Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Κώστας Καΐμακόγλου : «Η ομάδα έχει πολύ ταλέντο»

Συνέντευξη στο επίσημα site της ομοσπονδίας παραχώρησε ο Κώστας Καΐμακόγλου. Ο φόργουορντ της Εθνικής Ελλάδας και του Παναθηναϊκού, αν και διανύει μόλις την 3η του χρονιά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, είναι από τις «παλαιοσειρές» πλέον της ομάδας.

Οι δηλώσεις του Κώστα Καϊμακόγλου :

- Μετά την πρώτη σου εμπειρία το 2009 με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ, που συνδυάστηκε και με το χάλκινο μετάλλιο, έβαλες ως στόχο να γίνει μόνιμος στη σύνθεση της ομάδας;
"Μόλις τελείωσε η πρώτη χρονιά και είδα ότι μπορώ να σταθώ σε αυτή την ομάδα, στόχος μου ήταν να παραμείνω μέλος της και τα επόμενα χρόνια. Δόξα το Θεό μέχρι στιγμής τα έχω καταφέρει και ελπίζω να συνεχίσω να βελτιώνομαι".

- Υπάρχουν πολλές αλλαγές προσώπων. Σε πρακτικό επίπεδο έχουν πως βιώνετε αυτές τις αλλαγές;
"Σίγουρα υπάρχουν πολλές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα είναι νέα, υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, ενώ υπάρχει και νέο προπονητικό επιτελείο. Ο κόουτς, ο κ. Ζούρος, προσπαθεί ήδη να μας περάσει την φιλοσοφία του και παρότι είναι νωρίς, μέρα με τη μέρα βάζουμε όλο και κάτι παραπάνω, μέχρι να τελειοποιήσουμε αυτό που μας ζητά".

- Θεωρείς ότι οι απουσίες θα επηρεάσουν σημαντικά την ομάδα και τους στόχους της;
"Έχουμε κάποιες πολύ σημαντικές αποχωρήσεις, έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν και κάποιες περιπτώσεις που για προσωπικούς λόγους δεν μπορούν να δώσουν το παρών. Σίγουρα είναι σημαντικές οι απουσίες που έχουμε, όμως, θα πρέπει να ασχοληθούμε με όσα παιδιά είναι ήδη εδώ και δουλεύουν για το καλύτερο δυνατό. Όσοι μπορέσουν να επιστρέψουν είναι καλοδεχούμενοι, αρκεί να είναι σε θέση να προσφέρουν. Το σημαντικό, όμως, είναι να ρίξουμε το βάρος σε όσους είναι ήδη διαθέσιμοι, γιατί είναι εκείνοι στους οποίους θα πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας και το μεγαλύτερο φορτίο. Το σίγουρο είναι ότι όλοι δουλεύουμε για να πετύχουμε κάτι καλό".

- Αν και έχεις μόλις δύο παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις (2009. 2010) πλέον συγκαταλέγεσαι στους "παλιούς". Έχει αλλάξει ο ρόλος σου; Νιώθεις ότι έχεις την ευθύνη να καθοδηγήσεις τους νέους;
"Η ομάδα είναι διαφορετική, αλλά έχει πολύ ταλέντο. Υπάρχουν τα νέα παιδιά και η φουρνιά των πιο έμπειρων παικτών. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει δίψα για διάκριση από τους νέους και όλο αυτό δένει άριστα με την εμπειρία των παλιών. Εγώ αισθάνομαι καλύτερα φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πάντα, όμως, προσπαθούσα να δίνω συμβουλές στους μικρότερους και ταυτόχρονα να παίρνω από τους μεγαλύτερους. Αυτό συνεχίζω να κάνω…".

-Υπάρχει κάποιος "νέος" με τον οποίο έχει έρθει πιο κοντά;
"Είμαι πολύ κοντά με τον Βασίλη Ξανθόπουλο. Δεν είναι και τόσο… νέος, όμως, έχουμε υπάρξει συμπαίκτες, είμαστε από την ίδια γειτονιά και είναι όμορφο που βρεθήκαμε μαζί στην Εθνική. Κάνουμε αρκετή παρέα…".

- Αν και είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα, πως είναι οι πρώτες μέρες τις προετοιμασίας;
"Για όλους μας στην αρχή είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, δεδομένου ότι προερχόμαστε από διακοπές. Όμως, με τη βοήθεια και των προπονητών μας, έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει πως είμαστε εδώ για κάτι σημαντικό. Ξέρουμε ότι τώρα είναι η ώρα για να βάλουμε γερά θεμέλια, γι’ αυτό και με πολλή όρεξη, διάθεση και δουλειά, κάνουμε ότι μπορούμε για το καλύτερο δυνατό. Και ως τώρα τουλάχιστον τα πάμε καλά…".