Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Βαγγέλης Μάντζαρης : «Στόχος μου να συλλέξω εμπειρίες»

Συνέντευξη στο επίσημο Site της ομοσπονδίας μπάσκετ (ΕΟΚ) παραχώρησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο 21χρονος μπασκετμπολίστας του Περιστερίου βιώνει για πρώτη φορά την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας των ανδρών, στην πρώτη του παρουσία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η συνέντευξη του Βαγγέλη Μάντζαρη

- Ποια είναι τα συναισθήματά σου για το γεγονός ότι βρίσκεσαι στην προετοιμασία της Εθνικής;
«Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι εδώ. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω σε μέρος σε προετοιμασία της Εθνικής. Είναι μοναδική η εμπειρία. Πιστεύω ότι θα συνηθίσω με τις μέρες και ότι θα καταφέρω να μπω στο κλίμα».

- Περίμενες ότι θα κληθείς στην προεπιλογή;
«Προσπάθησα όλη τη χρονιά και αυτή την κλήση την βλέπω ως επιβράβευση της προσπάθειάς μου. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να προσπαθώ. Το αντίθετο… Θα προσπαθώ όλο και περισσότερο και ελπίζω κάθε χρόνο να είμαι όλο και καλύτερος».

-Η παρουσία των Κώστα Παπανικολάου και Κώστα Σλούκα θεωρείς ότι θα σε βοηθήσει να εγκλιματιστείς πιο γρήγορα;
«Το γεγονός ότι είμαστε τρία παιδιά που επί σειρά ετών ήμασταν μαζί στις μικρές Εθνικές σίγουρα θα με βοηθήσει να μπω πιο εύκολα στο κλίμα. Επίσης, πιστεύω ότι οι μεγάλοι θα μας παρασύρουν, θα δεθούμε μαζί τους και θα κάνουμε ένα νέο δυνατό σύνολο. Γενικά, η ομάδα έχει και έμπειρα και νέα παιδιά και θεωρώ πως διαθέτουμε ένα καλό σύνολο, που μπορεί να κάνει μια καλή χημεία. Είναι δεδομένο ότι όλοι μας θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό και μακάρι όλα να πάνε καλά και να μην έχουμε άλλα προβλήματα τραυματισμών
».

- Ο προσωπικός σου στόχος σε αυτή την προετοιμασία ποιος είναι;
«Βασικός μου στόχος είναι να συλλέξω όσες περισσότερες εμπειρίες μπορώ και όσο πιο πολλά στοιχεία μπορώ από όλους αυτούς τους έμπειρους παίκτες που έχω την ευκαιρία να είμαι δίπλα τους».

- Αν και ακόμα δεν έχετε δουλέψει όλοι μαζί, ποια είναι η πρώτη σου εντύπωση για το υλικό που διαθέτει φέτος η Εθνική;
«Αυτή η ομάδα έχει μεγάλα φόντα. Είτε λείπουν παίκτες είτε δεν λείπουν, οι στόχοι της είναι πάντα υψηλοί. Εξάλλου υπάρχουν παίκτες για να καλύψουν τα κενά. Πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά».