Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τίμος Καβακάς : «Όπου και να παίζει η ΑΕΛ πρέπει να κερδίζει»

Ο Τίμος Καβακάς, συνεργάτης του Κρίς Κόουλμαν παραχώρησε συνέντευξη την Τρίτη 26/7 στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε, που καλύπτουν την προεοτοιμασία της Λάρισας στο Καρπενήσι.
 
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καβακάς :

Σχετικά με την προετοιμασία : Τελειώσαμε το πρώτο στάδιο, υπάρχει μεγάλη διάθεση από τα παιδιά και στο δεύτερο στάδιο, δίνετε βαρύτητα πλέον στην φυσική κατάσταση και στην τεχνική.Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Έχουμε μετρήσεις στα χέρια μας για την απόδοση των παικτών και προχωράμε βάση αυτών. Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε τραυματισμούς.
Σχετικά με την συνεργασία του με τον Κρίς Κόουλμαν : Η συνεργασία μου με τον κ. Κόουλμαν είναι άψογη. Εσείς βλέπετε το αποτέλεσμα στο γήπεδο. Προέρχεται από μια σχολή με αναβαθμισμένο ποδόσφαιρο και με ικανοποιεί που μου δίνει χώρο να δουλέψω.
Σχετικά με το ρόστερ της ομάδας : Η ομάδα δεν έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της. Θέλουμε ακόμα 4-5 ποδοσφαιριστές, χωρίς να βιαστούμε, μιας και δεν ξέρουμε την κατηγορία που θα αγωνιζόμαστε. Η ομάδα όμως θα ενισχυθεί. Οι παίκτες που επιλέξαμε, έχουν διακρίσεις σε Β και Γ' Εθνική, με παιχνίδια στα πόδια τους. Κάναμε επιλογές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, και όλοι ξεκινήσανε από χαμηλά για να πάνε ψηλά. Όλοι δουλεύουν για την ομάδα με σκοπό να διακριθούν. Ο Γκαλίτσιος είναι ένα παιδί με καλή σωματοδομή και χαρακτηριστικά, που έχει μέλλον. Τα παιδιά δείχνουν διάθεση να διακριθούν και το μόνο που υστερούν είναι η εμπειρία. Πρέπει σιγά σιγά να αναπτυχθούν όλα τα νέα παιδιά, ώστε να μην «καούν».
Σχετικά με την οργάνωση της προπόνησης και το ρόλο του προπονητή : Στην Ελλάδα μάθαμε, το παραμικρό να το κριτικάρουμε, να το σχολιάζουμε. Όσοι παίξαμε ποδόσφαιρο και ειδικά στην Αγγλία, πάντα υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος παρακολουθεί περιμετρικά την προπόνηση ή  στα φιλικά παιχνίδια παρακολουθεί από ψηλά τον αγώνα.
Αναφορικά με τους τραυματίες : Ο Ρομέου είναι τραυματίας, 4 μήνες. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Υπολογίζουμε πολύ στην αξία του Ρομέου. Ο Γκονζάλεζ είχε ένα τραυματισμό και θα ενσωματωθεί σε 1-2 μέρες. Ο Ιγκλέσιας έκανε μια επέμβαση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ.
Για το Ελληνικό στοιχείο σε μία ομάδα : Το Ελληνικό στοιχείο σε μια ομάδα παίζει καθοριστικό ρόλο. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής ξέρει την νοοτροπία, μπαίνει στην ένταση του παιχνιδιού πιο γρήγορα, αλλά εμείς πρέπει να πάρουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, άσχετα αν είναι Έλληνες ή όχι.
Σχετικά με την φιλοσοφία του για την Α.Ε.Λ. : Η Α.Ε.Λ. είτε παίξει Superleague  είτε Β' Εθνική (το απεύχεται) πρέπει να κερδίζει, μιας και είναι μεγάλη ομάδα και την υποστηρίζει κόσμος. Από την άλλη υπάρχει άγχος, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πίεση και ανεξάρτητα κατηγορίας να μάθουμε να κερδίζουμε. Πρέπει να κάνουμε μία ομάδα που θα κερδίζει. Είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε σε αυτά τα δεδομένα. Αν αγωνιστούμε στην Superleague, θα έχουμε καλύτερη ποιότητα.
Για τις ομάδες νεών : Η φιλοσοφία της δεύτερης ομάδας, είναι ακριβώς όπως και της πρώτης. Ο κάθε ποδοσφαιριστής της δεύτερης ομάδας, όταν θα 'ρχεται στην πρώτη, θα πρέπει να γνωρίζει, ώστε να ενσωματώνεται άμεσα. Δεν ξέρω πότε βγήκε τελευταία φορά παίκτης από την δεύτερη ομάδα.  
Για τον Γκαλίτσιο : Είναι μια ηλικία 18-19 χρονών, που στην Ελλάδα λέμε ότι είναι μικροί. Για μένα δεν είναι. Αυτός που ξεχωρίσαμε και έχει καλά χαρακτηριστικά, είναι ο Γκαλίτσιος γι' αυτό και ακολούθησε την αποστολή.
Για το φιλικό με Αστέρα Τρίπολης : Είναι μια ομάδα Superleague. Θα είναι μια δυνατή προπόνηση για μας και θα δούμε πως αντιδράνε οι παίκτες μας. Μας ενδιαφέρει να δούμε κάποια πράγματα που δουλεύουμε. Δεν θα δούμε τόσο το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, Ο ΠΑΟΚ έφερε «Χ» με τον Πιερικό, έστω και αν έχει περισσότερες μέρες προετοιμασίας, δεν λέει κάτι το αποτέλεσμα.

Τα αγωνιστικά της Τρίτης
Κανονικά συμμετείχε στο πρόγραμμα ο Ζοέλ Τσιμπάμπα που είχε αποχωρήσει στο τέλος της πρωινής προπόνησης. Το ατομικό τους πρόγραμμα συνεχίζουν οι Ρομέου και Γκονζάλεζ. Ο  Ιγκλέσιας ακολουθεί ισχυρή φαρμακευτική αγωγή λόγω του έντονου πόντου στη χειρουργημένη του γνάθο.
Οι καιρικές συνθήκες προπόνησεις είναι ιδανικές.