Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Κώστας Παπανικολάου : «Κάθε χρόνο η Εθνική έχει υψηλούς στόχους»

Στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ μίλησε ο διεθνής μπασκετμπολίστας Κώστας Παπανικολάου. Ο 21χρονος σμολ φόργουορντ του Ολυμπιακού διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και μίλησε για τις εντυπώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με το οποίο συμμετέχει για τρίτη φορά σε προετοιμασία.


- Είναι η τρίτη φορά που μετέχεις σε προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών. Πιστεύεις ότι αυτή τη φορά θα κάνεις το βήμα παραπάνω;
«Το σίγουρο είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, που βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτούς τους παίκτες. Θα ήθελα να γίνει αυτό το βήμα παραπάνω, αλλά χρειάζεται πρώτα δουλειά και προσπάθεια. Με βοηθά σίγουρα πάντως το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε προετοιμασία με την Εθνική Ανδρών».

- Είσαι παίκτης που έχει την πορεία του στις μικρές εθνικές. Υπάρχει ένα παιχνίδι που θα ξεχώριζες;
«Ένα; Όχι… Δύσκολο… Έχω ζήσει πάρα πολλές όμορφες στιγμές. Αγώνες, διοργανώσεις, πανευρωπαϊκά, παγκόσμια πρωταθλήματα, εντός και εκτός συνόρων… Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω ένα ή δύο παιχνίδια. Θα ήταν αδύνατον! Κάθε στιγμή, κάθε διοργάνωση είναι χαραγμένες στην καρδιά μου και πιστεύω πως το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν αυτή την πορεία στις μικρές εθνικές».

- Από τη γενιά των γεννημένων το 1990 στην Εθνική Ανδρών βρίσκονται επίσης ο Σλούκας και ο Μάντζαρης. Πιστεύεις ότι είναι το βήμα που έπρεπε ή χρειαζόσασταν  να γίνει;
«Είναι ένα καλό σημάδι για το μέλλον… Πέρυσι ήταν ο Παππάς, φέτος είναι ο Μάντζαρης και ο Σλούκας. Είναι κάτι που πιστεύω ότι δείχνει πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Λέγαμε τότε και στη Ρόδο και αργότερα ότι αυτό που θέλαμε, όνειρο και στόχος ταυτόχρονα, ήταν να βρεθούμε κάποια στιγμή και στην Εθνική Ανδρών. Είμαστε εδώ στην προετοιμασία, είναι κάτι που μας χαροποιεί όλους ιδιαίτερα και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, ο καθένας για τον εαυτό του, αλλά και βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά».

- Η Εθνική έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της με απουσίες. Είναι κάτι που σας επηρεάζει;
«Δεν γίνεται να μας επηρεάσουν. Όλα είναι μέσα στον αθλητισμό. Εμείς πρέπει να εστιάσουμε στην προσπάθεια που κάνουμε, να δουλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο και ευχόμαστε να φανεί αυτή η δουλειά και στα αποτελέσματα. Υπάρχουν ορισμένοι από τους καλύτερους παίκτες εδώ και σίγουρα όλοι θέλουν να δουν την Εθνική Ομάδα να φτάνει και πάλι ψηλά, ανεξάρτητα από απουσίες ή προβλήματα τραυματισμών».

- Οι στόχοι παραμένουν ψηλοί;
«Κάθε χρόνο η Εθνική έχει υψηλούς στόχους. Είναι μια ομάδα που έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί, μια ομάδα την οποία ο Έλληνας έχει μάθει να βλέπει να πρωταγωνιστεί. Οι στόχοι είναι υψηλοί έτσι κι αλλιώς. Εμείς πάμε για το καλύτερο δυνατό, πάμε για να δούμε την Εθνική Ομάδα να φτάνει όσο το δυνατόν πιο ψηλά!».