Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Πέρασαν από την Ευρυτανία Πρατίλας-Κεχαγιόγλου

Ένα μεγάλο ταξίδι ξεκίνησαν δυο δρομείς στις 21 Ιουνίου, θα διαρκέσει  περίπου 4 εβδομάδες και θα περάσει από όλη την Ελλάδα.
Ο Λουκάς Πρατίλας και ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου διασχίζουν, τρέχοντας το Ευρωπαϊκό ορεινό μονοπάτι E4 στον ελληνικό τομέα του, ξεκινώντας από τα βορειοδυτικά σύνορα στην Φλώρινα και διασχίζοντας όλον τον ορεινό όγκο της ηπειρωτικής χώρας, συνεχίζουν ως το Γύθειο της Πελοποννήσου και από εκεί σε ολόκληρη την Κρήτη από δύση προς ανατολή.
Η συνολική απόσταση είναι περίπου 1.600χλμ. και η θετική υψομετρική περίπου 67.500 μ. Στόχος των δύο δρομέων είναι καθημερινά να διανύονται κατά μέσο όρο 60 χλμ. με απώτερο σκοπό τη συλλογή χρημάτων για την «Αλκυόνη», το νοσοκομείο αγρίων ζώων της Πάρου και για τη νέα οικολογική οργάνωση «The black fish» που έχει σκοπό να προστατέψει το θαλάσσιο οικοσύστημα της Ευρώπης.
Η Ευρυτανία για το Ε4 καλύπτει τη διαδρομή : Βραγγιανά, Τρίδεντρο, Άγραφα, Βαρβαριάδα, Κρέντη, Κερασοχώρι, Βίνιανη, Στένωμα, Αη Θανάσης Καρπενησίου, Καρπενήσι, Καλλιθέα, Μυρίκη, Κρίκελλο, Σταύλους, Άμπλιανη. Κεχαγιόγλου και Πρατίλας διένυσαν αυτήν την διαδρομή πριν από λίγες ημέρες.




Φωτογραφίες : www.e-ecology.gr