Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Βασίλης Βόγλης: «Δεν το πολυσκέφτηκα να ξαναγυρίσω»

Συνέντευξη στο ''Evrytania Sport'' παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής του Βελουχίου Βασίλης Βόγλης. Ο νεαρός επιθετικός επέστρεψε στην ομάδα του Καρπενησίου, ώστε να την βοηθήσει να πετύχει τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.
Ο Περιστεριώτης ποδοσφαιριστής μας μίλησε εφ όλης της ύλης. Θεωρεί απαραίτητη την στήριξη του κόσμου, ώστε η ομάδα του να πετύχει τους στόχους της την νέα περίοδο. Είναι πολύ χαρούμενος, που επιστρέφει στο Καρπενήσι.
Μας μίλησε επίσης και για τις ομάδες, που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν, τις επαγγελματικές του εμπειρίες με την Προοδευτική και για τους λόγους, που δεν πήρε πολλές ευκαιρίες την φετινή σαιζόν στο Περιστέρι.
Την νέα περίοδο αν αγωνιστεί σχεδόν σε όλα τα ματς της ομάδας του θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές στην Δ΄ Εθνική.


Evrytania Sport : Βασίλη να σε καλωσορίσουμε στην ιστοσελίδα μας. Ποια είναι τα συναισθήματα σου ύστερα από την επιστροφή σου στον ΑΠΟΚ;
Βασίλης Βόγλης : Είναι πολύ σημαντικό, που με αγαπάει ο κόσμος εδώ. Ελπίζω να στηρίξει την προσπάθεια της διοίκησης και των παιχτών και να πάμε καλά στο πρωτάθλημα.

Evrytania Sport : Ποιο είναι το κλίμα, το οποίο συνάντησες την πρώτη εβδομάδα, που βρίσκεσαι στην ομάδα;
Βασίλης Βόγλης : Το κλίμα είναι αυτό, που περίμενα. Υπάρχει αγάπη στην ομάδα, αν και είναι πολλά καινούργια παιδιά από τότε, που ήμουν πάλι εγώ. Ο προπονητής είναι καινούργιος, είναι έμπειρος, πιστεύω να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και να πάμε καλά.

Evrytania Sport : Έχεις εντοπίσει ως τώρα κάποιες διαφορές από την πρώτη σου χρονιά στο Βελούχι;
Βασίλης Βόγλης : Οι διαφορές είναι αυτές, που αφορούν τον όμιλο. Οι ομάδες, που πέφτουν είναι πολλές. Πρέπει να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια μέσα από την προετοιμασία, να κάνουμε ένα καλό σύνολο, για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Evrytania Sport : Την περίοδο 2008-2009 πέτυχες 8 γκολ σε μια απόλυτα επιτυχημένη σαιζόν για τον ΑΠΟΚ και για σένα. Ήταν η καλύτερη στην καριέρα σου;
Βασίλης Βόγλης : Ήταν σίγουρα μια από τις καλές χρονιές. Είχαμε καλή συνεργασία και με τον Μπακαλίδη και με τον Αναστασόπουλο. Φέτος πιστεύω να έχουμε μια ακόμη καλύτερη συνεργασία και να πάμε ακόμη πιο ψηλά από τότε. Ο πήχης πιστεύω έχει ανέβει περισσότερο.

Evrytania Sport : Πότε ξεκίνησαν οι επαφές για την μεταγραφή σου στην ομάδα;
Βασίλης Βόγλης : Οι συζητήσεις γίνανε την Πέμπτη (28-7). Εγώ δεν το πολυσκέφτηκα, γιατί ήξερα πως η ζωή στο Καρπενήσι είναι πάρα πολύ ωραία και μου αρέσει. Το Σάββατο (30-7) αποφάσισα να δώσω την τελική μου απάντηση, είπα το «ναι» και ήρθα την Τετάρτη (3-8).

Evrytania Sport : Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας και οι ατομικοί σου στόχοι;
Βασίλης Βόγλης : Ο στόχος της ομάδας, όπως ξέρουμε όλοι είναι η παραμονή στην κατηγορία. Πρέπει να παλέψουμε πολύ για αυτό το πράγμα, να δουλέψουμε. Έχουμε καλό σύνολο και αυτό θα φάνει και μέσα από τα φιλικά και από τα επίσημα παιχνίδια. Το κύπελλο αποτελεί μέρος των στόχων του συλλόγου. Σαν προσωπικό μου στόχο έχω θέσει να πάω ακόμη καλύτερα από την πρώτη χρονιά, που είχα έρθει.

