Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Η πρώτη προπόνηση των «Φαιάκων»

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από την Δευτέρα 11 Ιουλίου η ομάδα της Κέρκυρας. Το συγκρότημα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα αγωνίζεται και την νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Super League.
Οι «Φαίακες» διαμένουν στο Hotel Avaris και θα παραμείνουν έως τις 22 του μηνός. Προπονήθηκαν για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου(Στον ίδιο χώρο προπονείται και ο Ατρόμητος) σήμερα στις 19:30 και ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Η πορεία της Κέρκυρας το 2010/2011
Την παραμονή της στην Super League εξασφάλισε η Κέρκυρα. Τερμάτισε στην 13η θέση, κατακτώντας 33 βαθμούς. Στο κύπελλο έφτασε ως τα ημιτελικά, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τον Αστέρα Τρίπολης.
Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γερμανός μεσοεπιθετικός Ντένις Επστάιν με 9 τέρματα (Δανεικός από τον Ολυμπιακό) και τον ακολούθησαν οι Τσίγκας και Καλαντζής με 4.

8 χρόνια μετά στην ίδια πόλη
Προετοιμασία στο νεόκτιστο τότε προπονητικό κέντρο Καρπενήσι είχαν κάνει οι νησιώτες πριν από 8 χρόνια, το καλοκαίρι του 2003. Προπονητής ήταν τότε ο Βασίλης Αντωνιάδης και στο ρόστερ ο Ευρυτάνας στόπερ Γιώργος Γεωργίου. Η προετοιμασία του 2003 είχε φέρει «γούρι» στην Κέρκυρα, καθώς πανηγύρισε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τα φιλικά τεστ
Τρία φιλικά έχουν ήδη φιξαριστεί στην πόλη μας για το συγκρότημα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Στις 16 Ιουλίου θα παίξει με τον Ατρόμητο και τρεις ημέρες αργότερα με τον Άρη. Φιλική αναμέτρηση θα δοθεί επιπλέον και με τον Αστέρα Τρίπολης, χωρίς να έχει ακόμη οριστεί η ημερομηνία.


Η αποστολή
Στην αποστολή συμμετέχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας. Μαζί με αυτούς και οι: Χρήστος Αρμένης και Θωμάς Κουλούρης από την ομάδα νέων. Κανονικά συμμετέχει η φετινή αποκάλυψη του πρωταθλήματος, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Φώτο), που ενδέχεται να αποχωρήσει. Το παρόν δίνει και ο τεχνικός διευθυντής του ΑΟΚ Νίκος Λυράκης.

Το πρόγραμμα της συνέχειας
Στα Πηγάδια της Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί το επόμενο στάδιο προετοιμασίας  των Κερκυραίων. Εκείνο το διάστημα (1-11 Αυγούστου) θα δώσει φιλικά με παιχνίδια με την Ξάνθη, την Καβάλα και την Κυπριακή Νέα Σαλαμίνα. Η πιθανότητα μετάβασης στην γειτονική Ιταλία εγκαταλείφθηκε.

Οι μεταγραφες
Ενίσχυση στον «άσο» και στην γραμμή κρούσης παρουσιάζει η Κέρκυρα. Κάτω από τα δοκάρια αποκτήθηκαν δυο αξιόλογοι τερματοφύλακές (Χάμπερ και Αναστασόπουλος) Αγρίτης και Μπάρκογλου με την εμπειρία τους μπορούν να προσφέρουν πολλά στην επίθεση, χάρης την πολυετή εμπειρία τους. Ενώ ο Γερμανός Βέντσελ θα δυναμώσει τον ΑΟΚ στην αμυντική του γραμμή.

(Ονοματεπώνυμο/Ηλικία/Θέση/Προηγ. Ομάδα)
Τάσος Αγρίτης
30
Επιθετικός
ΟΦΗ
Γιώργος Μπάρκογλου
33
Μέσος
Λεβαδειακός
Τίμο Βέντσελ
33
Αμυντικός
Ομόνοια
Νίκος Αναστασόπουλος
32
Τερματοφύλακας
Αστέρας Τρίπολης
Τζάστιν Χάμπερ
30
Τερματοφύλακας
Φερεντσβάρος
Νίκος Ζιάμπαρης
20
Αμυντικός
Μ.Αλέξανδρος Ηράκλειας

Οι αποχωρήσεις
Πολλοί ποδοσφαιριστές πέρασαν την «πόρτα της εξόδου» της ομάδας. Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του MVP της προηγούμενης σαιζόν Ντένις Επστάιν, ενώ την ποδοσφαιρική του καριέρα ολοκλήρωσε ο Άκης Στολτίδης. Ο καλύτερος τερματοφύλακας για το 2010-2011 και διεθνής με τη Εθνική Ελλάδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την ΑΕΚ, ωστόσο μέχρι αυτήν την ώρα παραμένει στο δυναμικό της Κέρκυρας.

(Ονοματεπώνυμο/Ηλικία/Θέση)
Ιεροκλής Στολτίδης
36
Μέσος
Μανόλης Μονιάκης
23
Αμυντικός
Γιώργος Μακρής
27
Μέσος
Ντένις Επστάιν
25
Επιθετικός
Αντώνης Ρίκκα
25
Μέσος
Δημήτρης Ιωάννου
34
Αμυντικός
Διονύσης Μακρυδημήτρης
26
Μέσος
Λουκάς Αποστολίδης
31
Τερματοφύλακας
Θανάσης Δεινόπαπας
23
Επιθετικός
Απόστολος Σιαράβας
30
Τερματοφύλακας
Μιχάλης Ψωμιάδης
27
Τερματοφύλακας
Κώστας Μάμαλος
21
Μέσος
Γιώργος Βλάχος
23
Μέσος

Οι παίχτες από το περυσινό ρόστερ

(Ονοματεπώνυμο/Ηλικία/Θέση/Προηγ. Ομάδα)
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
33
Τερματοφύλακας
Κόβεντρι
Τάσος Βενέτης
31
Αμυντικός
ΟΦΗ
Χαρίδημος Μίχος
30
Αμυντικός
Θρασύβουλος
Ίβιτσα Μαιστόροβιτς
30
Αμυντικός
ΠΑΣ Γιάννενα
Δημήτρης Κοντοδήμος
29
Αμυντικός
Απόλλων Καλαμαριάς
Γκουστάβο Βερονέζι Νακαράτο
29
Αμυντικός
Ακράτητος
Γιώργος Παρασκευαΐδης
29
Αμυντικός
Λεβαδειακός
Φλαβίνιο Ζοσέ Ντε Καρβάλιο
30
Μέσος
Καμποφριένσε
Γιάν Χάμπλ
22
Μέσος
Άσκολι
Θανάσης Πατηνιώτης
18
Μέσος
Νέοι Κέρκυρας
Ανδρέας Λαμπρόπουλος
23
Μέσος
Λάρισα
Δημήτρης Γραμμόζης
33
Μέσος
Ομόνοια
Πέτρος Βιόπουλος
17
Επιθετικός
Ακαδημία Κομοτηνής
Ηλίας Ιωάννου
32
Επιθετικός
Ολυμπιακός Βόλου
Χρήστος Καλαντζής
29
Επιθετικός
Ατρόμητος
Θανάσης Τσίγκας
29
Επιθετικός
Λάρισα
Δημήτρης Γιάντσης
23
Επιθετικός
Ηρακλής
Γκόραν Μαζνόφ
30
Επιθετικός
Τομ Τομσκ
*Πιθανή η αποχώρηση του Κωνσταντόπουλου

Το τεχνικό τιμ
Το έργο του από την περυσινή περίοδο συνεχίζει ο 42χρονος Σέρβος Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ανέλαβε τους «Φαίακες» τον Νοέμβριο του 2010. Η καριέρα του ως προπονητής: Χιούστον (Προπονητής Ακαδημιών2003-2004), Ακράτητος (Βοηθός Προπονητή - 2004-2005), Κέρκυρα (Βοηθός Προπονητή - 2005-2006), Ολυμπιακός (Βοηθός Προπονητή-2008), Ολυμπιακός (2010) και η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής: Σεντ Λούις (1986-1988), Σουτγέσκα (1988-1992), Ερυθρός Αστέρας (1992-1994), Εθνικός Πειραιώς (1994-1996), Πανηλειακός (1996-1997), Ολυμπιακός (1997-1998), ΠΑΟΚ (1998-2000), Πανηλειακός (2000-2001), Εθνικός Αστέρας (2001-2002).
Βοηθός προπονητή ανέλαβε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Ξάνθης, που ήταν συμπαίκτης του Μπάντοβιτς στον Εθνικό Πειραιώς και στον Εθνικό Αστέρα. Μέχρι πρότινος ο Ξάνθης προπονούσε την Διάνα Ηλιούπολης (Ά΄ ΕΠΣΑ).


Μπόζινταρ Μπάντοβιτς
Προπονητής
Βασίλης Ξάνθης
Βοηθός Προπονητή
Κώστας Παρούσης
Γυμναστής
Βαγγέλης Φιλίππης
Προπονητής Τερματοφυλάκων
Χρήστος Γεροχρήστος
Γενικός Αρχηγός
Αλέκος Κοσκινάς
Γιατρός
Γιώργος Κόλλας
Φυσιοθεραπευτής
Αργύρης Ραψομανίκης
Φυσιοθεραπευτής
Βασίλης Πουλουμπής
Μασέρ
Γιάννης Μιάρης
Φροντιστής
Αλέξανδρος Ρουγγέρης
Φροντιστής


Το προφίλ του Α.Ο. Κέρκυρας 



Έτος Ίδρυσης : 1968
Χρώματα : Μπορντό-Μπλε
Έμβλημα : Η "απήδαλος ναύς"
Έδρα : Δημοτικό Στάδιο Κέρκυρας (Χωρητικότητα : 3000 θέσεις)

Το διοικητικό συμβούλιο
Από τον Ιούλιο του 2010 βρίσκεται στην προεδρία του ΑΟΚ ο Γιώργος Λιμπάντσης. Είναι επιχειρηματίας και κατάγεται από την Κέρκυρα.
Τεχνικός διευθυντής είναι ο Νίκος Λυράκης, που παλαιότερα είχε τον αντίστοιχο ρόλο στην Λάρισα.






 


Γεώργιος Λιμπάντσης
Πρόεδρος
Δήμος Βερούκας
Α΄ Αντιπρόεδρος
Αλέξανδρος Τσαποκύριακας
Β΄ Αντιπρόεδρος
Νίκος Λυράκης
Τεχνικός Διευθυντής
Σπύρος Μωραΐτης
Μέλος
Δημήτρης Νικολαϊδης
Μέλος
Άγγελος Σπίγγος
Μέλος
Βλαδίμηρος Ρίζος
Μέλος










Χαιρετισμός Μπάντοβιτς-Δώνη
Με το πού ολοκληρώθηκε η απογευματινή προπόνηση του Ατρομήτου ξεκινούσε αυτή της Κέρκυρας. Οι δυο ομάδες μοιράζονται τον ίδιο γηπεδικό χώρο και διαμένουν και οι δυο στο Hotel Avaris. Ο τεχνικός της Κέρκυρας Μπόζινταρ Μπάντοβιτς είχε εγκάρδιο χαιρετισμό με το τεχνικό τιμ του Ατρόμητου(Γιώργο Δώνη, Μάκη Αγγελίνα και Μίκι Μένταν).


Αντίπαλος του ΑΠΟΚ στο παρελθόν
Τέσσερις φορές η ομάδα της Κέρκυρας κοντραρίστηκε με την ιστορικότερη ομάδα της Ευρυτανίας, το Βελούχι. Το 1991 για το κύπελλο ερασιτεχνών επικράτησε για την Α΄ Φάση στο Καρπενήσι με σκορ 2-1.
Το 1995-1996 οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον 4ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής. Οι Κερκυραίοι πέτυχαν ισάριθμες νίκες (4-0 στο νησί και 2-1 στο Καρπενήσι). Ενώ το 2003 (Αύγουστος) σε φιλικό ματς, που έγινε στο Καρπενήσι ο ΑΟΚ επικράτησε με 8-1 του ΑΠΟΚ, ο οποίος αγωνιζόταν στο τοπικό Ευρυτανίας, ενώ οι Φαίακες στην Β΄ Εθνική. Οι Καρπενησιώτες είχαν προηγηθεί μάλιστα 1-0 με γκολ του Νίκου Κωστή.







Επιμέλεια & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος