Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ποταμιά-Άγραφα 0-4

Με κεκτημένη ταχύτητα συνέχισε την πορεία της η ομάδα των Αγράφων. Συνέτριψε και την Ποταμιά με σκορ 4-0.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/11 στο βοηθητικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου και άρχισε στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας.
Η Ποταμιά έκανε την προσπάθεια της, για να πάρει κάτι καλό από την αναμέτρηση. Ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας δεν της επέτρεψε να κοντράρει τον αντίπαλο της. Έπαιξε ελεύθερο ποδόσφαιρο, χωρίς να κλειστεί για να πάρει αποτέλεσμα. Το συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα είναι στην 8η θέση με 6 βαθμούς.
Τα Άγραφα βρίσκονται σε περίοδο δαιμονιώδης φόρμας και το αποδεικνύουν σε κάθε τους αναμέτρηση. Επέβαλλαν τον ρυθμό τους από τα πρώτα κιόλας λεπτά και έφτασαν στην νίκη εύκολα και με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου έστω και με έναν βαθμό απέναντι στην Κρέντη την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια Χειμώνα. Είναι στην κορυφή με 21 πόντους και μόλις 1 ήττα από τον Αίολο.

Κοινή έδρα των δυο ομάδων
Ποταμιά και Άγραφα έχουν δηλώσει αμφότερες φέτος ως έδρα το προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Ο Κατσαντώνης πέτυχε την 3η του συνεχόμενη επίσημα νίκη κόντρα στον Σαββατιάτικο αντίπαλο του.

Θετικό πρόσημο στην «σφυρίχτρα»


Αρκετά καλά τα πήγε η διαιτησία. Ήταν κάτι, που μας τόνισαν οι δυο πλευρές.

Σερί…23-0
Τα Άγραφα σημείωσαν την 4η συνεχόμενη νίκη τους και μάλιστα με ευρύ σκορ. Μάλιστα έχουν πετύχει 23 γκολ σε αυτό το διάστημα και δεν έχουν δεχτεί κανένα γκολ.

Πέντε ματς χωρίς νίκη η Ποταμιά
Οι τυπικά γηπεδούχοι αγνόησαν τους τρεις βαθμούς για άλλη μια αγωνιστική. Το μοναδικό νικηφόρο τους αποτέλεσμα ήρθε την 3η αγωνιστική απέναντι στο Ραπτόπουλο.

Οικογενειακή μονομαχία Κατή

 












Αντίπαλοι βρέθηκαν τα αδέρφια Κατή. Με τα χρώματα της Ποταμιάς αγωνίστηκε ο 32χρονος Δημήτρης και με αυτά των Αγράφων ο κατά ένα χρόνο μικρότερος του Άλκης, που έχει περάσει για 4 χρόνια (2005-2009) από το Μεγάλο Χωριό.

Πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες


Οι δυο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατόν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το πολύ κρύο. Αρκετοί ποδοσφαιριστές εξοπλίστηκαν με την κατάλληλη ενδυμασία και τα αντίστοιχα προστατευτικά.

Α΄ Μέρος

Γρήγορο γκολ με την τέχνη του Ντότσικα


Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου βρέθηκε πολύ μπροστά στο σκορ χάρης στο πρώτο φετινό γκολ στο πρωτάθλημα του Βασίλη Ντότσικα. Μάλιστα ο 35χρονος αμυντικός μέσος σκόραρε με απευθείας κόρνερ!

Άλλα δυο γκολ. «Χτύπησε» ο Γεωργιάδης


Τα Άγραφα πήγαν μπροστά στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 3-0, προσφέροντας όμορφο θέαμα. Το 6ο του γκολ πέτυχε στην Α΄ ΕΠΣΕ ο Χρήστος Γεωργιάδης, ενώ λίγο πριν την λήξη του α΄ μέρους ο Τάσος Κωστούλας «σφράγισε» την νίκη της ομάδας του.

Ανοιχτό ποδόσφαιρο από την Ποταμιά
Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα δεν κλείστηκε και έπαιξε ανοιχτό ποδόσφαιρο. Είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ειδικά στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο δεν έφτανε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.

Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Απευθείας εκτέλεση κόρνερ με πολύ φάλτσο του Ντότσικα από δεξιά, κακή εκτίμηση του Κουτούμπα, η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς (0-1).
20΄: Ωραίο μονοκόμματο σουτ του Μάρκη πάνω στην κίνηση λίγο έξω από την περιοχή πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
25΄: Κόρνερ του Ντότσικα από δεξιά, καρφωτή κεφαλιά του Κωστούλα από πολύ κοντά απομακρύνθηκε σωτήρια από τον Κατή Δ. λίγο μπροστά από την γραμμή του τέρματος.
32΄: Σουτ του Ντότσικα έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Κουτούμπα, που απέκρουσε και στην επαναφορά πλασέ του Κωστούλα απέκρουσε ξανά σε κόρνερ ο πορτιέρο του Μεγάλου Χωριού.
35΄: Έξυπνο τεχνικό σκαφτό σουτ του Γεωργιάδη λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κουτούμπα (0-2).
36΄: Ο Φλωράκης έπιασε αριστερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Κόκκοτας.
41΄: Προσπάθεια του Ράπτη από δεξιά και παράλληλη σέντρα του ίδιου, ο Κωστούλας με προβολή πάνω στην κίνηση σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουτούμπα.
44΄: Χτύπημα κόρνερ του Ντότσικα από δεξιά, πρώτη κεφαλιά του Καλύβα, δεύτερη του Κωστούλα από πολύ κοντά και 0-3.

Β΄ Μέρος

Διαστάσεις θριάμβου ο Κωστούλας με το 2ο γκολ του


Τελειωμό δεν έχει στην υπόθεση-γκολ ο Τάσος Κωστούλας. Ο εκπληκτικός αυτός ποδοσφαιριστής σημείωσε δυο γκολ σε αυτόν τον αγώνα και έφτασε τα 15 συνολικά. Δύσκολα θα χάσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Μπορούσαν και…άλλα
Το 4ο γκολ των Αγράφων στο 49΄ τους έδωσε ευκαιρία να κατεβάσουν τους ρυθμούς τους. Ωστόσο παρόλα αυτά είχαν και άλλες ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα γκολ.

Ξεχώρισε ο Κόγιας


Για άλλο ένα ματς ο Λεωνίδας Κόγιας είχε ικανοποιητική απόδοση. Ο 16χρονος ποδοσφαιριστής στην «παρθενική» του χρονιά στην Α΄ Κατηγορία έχει ξεχωρίσει με την αγωνιστική του παρουσία.

Χρόνο στα ταλέντα

 












Για άλλο ένα ματς ο Δημήτρης Αντωνίου εκμεταλλεύτηκε την άνεση, που του προσέφερε το 4-0 και χρησιμοποίησε τους 14χρονους Βαγγέλη Αθανασόπουλο και Άρη Σιταρά.

Προσπάθησε με Μαντζιούτα


Η ομάδα της Ποταμιάς προσπάθησε να πετύχει έστω το γκολ «της τιμής». Άλλη πνοή επιθετικά έδωσε με την είσοδο του ο επιθετικός Κώστας Μαντζιούτας, ο οποίος ωστόσο ήταν ξανά άστοχος, όταν βρέθηκε σε θέση βολής.

Ένα 15αρτο ο Σ. Μπούρας


Είχε να αγωνιστεί για 6 ολόκληρες αγωνιστικές ο Σπύρος Μπούρας. Τελευταίο του ματς ήταν απέναντι στην Φραγκίστα. Ο 24χρονος αμυντικός της Ποταμιάς πέρασε ως αλλαγή ένα 15αρτο περίπου πριν την λήξη.

Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Μακρινή μπαλιά του Κατή Α., ο Κωστούλας σε πλεονεκτική θέση βρήκε με κοντινή προβολή την μπάλα και διαμόρφωσε το 0-4.
59΄: Σουτ του Κόγια από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
62΄: Εκτέλεση φάουλ του Κατή Α. από καλή θέση απομάκρυνε ο Κουτούμπας στην αριστερή του γωνία δύσκολα. Στην επαναφορά νέο σουτ του Γεωργιάδη από πολύ κοντά απέκρουσε εκ νέου ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
67΄: Ατομική προσπάθεια του Κωστούλα από αριστερά, παράλληλη σέντρα μέσα στην περιοχή, σουτ του Καλύβα πάνω στην κίνηση έφυγε μόλις πάνω από την εστία του Κουτούμπα.
73΄: Προσωπική ενέργεια του Μαντζιούτα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, το σουτ του όμως κόντραρε στον Μπισμπίκη την τελευταία στιγμή.
85΄: Πολύ ωραίο 1-2 Καλύβα-Κόγια, σουτ του τελευταίου έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Μεγάλου Χωριού.
87΄: Σουτ του Μαντζιούτα εντός περιοχής έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι των Αγράφων.

Διακριθέντες
Ποταμιά: Κουτούμπας, Κατής Δ., Μαντζιούτας
Άγραφα: Κωστούλας, Ντότσικας, Κόγιας, Καλύβας

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Ποταμιά): «Πιστεύω ότι η ομάδα των Αγράφων ήταν ανώτερη και δίκαια χάσαμε. Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες, που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι αντί-ποδόσφαιρο. Η ανωτερότητα των Αγράφων δεν μας άφησε περιθώρια για κάτι καλύτερο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερο δεύτερο γήπεδο, γιατί πιστεύω ότι βαθμολογική θέση μας δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια μας.»




Δημήτρης Αντωνίου (Άγραφα): «Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες, που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κατάφεραν να παίξουν ένα καλό ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στους παίχτες μου, που έχουν σταθεροποιήσει πλέον την απόδοση τους, δείξανε χαρακτήρα, αποφασιστικότητα και επιβλήθηκαν στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά. Ταυτόχρονα έχουμε συνειδητοποιήσει και συγκεντρωθεί στον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ακολουθεί το τελευταίο ματς του α΄ γύρου απέναντι στην Κρέντη, το οποίο θα είναι δύσκολο και θα το δούμε με την ίδια σοβαρότητα. Θέλω να πω και για την Ποταμιά ότι είναι μια νέα ομάδα, που θέλει πίστωση χρόνου, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και αυτό θα φανεί και στο γήπεδο. Τέλος να δώσω συγχαρητήρια στην διαιτησία, που ήταν πολύ καλή.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Κουτούμπας, Μπούρας Α., Γκορόγιας Ι. (76΄ Μπούρας Σ.), Αζακάς, Ζαγκότσης Γ., Κατής Δ., Γιαννακόπουλος, Κοτρώνης (46΄ Ζιάκας), Μπίκας, Φλωράκης, Γιαννόπουλος (50΄ Μαντζιούτας Κ.)

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου): Κόκκοτας, Ράπτης, Θεοχάρης, Μπισμπίκης (84΄ Σιταράς), Κατής Α., Ντότσικας (79΄ Αθανασόπουλος), Μάρκης, Κόγιας, Κωστούλας, Γεωργιάδης (63΄ Ζωχάκης), Καλύβας Κ.

Διαιτητής: Κωνσταντίνα Μπουμπουρή (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)


Στο Δ.Σ. ο Αθανασόπουλος


Ήταν το πρώτο ματς του Δημήτρη Αθανασόπουλου ως παράγοντας των Αγράφων. Ο κ. Αθανασόπουλος μπήκε πρόσφατα στο Δ.Σ. του Κατσαντώνη στην θέση του γενικού αρχηγού. Είναι ο πατέρας του ποδοσφαιριστή της ομάδας Βαγγέλη.







Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Κώστας Κραμπής