Evrytania Sport : Την φετινή περίοδο αγωνίστηκε στον Α.Ο. Περιστερίου. Για ποιον λόγο είχες ελάχιστες συμμετοχές;
Βασίλης Βόγλης : Ο λόγος, που είχα ελάχιστες συμμετοχές στην ομάδα δεν ήταν άλλος από τον προπονητή μου, τον κ. Τάπρατζη. Ενώ τα παιδιά στην ομάδα με αγαπήσανε πάρα πολύ, με ενθάρρυναν με την όλη συμπεριφορά τους, ακόμη και η διοίκηση. Εκείνος δεν μπορώ να εξηγήσω τους λόγους, δεν υπήρχε καμία αντιπαράθεση μεταξύ μας, με άφηνε συνέχεια εκτός.

Evrytania Sport : Η αγαπημένη σου θέση στο γήπεδο είναι στην κορυφή της επίθεσης η ως περιφερειακός;  
Βασίλης Βόγλης : Σίγουρα, όπου μου ζητήσει ο προπονητής παίζω, δίνω το 100%. Η θέση, που μου αρέσει πολύ και έχω ξεκινήσει από μικρός, δουλεύω εκεί και έχω δουλέψει πολλά χρόνια εκεί είναι η επίθεση. Σαν πρώτος επιθετικός η σαν δεύτερος.

Evrytania Sport : Μίλησε μας λίγο για τις επαγγελματικές σου εμπειρίες με την Προοδευτική (2006-2007), όπου συνεργάστηκες με γνωστά ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου;
Βασίλης Βόγλης : Η εμπειρία αυτή ήταν μοναδική. Είχα πολλούς γνωστούς συμπαίχτες, τον Ρόναλντ Ζαΐμι, τον Κώστα Φραντζέσκο (Όταν ήμουν πιο μικρός), τον Μάριο Γκούρμα και είχαν έναν προπονητή, που με βοήθησε πολύ, τον Σούλη Παπαδόπουλο. Δυστυχώς τότε, ενώ είχα υπογράψει συμβόλαιο 4 χρόνων η ομάδα λόγω των χρεών έπεσε στην Δ΄, αποφάσισα να φύγω και να κάνω την πορεία, που έχω μέχρι τώρα.

Evrytania Sport : Έχεις αγωνιστεί σε 3 διαφορετικούς ομίλους της Δ΄ Εθνικής, τον 4ο με το Βελούχι, τον 8ο (Αγωνίζονται σε αυτόν οι Αθηναϊκές ομάδες) με το Περιστέρι και τον 9ο με τον Ερμή Κορυδαλλού. Πως είναι το επίπεδο σε κάθε όμιλο από αυτούς;
Βασίλης Βόγλης : Στον 4ο όμιλο είναι πιο σκληρές οι ομάδες, υπάρχει πιο πολύ η δύναμη. Στον 8ο όμιλο υπάρχουν πιο πολύ έμπειροι παίχτες. Στον 9ο όμιλο οι διαφορές αφορούν πιο πολύ την τεχνική. Αν και εκεί έχει αδύναμες ομάδες πολλές, ενώ στον 4ο είναι πιο δυνατές. Ο 8ος όμιλος είναι με διαφορά ο πιο δύσκολος.

Evrytania Sport : Ως γνωστόν είσαι και φίλαθλος του Ατρομήτου. Η ομάδα σου προετοιμάστηκε και φέτος στο Καρπενήσι. Πως την βλέπεις την νέα περίοδο με την παραμονή του Γιώργου Δώνη και την προσθήκη καλών νέων παιχτών;
Βασίλης Βόγλης : Η ομάδα θα είναι ακόμη πιο δυνατή από πέρυσι. Ο κόσμος θα την στηρίξει πάλι όπως πάντα, ελπίζω φέτος να πετύχουμε τον στόχο μας, να μπούμε στην 5αδα και να φτάσουμε πάλι στον τελικό του κυπέλλου, να έχουμε δυναμική παρουσία, όπως πέρυσι και να καταφέρουμε να κατακτήσουμε ένα κύπελλο.

Evrytania Sport : Κλείνοντας την συζήτηση μας θες να προσθέσεις κάτι άλλο, ένα μήνυμα στους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας;  
Βασίλης Βόγλης : Θέλω ο κόσμος να βοηθήσει πολύ την ομάδα, να την στηρίξει. Είναι δύσκολη χρονιά η φετινή. Ξέρουμε όλοι ότι ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος με τις ομάδες, που πέφτουν να είναι πολλές. Να ξέρουν όλοι ότι θα δώσουμε το 100% από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και θέλουμε να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο, γιατί τους έχουμε ανάγκη.

