Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

3 οι μικροί την νέα περίοδο στην Δ΄

Τις οριστικές αποφάσεις για τους κανονισμούς που θα ισχύουν για τη σεζόν 2011-2012 στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα φαίνεται πως έχουν πάρει τα μέλη της τριμελούς επιτροπής του πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής.
Ο Γιώργος Σαρρής και οι άμεσοι συνεργάτες του (Γιάννης Παπακωνσταντίνου και Μιχάλης Τζανόπουλος) έλαβαν την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, προκειμένου να προχωρήσουν στη σύνταξη της σχετικής προκήρυξης, η οποία θα έχει αποσταλλεί σε όλες τις τοπικές ενώσεις μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Ο πρόεδρος της επιτροπής εξασφάλισε την έγκριση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, ώστε να στείλει την προκήρυξη του πρωταθλήματος στις ενώσεις, πριν αυτό ψηφιστεί κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, που θα γίνει στις 22 Ιουλίου. Σε ένα από τα πλέον σημαντικά σημεία της προκήρυξης θα αναφέρεται ότι οι ομάδες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν στην ενδεκάδα τους τρεις μικρούς κάτω των 20 ετών (Γεννηθέντες μετά τις 1-1-1991) καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Επίσης οφείλουν να χρησιμοποιούν παράλληλα στο παιχνίδι το πολύ δύο παίχτες άνω των 33 ετών.

Για πρώτη φορά 3 οι μικροί
Την περίοδο 2003-2004 εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το ηλικιακό όριο για τους ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών. Τότε η κάθε ομάδα έπρεπε να έχει στην σύνθεση της τουλάχιστον 2 ποδοσφαιριστές. Από το 2004 έως το 2010 το όριο των δυο παιχτών μετατοπίστηκε στους 4, ενώ την περίοδο 2010-2011 η κάθε ομάδα έπρεπε να χρησιμοποιεί 4 ποδοσφαιριστές κάτω των 21 και όχι των 20. Το ηλικιακό όριο για τους "μεγάλους" τέθηκε σε ισχύ από πέρυσι.

Ο υποβιβασμός
Όσον αφορά το θέμα του υποβιβασμού στους ομίλους που θα αποτελούνται από 14 ομάδες θα υποβιβάζονται οι οκτώ από αυτές στα τοπικά πρωταθλήματα. Ενώ, όσο μειώνονται οι ομάδες σε κάθε όμιλο, τόσο θα μειώνονται και αυτές που θα υποβιβάζονται. Το πρωτάθλημα πιθανόν να ξεκινήσει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.