Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ήρθαν οι φιναλίστ κυπέλλου

Την πρώτη του προπόνηση στο Καρπενήσι πραγματοποίησε την Κυριακή 3 Ιουλίου ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες του Γιώργου Δώνη κατέφτασαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην Ευρυτανική πρωτεύουσα και θα παραμείνουν έως τις 17 του μηνός.
Είναι η 1η ποδοσφαιρική ομάδα, που κατέφτασε στο Καρπενήσι για την θερινή της προετοιμασία και διαμένει στο Hotel Avaris. Οι προπονήσεις διεξάγονται στο ιδιόκτητο γήπεδο του ξενοδοχείου.
Η προετοιμασία του Ατρομήτου είχε ξεκινήσει από την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο γήπεδο του, στο Περιστέρι.

Η πορεία του το 2010/2011
Διπλή «απόχρωση» είχε η αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν από 2 περίπου μήνες για τον Ατρόμητο. Συμμετείχε για 1η φορά στην ιστορία του στον τελικό κυπέλλου, όπου ηττήθηκε με 3-0 από την ΑΕΚ στις 30 Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Στο πρωτάθλημα της Super League τερμάτισε στην 12η θέση, με 34 βαθμούς, κινδυνεύοντας με υποβιβασμό.
Πρώτος σκόρερ ήταν ο έμπειρος Ηλίας Αναστασάκος με 6 γκολ και τον ακολούθησε ο Στέλιος Σφακιανάκης με 5.


5/6 τελευταία χρόνια διάλεξε Καρπενήσι
Παραδοσιακά ο Ατρόμητος τα τελευταία καλοκαίρια πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Καρπενήσι. Το 2006 (Με προπονητή τον Γιώργο Παράσχο. Στο τότε δυναμικό της ομάδας βρισκόταν και ο Ευρυτάνας στόπερ του ΟΦΗ Γιώργος Γεωργίου, ο Αλγερινός επιθετικός του Ολυμπιακού Ραφίκ Τζιμπούρ και ο δεξιός μπακ-χαφ του Παναθηναϊκού Στέργος Μαρίνος), το 2008 (Με προπονητή τον Βασίλη Βούζα) και από το 2009, μέχρι και φέτος, όπου στην τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου βρίσκεται ο απόλυτα επιτυχημένος Γιώργος Δώνης.

Δυο φιλικά για τους «κυανόλευκους»
Στις 15/7 και στις 16/7 οι φιναλίστ κυπέλλου θα κοντραριστούν με Άρη και Κέρκυρα αντίστοιχα, πιθανότατα στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου.

Η αποστολή
Στο Καρπενήσι βρίσκονται οι κάτωθι 26 ποδοσφαιριστές : Σάρλ Ιτάνζ, Βαγγέλης Νάστος, Σωκράτης Φυτανίδης, Αντρέας Τάτος, Ηλίας Αναστασάκος, Εντουάρντο Μπρίτο, Λούκας Φαβάλι, Νίκολα Μπέλιτς, Φώτης Καραγκιολίδης, Χάρης Ραχιώτης, Παναγιώτης Μπάλλας, Κώστας Γιαννούλης, Στέλιος Σφακιανάκης, Θανάσης Καραγκούνης, Αντώνης Αθανασίου, Φώτης Καϊμακαμούδης, Χρήστος Γρομητσάρης, Ρόμπερτ Άγκολι, Βέλιμιρ Ράντμαν, Γιάννης Σκόνδρας, Γιώργος Μακρής, Πίτου Γκαρσία, Παναγιώτης Μπιλίτσης, Τάσος Καντούτσης, Νώντας Λημνιός και Αποστόλης Αργυρός.

Ποδοσφαιριστές της U20 με τους «μεγάλους»
Πέντε παίκτες της ομάδας Κ20 ακολουθούν την προετοιμασία στο Καρπενήσι. Είναι οι : Παναγιώτης Μπιλίτσης (19, μέσος), Χάρης Ραχιώτης (19, τερματοφύλακας), Νίκος Συμεωνίδης (17 αμυντικός), Τάσος Καντούτσης (17, αμυντικός) και Νώντας Λημνιός (18, μέσος).
Ενώ επαγγελματίες έγιναν πρόσφατα οι: Χρήστος Γρομητσάρης (20, κεντρικός αμυντικός), Φώτης Καϊμακαμούδης (18, επιθετικός) και Ρόμπερτ Άγκολι (18, μέσος).

Το πρόγραμμα της συνέχειας
Μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας στο Ευρυτανικό έδαφος ο Ατρόμητος θα πραγματοποιήσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του, που θα γίνει στην νοτιοδυτική Βουλγαρία (23 Ιουλίου-5 Αυγούστου), αφού θα παραμείνει πρώτα για λίγες ημέρες στην Αθήνα. Στην γειτονική χώρα αντιμετωπίσει σε φιλικές αναμετρήσεις την Λοκομοτίβ Σόφιας (30/7) και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (2/8).
Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του Ατρομήτου θα γινόταν στη Γερμανία, όμως το ταξίδι ματαιώθηκε λόγω της ανησυχίας που έχουν προκαλέσει τα κρούσματα του βακτηρίου E.coli στη συγκεκριμένη χώρα.
Στις 21 Ιουλίου θα γίνει φιλικό απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ στις 10 Αυγούστου έχει κανονιστεί φιλικό με τον Παναιτωλικό (Και τα 2 στο γήπεδο Περιστερίου).


Οι μεταγραφές
Έξι ποδοσφαιριστές έχουν ήδη ενταχτεί στο ρόστερ της Αθηναϊκής ομάδας. Στα πλάνα του Δώνη βρίσκεται η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και ενός μέσου. Είναι από τις λίγες ημέρες της Super League, που έχουν κάνει αξιόλογες μεταγραφικές κινήσεις. Από δανεισμό στον Ηρακλή Ψαχνών επέστρεψε ο 22χρονος μέσος Αποστόλης Αργυρός.

(Ονοματεπώνυμο/Ηλικία/Θέση/Προηγ. Ομάδα)
Γιώργος Μακρής
27
Μέσος
Κέρκυρα
Σωκράτης Φυτανίδης
27
Αμυντικός
Αστέρας Τρίπολης
Βέλιμιρ Ράντμαν
28
Τερματοφύλακας
Πανσερραΐκός
Νίκολα Μπέλιτς
28
Μέσος
Πανσερραΐκός
Κώστας Γιαννούλης
24
Αμυντικός
Κολωνία
Πίτου Γκαρσία
27
Μέσος
Ηρακλής
* Ο Κώστας Γιαννούλης αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού

Οι αποχωρήσεις
Σε αρκετά αλλαγές του υπάρχοντος δυναμικού προχώρησε ο Ατρόμητος, καθώς δεν ανανέωσε τα συμβόλαια αρκετών ποδοσφαιριστών, κυρίως αυτών, που βρισκόταν σε μεγάλη ηλικία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του Κώστα Νεμπεγλέρα (Συνεχίζει στην Λάρισα), ο οποίος είχε και πέρυσι είχε σταθερά καλή απόδοση. Παρελθόν αποτέλεσε και ο Σενεγαλέζος φορ Ανρί Καμαρά, ο οποίος ωστόσο θα προπονηθεί στο Καρπενήσι σε λίγες ημέρες με την καινούργια του ομάδα, τον Παναιτωλικό.

(Ονοματεπώνυμο/Ηλικία/Θέση)
Γιάννης Καραλής
23
Επιθετικός
Ανρί Καμαρά
34
Επιθετικός
Μάρτσιν Μπαζίνσκι
34
Αμυντικός
Κώστας Νεμπεγλέρας
36
Μέσος
Φίλιππος Δάρλας
28
Αμυντικός
Ντομινίκ Βάσι
22
Επιθετικός
Μαρτσέλο Ντε Ολιβέιρα
30
Αμυντικός
Πασχάλης Μελισσας
29
Μέσος
Μάρεκ Σαγκανόφσκι
33
Επιθετικός

Τρεις παίχτες υπό παραχώρηση
Οι Χρυσόστομος Μιχαηλίδης (36 ετών, τερματοφύλακας) και Μαρσέλο Σαρμιέντο (32 ετών, μέσος) βρίσκονται σε αναζήτηση του επόμενου ποδοσφαιρικού τους σταθμού και αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν.
Εκτός προετοιμασίας είναι και ο 25χρονος Σενεγαλέζος στόπερ Μασαμπά Σαμπού, που ζήτησε να επιστρέψει στην Γαλλία. Την Δευτέρα η διοίκηση θα αποφασίσει αν θα παραχωρηθεί με μεταγραφή η δανεικός.

Οι παραμονές από το περυσινό ρόστερ
Ομάδα, που κατά βάση αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο, στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και στα νεαρά παιδιά είναι ο Ατρόμητος και αυτό αποδεικνύεται με τις εξαιρετικές ακαδημίες, που διαθέτει. Τα τμημάτα των ακαδημιών του πρωταγωνιστούν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα. Από το δυναμικό της περιόδου 2010-2011 και τους ποδοσφαιριστές, που παρέμειναν ξεχωρίζουν τα ονόματα των ελπιδοφόρων Ανδρέα Τάτου, Θανάση Καραγκούνη και Γιάννη Σκόνδρα (Διεθνείς με τις μικρές Εθνικές ομάδες). Στον τελικό κυπέλλου από αυτούς, που βρίσκονται στο Καρπενήσι αγωνίστηκαν οι : Ιτάνζ, Νάστος, Σκόνδρας, Σφακιανάκης, Τάτος, Αναστασάκος (Βασικοί) και Μπρίτο (Αλλαγή).
Σχεδόν όλοι έχουν πραγματοποιήσει και κατά το παρελθόν προετοιμασία στο Καρπενήσι.

(Ονοματεπώνυμο/Ηλικία/Θέση/Προηγ. Ομάδα)
Σάρλ Ιτάνζ
29
Τερματοφύλακας
Λίβερπουλ
Φώτης Καραγκιολίδης
24
Τερματοφύλακας
Ρόδος
Βαγγέλης Νάστος
31
Αμυντικός
Άσκολι
Γιάννης Σκόνδρας
21
Αμυντικός
Ασκληπειός Τρικάλων
Λούκας Φαβάλι
26
Μέσος
Απόλλων Καλαμαριάς
Εντουάρντο Μπρίτο
29
Μέσος
Απόλλων Καλαμαριάς
Παναγιώτης Μπάλλας
18
Μέσος
Ακαδημία Ελπίδες Καρδίτσας
Αντώνης Αθανασίου
19
Μέσος                 
Αστέρας Παστίδος
Στέλιος Σφακιανάκης
35
Μέσος
ΟΦΗ
Θανάσης Καραγκούνης
20
Μέσος
Φωκικός
Ανδρέας Τάτος
22
Μέσος
Χαϊδάρι
Ηλίας Αναστασάκος
33
Επιθετικός
ΠΑΟΚ

Το τεχνικό τιμ
Για 3η συνεχόμενη χρονιά θα κάθεται στον πάγκο των «κυανόλευκων» ο 42χρονος Γιώργος Δώνης. Αγαπημένο μέρος του για την θερινή προετοιμασία είναι το Καρπενήσι, το οποίο επέλεγε για αυτόν τον σκοπό και με την ομάδα της Λάρισας. Σαν ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαία καριέρα, αγωνίζόμενος σε: Δόξα Νικόπολης, Παύλο Μελά, Αθηναϊκό, Παναργειακό, ΠΑΣ Γιάννενα, Παναθηναϊκό, Μπλάκμπερν, ΑΕΚ (2 θητείες), Σέφιλντ Γουανάιτεντ και Χάντερσφιλντ. Αγωνίστηκε στην Εθνική Ομάδα από το 1993 έως το 1999 (24 συμμετοχές/5 γκολ).
Σαν προπονητής πριν τον Ατρόμητο εργάστηκε από το 2002 σε: Ηλυσιακό, Λάρισα και ΑΕΚ. Σημαντικότερη επιτυχία του η κατάκτηση του κυπέλλου με την ΑΕΛ, στον Βόλο το 2007 (2-1 τον Παναθηναϊκό).


Γιώργος Δώνης
Προπονητής
Μάκης Αγγελίνας
Α΄ Βοηθός Προπονητή
Μίοντραγκ Μένταν
Β΄ Βοηθός Προπονητή
Γρηγόρης Γεωργίτσας
Γυμναστής
Σωτήρης Κακαργιάς
Γυμναστής      
Παναγιώτης Μαλλιαρίτσης
Προπονητής Τερματοφυλάκων
Γιάννης Αγγελόπουλος
Τεχνικός Διευθυντής


Το τεχνικό επιτελείο

Σπύρος Σοφιανός
Γενικός Αρχηγός
Τόλης Αποστόλου
Υπεύθυνος Σκάουτ
Νίκος Πισκοπάκης
Υπεύθυνος Ιατρικού Επιτελείου
Πέτρος Καπράλος
Γιατρός
Λευτέρης Παυλίδης
Υπεύθυνος Τμήματος Φυσιοθεραπείας
Παναγιώτης Αμπελιώτης
Φυσιοθεραπευτής
Νίκος Ζαφειρόπουλος
Φυσιοθεραπευτής
Νίκος Κατσίκας
Φροντιστής
Λευτέρης Βερυκάκης
Φροντιστής
Άγγελος Βερυκάκης
Οδηγός Πούλμαν












Το προφίλ του Ατρόμητου

Έτος Ίδρυσης : 1923   
Χρώματα : Μπλέ-Άσπρο                                                                                                  
Έμβλημα : Αστέρι     
Έδρα : Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου (Χωρητικότητα: 10200 θέσεις)                                                        
Το διοικητικό συμβούλιο
Ο 42χρονος Γιώργος Σπανός ανέλαβε τα ηνία της ομάδας το 2005 και από τότε πραγματοποιεί σταθερά ανοδική πορεία. Ασχολείται με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου από το 1993. Διετέλεσε μέλος και ταμίας του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Πειραιά.
Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ Α.Ε. και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της εταιρίας MEGA MOTORS.

Γεώργιος Σπανός
Πρόεδρος
Ευάγγελος Μπαταγιάννης
Αντιπρόεδρος
Αικατερίνη Κοξένογλου
Αναπληρώτρια Διευθύνων Σύμβουλος
Βασίλειος Μπέτσης
Μέλος
Βασίλειος Καρακατσάνης
Μέλος
Γεώργιος Χατζής
Μέλος
Γέωργιος Καραχάλιος
Μέλος
Γεώργιος Μαρκόβας
Μέλος
Ανδρέας Βορύλλας
Μέλος











Σκόνδρας & Καραγκούνης απέναντι σε Ευρυτανικές Ομάδες
Δυο από τους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου έχουν αγωνιστεί κατά το παρελθόν στο Καρπενήσι πριν κάνουν το «άλμα» στην καριέρα τους. Στις 13/4/2005 για την πρώτη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας ο 15χρονος τότε Γιάννης Σκόνδρας είχε περάσει ως αλλαγή στο 78ο λεπτό στον αγώνα ΑΠΟΚ Βελούχι-Ασκληπειός Τρικάλων (0-0/8-7 στα πέναλτι). Μάλιστα ο τωρινός δεξιός οπισθοφύλακας των «κυανόλευκων» είχε ευστοχήσει στην διαδικασία των πέναλτι, νικώντας τον Στέλιο Μεριγκούνη. Την περίοδο 2007-2008 ο Λαμιώτης Θανάσης Καραγκούνης αντιμετώπισε στον 4ο Όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος τον ΑΠΟΚ και την Μυρίκη, χρονιά κατά την οποία ο ταλαντούχος χαφ είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Αυτή ήταν η τελευταία χρονιά του Καραγκούνη ως ερασιτέχνης, καθώς εν συνεχεία μεταπήδησε στον Φωκικό (Γ΄ Εθνική), πριν αποκτηθεί το 2009 από την νυν ομάδα του.
Ο Καραγκούνης κοντραρίστηκε και με τις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας, φορώντας την φανέλα της ΕΠΣ Φθιώτιδας και ήταν συμπαίκτης με τον φετινό τερματοφύλακα του Απεραντιακού Γιώργο Τσάμη.
Τέλος ο πορτιέρο Φώτης Καραγκιολίδης είχε αγωνιστεί σε φιλικό του Ατρομήτου απέναντι σε μικτή ομάδα της Ευρυτανίας (21/7/2006, 13-1 το τελικό σκορ) και είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής από τους τωρινούς, που είχε ακολουθήσει την 1η προετοιμασία του Ατρόμητου στην πόλη μας το 2006.

Από τις Ακαδημίες Ελπίδες ο Μπάλλας
Ο 18χρονος πολλά υποσχόμενος Παναγιώτης Μπάλλας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες Ελπίδες 1994 της Καρδίτσας. Το 2008 αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο και φέτος έκανε ντεμπούτο στην Super League. Στην συγκεκριμένη ομάδα αναδείχτηκε και ο 23χρονος φορ Άκης Χαρβαλιάς, που αγωνίστηκε στο Βελούχι την περίοδο 2007-2008 στην Δ΄ Εθνική και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας εκείνη την περίοδο.









Επιμέλεια : Δημήτρης Κολλημένος 
Φωτογραφίες : Γιάννης Κολλημένος
Πληροφορίες : www.atromitosfc.gr