Η ποδοσφαιρική βιογραφία του
Ο Βασίλης Βόγλης είναι 23 ετών και αγωνίζεται στην θέση του επιθετικού. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Προοδευτικής. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του με την ομάδα νέων των «βυσσινί» στο πρωτάθλημα της Β΄-Γ΄ Εθνικής (2006-2007) οδηγούν τον Βόγλη στο πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο (15-1-2007) σε ηλικία 18 ετών.
Πέντε ημέρες μετά κάνει ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα της «Πρόο» στην Β΄ Εθνική και συγκεκριμένα στην εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τον Ηλυσιακό. Μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου καταγράφει άλλες δυο επαγγελματικές συμμετοχές ως αλλαγή με το νο44 στην πλάτη.
Το καλοκαίρι του 2007 μετακομίζει στον γειτονικό Ερμή Κορυδαλλού, αγωνιζόμενος στον 9ο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος για 1 χρονιά. Το 2008 «ξενιτεύεται» για το Καρπενήσι, καθώς μεταγράφηκε στο Βελούχι (4ος όμιλος περιφερειακού πρωταθλήματος). Σε μια ιδανική χρονιά για τον ΑΠΟΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο αναδεικνύεται δεύτερος σκόρερ με 8 τέρματα, πίσω από τον Άλεξ Μπακαλίδη, που πέτυχε 18.
Την αμέσως επόμενη περίοδο (2009-2010) άνηκε στο δυναμικό του ΑΠΟΚ, αλλά υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία και δεν αγωνίστηκε καθόλου. Το 2010 εντάσσεται στον Α.Ο. Περιστερίου(Ομάδα του τόπου καταγωγής του) και καταγράφει λίγες συμμετοχές ως αλλαγή στον 8ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής. Στο κύπελλο ΕΠΣΑ πέτυχε το νικητήριο τέρμα στην παράταση στην εκτός έδρας πρόκριση με 2-1 επί του Α.Π.Ο. Κηφησιάς.
Εδώ και 10 περίπου ημέρες αποτελεί ξανά μέλος της «οικογένειας» του Βελουχίου.

Η καριέρα του με αριθμούς

(Θέση: Επιθετικός, Ημερ. Γένν:21/11/1988)
Περίοδος
Ομάδα
Κατηγορία
Συμμ.
Γκολ
2005-2006
Προοδευτική
Πρωτ. Νέων Β΄-Γ΄
-
-
2006-2007 (Α΄)
Προοδευτική
Πρωτ. Νέων Β΄-Γ΄
-
-
2006-2007 (Β΄)
Προοδευτική
Β΄
3
0
2007-2008
Ερμής Κορυδαλλού
Δ΄
-
-
2008-2009
ΑΠΟΚ Βελούχι
Δ΄
30
8
2009-2010
ΑΠΟΚ Βελούχι
Δ΄
0
0
2010-2011
Α.Ο. Περιστερίου
Δ΄
-
-

**Όπου υπάρχουν παύλες σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά.

Τα γκολ του με το Βελούχι

(Διοργάνωση/Αγωνιστική/Αγώνας/Αποτέλεσμα/Γκολ)
Πρωτ.

ΑΠΟΚ-Απόλλων Λάρισας
3-0
1
Πρωτ.
12η
ΑΠΟΚ-Μεγάλα Καλύβια
5-1
2
Πρωτ.
19η
ΑΠΟΚ-Λιανοκλάδι
2-2
1
Πρωτ.
20η
ΑΠΟΚ-Μαρτίνο
4-0
3
Πρωτ.
29η
Μεγάλα Καλύβια-ΑΠΟΚ
0-2
1
Κυπ.
«8»
Ποταμιά-ΑΠΟΚ
0-3
1


Οι τρεις συμμετοχές του στην Β΄ Εθνική

(Ημερομηνία/Αγώνας/Αποτέλεσμα/Αγωνιστική/Λεπτά συμμετοχής)
20/1/2007
Ηλυσιακός-Προοδευτική
1-0
16η
Μπήκε στο 62΄
4/3/2007
Καλαμάτα-Προοδευτική
1-0
22η
Μπήκε στο 70΄
3/6/2007
Εθνικός Αστέρας-Προοδευτική
0-0
34η
Μπήκε στο 61΄

Συνέντευξη : Δημήτρης Κολλημένος