Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΚ Βελούχι-Κασσιώπη 0-2

Με ήττα ξεκίνησε τις φιλικές του υποχρεώσεις ο ΑΠΟΚ. Ηττήθηκε με 2-0 από την Κασσιώπη. Ο αγώνας έγινε την Τετάρτη 10/8 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου.
Οι Κερκυραίοι του Ρομπέρτο Μπολάνο ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και παρουσιάζοντας καλό πρόσωπο έφτασαν στην επίτευξη δυο τερμάτων στην επανάληψη.
Είναι ένα στάδιο πιο μπροστά από τον αντίπαλο τους, καθώς ξεκίνησαν την προετοιμασία τους 10 ημέρες νωρίτερα (Στις 23 Ιουλίου).
Το Βελούχι του Παύλου Σερμπέση περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο. Στην αρχή της επανάληψης ανέβηκε και είχε σχετικά βελτιωμένη παρουσία, παρά τα δυο τέρματα που δέχτηκε. Κινήθηκε όμως ξανά σε χαμηλά στάνταρ απόδοσης. Οι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών Ευρυτανίας έδειξαν κουρασμένοι από τις σκληρές προπονήσεις και θέλουν πολύ δουλειά ακόμη, για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο.

Πως ξεκίνησαν οι Καρπενησιώτες
Ο ΑΠΟΚ άρχισε με τερματοφύλακα τον Ρεσιτη. Δεξί μπακ ήταν ο Ζαλοκώστας και αριστερό ο Νικολάου. Στόπερ έπαιξαν οι: Πολυτσέρης και Κατσίκας. Τα αμυντικά χαφ αποτελούσαν οι: Μπόνιας και Ντουφεκιάς. Αριστερός μέσος ήταν ο Ντότσικας και δεξιός ο Τσιλιμέκης. Επιτελικός μέσος ήταν ο Γενιτσαρόπουλος και μοναδικός προωθημένος ο Βόγλης.

Ατομικό για τρεις


Ο Παύλος Σερμπέσης χρησιμοποίησε όλους τους ποδοσφαιριστές, που είχε στην διάθεση του Δεν αγωνίστηκαν μόνο οι: Γιώργος Κρασιάς, Βασίλης Συγκελόπουλος και Κώστας Γενιτσαρόπουλος. Οι παραπάνω ποδοσφαιριστές ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Δυο στα δυο για την Κασσιώπη
Μετά την φιλική νίκη της Δευτέρας επί της Μυρίκης οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Κέρκυρας επικράτησαν με το ίδιο σκορ (2-0) και του Βελουχίου. Αναχωρούν από το Καρπενήσι το Σάββατο 13/8, ενώ την ίδια ημέρα θα αντιμετωπίσουν την Δόξα Κρανούλας εκτός έδρας.

Τρεις δοκιμές


Την εστία του Βελουχίου υπερασπίστηκαν (Πλην του Δημήτρη Ρεσίτη) οι νεαροί υπό δοκιμή: Δημήτρης Χαμηλός και Αλέξης Θεοδοσιάδης. Ο πρώτος παρότι δεν δέχτηκε πίεση υπέπεσε σε τραγικό λάθος στην φάση του 0-1, ενώ ο δεύτερος δεν ευθύνεται για το γκολ που δέχτηκε. Δεν απειλήθηκε και αυτός πολλές φορές, καθώς τα πιο πολλά σουτ των φιλοξενουμένων κατέληγαν άουτ.
Για μισή ώρα περίπου έπαιξε κ ο νεαρός αριστερός χαφ Θανάσης Αναστασιάδης, ο οποίος αγωνιζόταν στους Κανονιέρηδες Θεσσαλονίκης (Β΄ ΕΠΣ Μακεδονίας) και άφησε καλές εντυπώσεις.

Α΄ μέρος


Ευκαιρίες μόνο για τους φιλοξενούμενους
Μόνο η Κασσιώπη έχασε ευκαιρίες να προηγηθεί, απειλώντας 4-5 φορές με αξιώσεις το αντίπαλο τέρμα. Είχε την υπεροχή, τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας.

Δεν απείλησε ο ΑΠΟΚ
Καμία ευκαιρία δεν δημιούργησε το Βελούχι. Μοναδική τελική προσπάθεια ήταν ένα μακρινό χτύπημα φάουλ του Κώστα Μπόνια, το οποίο κατέληξε απελπιστικά άουτ. Απλός θεατής ήταν ο τερματοφύλακας Αρσένης Αβραμιώτης.

Οι καλύτερες φάσεις
19΄: Ο Μεσημέρης μετά από ένα γρήγορο 1-2 σούταρε από πλάγια δεξιά παράλληλα έξω από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη.
25΄: Σουτ του Κονισπολιάτη Ν. από το ύψος της περιοχής και δεξιά κατέληξε ψηλά άουτ, ύστερα από γρήγορο συνδυασμό της ομάδας του.
35΄: Σέντρα του Μεσημέρη από δεξιά, κεφαλιά-«ψαράκι» του Κονισπολιάτη Ν. πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Χαμηλού.
42΄: Ο Τσούκλης μέσα στην περιοχή και αριστερά σούταρε δυνατά έξω από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.

Β΄ μέρος


Μπήκε καλά το Βελούχι
Με την είσοδο των Μπακαλίδη-Αναστασόπουλου οι Καρπενησιώτες παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι και πιο απειλητικοί. Μεγάλη ευκαιρία για το 1-0 έχασε ο Μπακαλίδης.

Μέσα σε ένα 5λεπτο…0-2
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν σε μια ανύποπτη φάση με τον ικανότατο φορ Σταύρο Βουγιούκα, ενώ λίγο αργότερα με εξαιρετική κεφαλιά ο Βαγγέλης Τσενεμπής «σφράγισε» την νίκη της ομάδας του. Ο Μπολάνο μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής ισότιμα στους ποδοσφαιριστές του.

Το σχήμα της επανάληψης
Τερματοφύλακας για το Βελούχι άρχισε ο Χαμηλός, αριστερός μπακ ο Νικολάου και δεξιός ο Ξαγάρας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι: Κατσίκας και Πολυτσέρης, που αγωνίστηκαν όλο το 90λεπτο. Αμυντικά χαφ ήταν οι: Αναστασόπουλος και Ζαραβέλης, δεξιός μέσος ο Πασσάς και αριστερός ο Σταμούλης. Επιτελικό χαφ ξεκίνησε ο Μπακαλίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουτσουπιάς.
Με την είσοδο του Αναστασιάδη ο Σταμούλης οπισθοχώρησε σε αριστερό μπακ.

Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Μπαλιά του Αναστασόπουλου στον Μπακαλίδη, που με εξαιρετική προσωπική ενέργεια απόφυγε δυο αντιπάλους του, σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Ζάχο να αποκρούει όμορφα στην δεξιά του γωνία.
58΄: Χτύπημα φάουλ του Σταμούλη από πλάγια δεξιά κατέληξε έξω από το δεξί «Γ» του Ζάχου.
63΄: Ο Χαμηλός έκανε «παιδικό» λάθος μέσα στην περιοχή του και δεξιά, χάνοντας με τα πόδια τον έλεγχο της μπάλας και ο Βουγιούκας με πλασέ στο άδειο τέρμα στην αριστερή γωνία ου Βελουχίου έκανε το 0-1.
68΄: Σέντρα του Φούκη από δεξιά, καρφωτή κεφαλιά από την μικρή περιοχή του Τσενεμπή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Θεοδοσιάδη, για να διαμορφωθεί το 0-2.
77΄: Σουτ στην κίνηση του στόπερ Ανδριώτη πέρασε ξυστά άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ.

Ποιοι ξεχώρισαν από το Βελούχι


Εξαιρετική παρουσία σαν δεξιός οπισθοφύλακας είχε ο Δημήτρης Ζαλοκώστας, ενώ στα αμυντικά του καθήκοντα πολύ καλά τα πήγε ο Χρήστος Κατσίκας. Ιδιαίτερα μαχητικός ήταν ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος. Θετικός ήταν ο Κώστας Σταμούλης, με τους 4 αυτούς ποδοσφαιριστές να ξεχωρίζουν πιο πολύ από μεριάς ΑΠΟΚ.

Συνθέσεις ομάδων

ΑΠΟΚ (Παύλος Σερμπέσης): Ρεσίτης (29΄ Χαμηλός, 66΄ Θεοδοσιάδης), Ζαλοκώστας(46΄ Ξαγάρας), Νικολάου (67΄ Αναστασιάδης), Κατσίκας, Πολυτσέρης, Μπόνιας (46΄ Ζαραβέλης), Ντουφεκιάς (46΄ Αναστασόπουλος), Ντότσικας (46΄ Σταμούλης), Τσιλιμέκης (46΄ Πασσάς), Γενιτσαρόπουλος Α. (46΄ Μπακαλίδης), Βόγλης (46΄ Κουτσουπιάς)

Κασσιώπη (Ρομπέρτο Μπολάνο): Αβραμιώτης (46΄ Ζάχος), Κονισπολιάτης Ν. (46΄ Κομηνός, 62΄ Τσενεμπής), Κονόμης (46΄ Κονισπολιάτης Μ.), Σφακιανάκης (46΄ Αυλωνίτης), Βιτουλαδίτης (46΄ Ανδριώτης), Ανυφαντής (46΄ Φούκης), Σκολαρίκης (46΄ Κροκίδης), Μεσημέρης (46΄ Πολίτης, 81΄ Καρακίζης), Τσούκλης (46΄ Βουγιούκας), Πελάης (46΄ Βρακκάς), Στρατηγός (46΄ Καρακίζης, 70΄ Κομηνός, 87΄ λ.τρ Πολίτης)

Διαιτητής : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)










  
Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος