Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Δημήτρης Σωτηρίου: «Βλέπω δίψα στην ομάδα»

Ο τερματοφύλακας Δημήτρης Σωτηρίου μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου την Τετάρτη 3/8. Επέστρεψε στην ΑΕΛ από δανεισμό. Η καταγωγή του νεαρού πορτιέρο είναι από την Φθιώτιδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σωτηρίου:

Για τον 6μηνο δανεισμό του: «Ο δανεισμός στην Ελλάδα είναι υποτιμημένος και δύσκολα οι παίκτες ρισκάρουν. Για μένα, επειδή πιστεύω στον εαυτό μου, ο δανεισμός είχε στόχο να πείσω πως αξίζω να γυρίσω στην ΑΕΛ. Έκανα 10 συμμετοχές και θα μπορούσα να κάνω άλλες 7 με τον Εθνικό, αν δεν ακυρώνονταν τα δελτία μας και κρίνω πως έκαναν επιτυχημένη επιλογή. Βοηθήθηκα, βρήκα πατήματα, νιώθω καλύτερα και το βλέπω πλέον καθημερινά».

Για τον ανταγωνισμό με Μιχαηλίδη: «Είμαι χαρούμενος που νιώθω πως υπολογίζομαι. Ο Χρυσόστομος είναι υπέροχο παιδί κι ο υγιής ανταγωνισμός μας θα φέρει κέρδος στην ομάδα».

Για τον αποχαιρετισμό του Τουμέρ Μετίν: «Ο άνθρωπος Τουμέρ ήταν από εκείνους που με πήραν απ το χέρι και με βοήθησαν εντός κι εκτός γηπέδου. Την ποδοσφαιρική αξία του την γνωρίζετε όλοι. Κρίμα, θα ʽθελα να ʽμαστε ακόμη έναν χρόνο συμπαίκτες. Τον ευχαριστώ για όλα. Σίγουρα θα κρατήσουμε επαφή».

Για την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί η ΑΕΛ: «Όταν μάθαμε ότι με την Πρωτοβάθμια απόφαση μένουμε, είχαμε άλλη ψυχολογία στην προπόνηση. Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετό άγχος, περιμένοντας τα τελεσίδικα, αλλά πιστεύω πως στο τέλος θα δικαιωθούμε. Άλλωστε, είμαστε έτοιμοι γι αυτό κι είναι εμφανές πως και ο προγραμματισμός της προετοιμασίας περιλάμβανε και τη Λίγκα ως ενδεχόμενο».

Για τον προπονητή τερματοφυλάκων, Χρήστο Μιχαήλ: «Εκτός γηπέδου είμαστε φίλοι κι ακούω τις συμβουλές του. Απ την πρώτη στιγμή πιστεύει σ εμένα και μου το δείχνει. Πρόκειται για άψογη συνεργασία».

Για το νέο τεχνικό επιτελείο: «Ο κ. Κόουλμαν είναι απλός άνθρωπος, με τη δική του φιλοσοφία κι εμείς προσπαθούμε να την ακολουθήσουμε. Στην τακτική ζητάει κάποια ιδιαίτερα πράγματα και η πορεία θα δείξει κατά πόσο θα περάσει στην ομάδα. Θεωρώ πως είναι σωστό να ξεκινάει απ τον τερματοφύλακα η ανάπτυξη κι ελπίζω να αφομοιώσουμε πλήρως τις εντολές του».

Για την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων: «Τον Δεκέμβρη που έφυγα ήταν βαρύ το κλίμα στα αποδυτήρια. Σίγουρα τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Βλέπω δίψα νʼ αποφευχθούν τα περσινά λάθη και οι ατυχίες. Τα νέα παιδιά δουλεύουν με τρόπο που είναι άξιος συγχαρητηρίων. Οι παλιότεροι είναι πολύ κοντά σʼ εμάς τους πιο νέους κι όλα βαίνουν καλώς. Πρώτος και καλύτερος λόγος γιʼ αυτή τη βελτίωση είναι η ελληνοποίηση του ρόστερ και το νιώθεις σε κάθε στιγμή».