του ρέφερι, ο αρχικά ορισθέντας Δημήτρης Αναστασίου αντικαταστάθηκε από τον Πέτρο Κωτούλα. Ο ρέφερι είχε διευθύνει ξανά αρκετές φορές ματς της ΕΠΣ Ευρυτανίας στο παρελθόν.

Μόνος…ο Βονόρτας


Μόνο ένας «κούκος» δεν φέρνει την άνοιξη. Άφαντο ήταν το συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας…Μόνο ο γενικός γραμματέας Διονύσης Βονόρτας παραβρέθηκε στο γήπεδο, ο οποίος έτρεχε…. Παρών ήταν και μέλη του συμβουλίου της ΕΠΣ Φωκίδας.


Ο Κορομπίλης άνοιξε ξανά τον δρόμο προς την νίκη


Σκόραρε και στον πρώτο γύρο το νικητήριο τέρμα της Φωκίδας. Στο επαναληπτικό άνοιξε το σκορ, ανοίγοντας τον δρόμο προς την νίκη για την ομάδα του. Ο λόγος δεν είναι άλλος για τον Παναγιώτη Κορομπίλη. Ο επιθετικός του Ανδρούτσου Γραβιάς (Διεκδικεί το πρωτάθλημα στην Α΄ ΕΠΣ Φωκίδας) είναι ενα από τα ανερχόμενα ταλέντα του Φωκικού ποδοσφαίρου.

Φάνηκε επιθετικά μόνο δυο φορές με Σιταρά


Δυο σουτ του Άρη Σιταρά των Αγράφων ήταν οι μόνες δυο τελικές προσπάθειες της Ευρυτανίας.

Μπλοκαρισμένοι Χρυσαφόπουλος-Αθανασόπουλος

 












Δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους τα δυο επιθετικά ατού της Ευρυτανίας Κώστας Χρυσαφόπουλος και Βαγγέλης Αθανασόπουλος.

Α΄ μέρος

Απειλούσε με Καριαμπά


Την ελαφριά υπεροχή είχαν οι «κόκκινοι» και απείλησαν σε 2-3 περιπτώσεις με εκφραστή τον Δήμου Καριαμπά.

Με αντεπιθέσεις μόνο η Ευρυτανία
Αν και γηπεδούχος η Ευρυτανία διαφύλαξαν τα μετόπισθεν και προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
17΄ : Ο Κατσούρης εκτέλεσε φάουλ, η κεφαλιά του Καριαμπά από καλή θέση πέρασε πάνω από το τέρμα του Γενιτσαρόπουλου.
25΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καριαμπά πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
36΄ : Σουτ του Σιταρά εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Λύτρας.
37΄ : Μετά από λάθος της άμυνας και συγκεκριμένα του Αντωνίου, πλασέ του Καριαμπά από κοντά απέκρουσε με τα πόδια ο Γενιτσαρόπουλος.

Β΄ μέρος

«Καθάρισε» την νίκη μέσα σε ένα 10λεπτο
Αποφασισμένοι για την νίκη μπήκαν οι φιλοξενούμενοι του Γιάννη Καρλιάυτη και σκόραραν δυο τέρματα μέσα σε ένα δεκάλεπτο.




Δοκάρι πριν το φινάλε


Ο Χρήστος Δήμος που είχε περάσει ως αλλαγή έχασε ευκαιρία για τρίτο τέρμα.

Οι καλύτερες φάσεις
45΄ : Σουτ του Σιταρά εκτός περιοχής και αριστερά μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας της Φωκίδας.
50΄ : Ο Φιλιππίδης έκανε έξοχη ενέργεια από δεξιά, σέντραρε και ο Κορομπίλης εύκολα από κοντά με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 0-1.
53΄ : Σουτ του Λαμπρογεώργου από πλάγια δεξιά κατέληξε άουτ.
59΄ : Ο Τερλίγκας έκανε την μακρινή μπαλιά για τον Καριαμπά, ο οποίος τετ α τετ με τον Γενιτσαρόπουλο πλάσαρε υποδειγματικά στην αριστερή του γωνία και διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
63΄ : Σουτ του Τσιπούρα μέσα από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε ο Γενιτσαρόπουλος.
66΄ : Ο Τερλίγκας έδωσε στον Κορομπίλη, που σούταρε από καλή θέση, όμως ο γκολκίπερ της Ευρυτανίας απέκρουσε.
76΄ : Ατομική προσπάθεια και σουτ του Δήμου από καλή θέση σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Ευρυτανίας.

Κίτρινες  Κάρτες
Αθανασόπουλος, Σκούτας

Διακριθέντες
Ευρυτανία : Σιταράς, Γιαννόπουλος
Φωκίδα : Κορομπίλης, Καριαμπάς, Κατσούρης, Τερλίγκας

Δηλώσεις προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία) : «Καταρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες για την προσπάθεια που κάνανε. Σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε και μπορούσαμε και είχαμε τις δυνατότητες. Ήταν στα μέτρα μας η αντίπαλη ομάδα. Είναι γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε σε κάποιες στιγμές που είχαμε ευκαιρίες για γκολ. Φάνηκε η έλλειψη εμπειρίας και σε δυο στιγμές δεχτήκαμε δυο γκολ, τα οποία είναι συνολική ευθύνη όλης της ομάδας στην αμυντική φάση και ήρθε το αποτέλεσμα αυτό που ήρθε. Βέβαια εμείς συνεχίζουμε, ξέρουμε τους στόχους μας, προσπαθούμε να κερδίσουμε εμπειρίες. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας, δεν υπάρχει στην ένωση μας εδώ παιδικό-εφηβικό πρωτάθλημα και κατά συνέπεια προσπαθούμε να τα κρατήσουμε αυτά τα παιδιά μόνο μέσα από αγώνες του ενωσιακού πρωταθλήματος. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατο να έχουμε την καλύτερη δυνατή παρουσία και στο τελευταίο παιχνίδι που έχουμε στην Φθιώτιδα, ώστε να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεζόν.»

Γιάννης Καρλιάυτης (Φωκίδα) : «Καταρχήν συγχαρητήρια και για τις δυο ομάδες. Ήταν ένα παιχνίδι σε πλήρως αθλητικά πλαίσια. Προσπαθήσανε και οι δυο ομάδες, είχαμε βέβαια καλύτερες ευκαιρίες για την νίκη, που ήρθε τελικά. Καλή συνέχεια και στις δυο ενώσεις, γιατί είμαστε και στις δυο τελευταίες θέσεις, να προσπαθήσουμε περισσότερο και οι δυο.»








Συνθέσεις ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου) : Γενιτσαρόπουλος, Μπουμπουρής(46΄ Κολοκούρας), Γυφτομήτρος, Γιαννόπουλος, Αντωνίου Π., Σιταράς, Γιογιός, Χρυσαφόπουλος, Κατσίκης(60΄ Μπλέντζος), Αθανασόπουλος, Παπαϊωάννου(41΄ λ.τρ. Ευαγγελοδήμος)

Φωκίδα (Γιάννης Καρλιαύτης) : Λύτρας, Λαζογεώργος, Δρίβας, Κατσούρης, Βλάχος, Σκούτας, Καριαμπάς, Τερλίγκας, Κορομπίλης(71΄ Γόνης), Φιλιππίδης(66΄ Δήμος), Πολίτης(60΄ Τσιπούρας)

Διαιτητής : Πέτρος Κωτούλας (ΣΔΠ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός : Δημήτρης Μίσσας (ΣΔΠ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)












Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος