Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Παύλος Σερμπέσης : «Είμαι συγκινημένος που επιστρέφω και θα προσπαθήσω με όλη μου την δύναμη να δημιουργήσουμε μια ομάδα όπως εκείνη την πρώτη φορά που είχα έρθει στον ΑΠΟΚ»

Σαν κεραυνός εν αιθρία ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες η έναρξη συνεργασίας του με την ομάδα του Βελουχίου. Ένας παλιός γνώριμος και ο «πρωτομάστορας» της πρώτης παραμονής του ΑΠΟΚ στην Δ΄ εθνική επιστρέφει και πάλι στο Καρπενήσι μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.
Ο λόγος για τον 57χρονο νέο τεχνικό του Βελουχίου Παύλο Σερμπέση. Ο έμπειρος κόουτς παραχώρησε συνέντευξη στο Evrytania Sport.
Ο κύριος Σερμπέσης στις πρώτες του δηλώσεις σαν προπονητής των πρωταθλητών Ευρυτανίας κάνει ένα πρώτο πλάνο για το πώς θα κινηθεί η ομάδα την νέα χρονιά. Θέλει να στηριχτεί ο ΑΠΟΚ σε νέα παιδιά, που κάτι παρόμοιο είχε κάνει την σεζόν 1997-98. Φυσικά θέτει ως στόχο την παραμονή, αν και τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα την ερχόμενη χρονιά.
Είναι γνώστης του 4ου ομίλου και τον θεωρεί πολύ ανταγωνιστικό. Στο παρελθόν έχει παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες του ομίλου.
Μας μιλάει ακόμη και για το πρώτο απόκτημα της ομάδας του, τον γνώριμο Άλεξ Μπακαλίδη, για τον οποίο μας αποκαλύπτει ότι είχε ενδιαφερθεί παλιότερα να αποκτήσει με τον Πιερικό.
Ο Θεσσαλονικιός προπονητής κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πρώτη του θητεία με τον ΑΠΟΚ, όπου τότε ο σύλλογος είχε πετύχει ένα μικρό θαύμα. Θεωρεί ότι εκείνο το μοντέλο ομάδας έπρεπε να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια όχι μόνο από τον ΑΠΟΚ ,αλλά και από όλες τις ομάδες της Ευρυτανίας. Τέλος περνάει το μήνυμα σε όλους ότι κάτι καινούργιο ξεκινά με τον ερχομό του στο Καρπενήσι και καλεί τους φιλάθλους να το αγκαλιάσουν με την στήριξη τους, όπως και πριν 13 χρόνια.

Evrytania Sport : Κύριε Σερμπέση να σας καλωσορίσουμε στην σελίδα μας το “Evrytania Sport”. Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για την έναρξη της συνεργασίας σας με την ομάδα του Βελουχίου και πως επιτεύχθηκε αυτή.
Παύλος Σερμπέσης : Ήταν ένα πραγματικά θέλημα, κάτι που ήθελα να κάνω. Ήθελα να συνεργαστώ κάποια στιγμή με μια ομάδα, με την οποία έχω περάσει πάρα πολλές καλές στιγμές και έχω δημιουργήσει πάρα πολύ καλούς φίλους. Το κυριότερο είναι ότι αυτή την στιγμή η αγωνιστική κατάσταση αποτελείται από νεαρά παιδιά και το ερέθισμα αυτό με οδήγησε να έρθω πάνω στον ΑΠΟΚ.

Evrytania Sport : Από εδώ και πέρα τι κινήσεις πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν για τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά;
Παύλος Σερμπέσης : Την ομάδα δεν την γνωρίζω όπως πρέπει. Απλά έχω κάνει συζήτηση με τον Πρόεδρο και με τον Γενικό Αρχηγό. Μου αναλύσανε την κατάσταση της ομάδας  και μου είπανε ότι αυτή την στιγμή έχει νεαρούς ποδοσφαιριστές. Είπαμε ότι σε κάποια στιγμή θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε μια μεταγραφή ή δυο ή τρεις εκεί που πονάει η ομάδα.

Evrytania Sport : Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας σας, τον Μπακαλίδη. Να υποθέσω ότι φυσικά τον γνωρίζετε σαν ποδοσφαιριστή.
Παύλος Σερμπέσης : Τον γνωρίζω σαν ποδοσφαιριστή. Είναι ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής. Ένας ποδοσφαιριστής, που έχτισε την δική του σφραγίδα στον ΑΠΟΚ, αλλά και σε όποιες ομάδες και εάν πήγαινε. Κάποια στιγμή είχα ενδιαφερθεί και εγώ να τον μεταπηδήσω στον Πιερικό, αλλά δεν είχε τελεσφορήσει εκείνη η προσπάθεια που κάναμε.

Evrytania Sport : Ο στόχος της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα θα είναι η παραμονή ή κάτι παραπάνω;
Παύλος Σερμπέσης : Σίγουρα ο στόχος της ομάδας μας είναι η παραμονή, όπως καταλαβαίνετε η νέα χρονιά σε ότι αφορά την Δ΄ εθνική θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, γιατί από τις 16 ομάδες μένουν οι 6 και καταλαβαίνετε  ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα μεγάλο. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και οπωσδήποτε προγραμματισμός και σωστή δουλειά. Σίγουρα εγώ σαν Σερμπέσης Παύλος και σαν προπονητής έχω την εμπειρία της Δ΄ εθνικής και από το πέρασμα μου και από το Καρπενήσι και από την Λαμία. Τότε εάν θυμάστε, όταν ήμουν στην Λαμία, όταν βγήκαμε πρωταθλητές οι όμιλοι ήταν τέσσερις. Όταν ήμουν στον ΑΠΟΚ ήταν έξι. Αυτό δείχνει ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε σε καμία περίπτωση, το γεγονός ότι πέφτουν δέκα ομάδες αρκεί να ακολουθήσουμε την τακτική, την συνταγή αυτή ,που πραγματικά πρέπει και την γνωρίζω αρκετά καλά.

Evrytania Sport : Κάτι παρόμοιο είχε γίνει πριν 13 χρόνια. Τον 4ο όμιλο τον γνωρίζετε καθόλου; Ξέρετε τις ομάδες που αγωνίζονται;
Παύλος Σερμπέσης : Βεβαίως τον γνωρίζω, έχω παρακολουθήσει και αρκετά παιχνίδια πέρυσι. Είναι ένας όμιλος με αρκετά καλές ομάδες . Θέλω να πιστεύω ότι μετά τον 2ο όμιλο της Μακεδονίας είναι σε δυναμικότητα μετά ο 4ος.  Όπως βλέπω και μαθαίνω υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες ,που έχουν οικονομικές δυσκολίες και θα πρέπει να το δούμε αυτό από μια άλλη σκοπιά . Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχαζόμαστε και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις ,που θα προκύψουν από τις ομάδες του 4ου ομίλου.

Evrytania Sport : Πως νοιώθετε που επιστρέφετε στο Καρπενήσι μετά από 13 χρόνια και έχετε συνδεθεί με την μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας του ΑΠΟΚ; 
Παύλος Σερμπέσης : Πράγματι ήταν κάτι για μένα εκείνη την εποχή πρωτόγνωρο. Γιατί τότε είχαμε νεαρά παιδιά, αν και δεν μας υποχρέωναν να έχουμε μικρούς, εγώ πίστεψα σε αυτά τα παιδιά και αυτά με την σειρά τους πίστεψαν σε εμένα, εγώ ,οι μικροί ποδοσφαιριστές σε ηλικία και το συμβούλιο και κάναμε εκείνη την ομάδα τότε. Εκείνη η ομάδα ήταν μοντέλο, ίσως ήταν ένα πρότυπο, που έπρεπε να το δούνε και οι υπόλοιπες ομάδες ,για να δείξουν εμπιστοσύνη στα νεαρά τα παιδιά κάτι που πρέπει να το κάνουν. Να δείχνουν εμπιστοσύνη στα νεαρά και ντόπια παιδιά. Μου δίνεται η ευκαιρία να το κάνω πάλι αυτό και πραγματικά έχω δεθεί πάρα πολύ με τον κόσμο, με αγαπάει, τον αγαπάω, με σέβεται, τον σέβομαι. Ήταν η συνεργασία μας άριστη. Είμαι συγκινημένος ,που επιστρέφω και θα προσπαθήσω με όλη μου την δύναμη να δημιουργήσουμε μια ομάδα, όπως εκείνη την πρώτη φορά που είχα έρθει,  αλλά και σε καλύτερα επίπεδα από ότι τότε.

Evrytania Sport :  Κύριε Σερμπέση να σας ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Κλείνοντας θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο;
Παύλος Σερμπέσης : Κλείνοντας θέλω να προσθέσω ότι με τον ερχομό μου στο Καρπενήσι, συνδυάζεται και η παρουσία μου στο γήπεδο, που παίζαμε τότε. Έχω συνηθίσει να το βλέπω γεμάτο και αυτό ήτανε, που με ικανοποιούσε. Θα ήθελα να έρθει ο κόσμος κοντά στην ομάδα, να την βοηθήσει ,όπως την βοηθούσε και τότε και όλα αυτά τα χρόνια ,γιατί πιστεύω ότι την βοηθούσε. Κάτι καινούργιο γεννιέται και ίσως και αυτό φαίνεται από το νεαρό της ηλικίας του Προέδρου, του γενικού αρχηγού και των άλλων των παιδιών. Δείχνουν την όρεξη και την διάθεση που έχουν για δουλειά και οπωσδήποτε αυτό βοηθάει να γίνουμε όλοι μια γροθιά, φίλαθλοι, διοίκηση, προπονητής και παίκτες, για να πετύχουμε αυτά που πιστεύω ότι θέλουμε για να είμαστε περήφανοι για τον ΑΠΟΚ.

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος