Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Άρης-Παναιτωλικός 3-1

Ο Άρης ήταν ο νικητής της φιλικής αναμέτρησης επί του Παναιτωλικού. Το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη επικράτησε με σκορ 3-1. Ο αγώνας έγινε την Πέμπτη 21 Ιουλίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις 7.
Οι δυο ομάδες απέδωσαν όμορφο ποδόσφαιρο, στο καλύτερο φιλικό μέχρι τώρα στην πόλη μας. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν πιο έτοιμοι από τους Αγρινιώτες, οι οποίοι έδωσαν το πρώτο τους φιλικό τεστ και ήταν καλοί μόνο στο Α΄ μέρος.




Η διάταξη των ομάδων στο γήπεδο
Τερματοφύλακας του Άρη (Αγωνίστηκε με 4-4-2) ήταν ο Μάρκος Βελλίδης. Δεξιά στην άμυνα έπαιξε ο Αλβανός διεθνής Βανγκέλι και αριστερά ο δραστήριος Μίσελ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι: Λαζαρίδης και Κοτσώνης. Δεξί χαφ ήταν ο Νέτο και αριστερό ο Καστίγιο. Αμυντικός μέσος ήταν ο Φατί και επιτελικός μέσος ο Καπετάνος. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι: Σολτάνι και Τσέζαρεκ.
Από τον Παναιτωλικό (4-2-3-1 η διάταξη του Μπάμπη Τεννέ) κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τζενάμο. Δεξί μπακ άρχισε ο Παλαιολόγος και αριστερό ο Γκόλιας. Στόπερ ήταν οι: Εντζενγκουέλε και Αναστασιάδης, ενώ πιο μπροστά σε ρόλο ανασταλτικού μέσου ήταν ο Κούσας, με τον Μουμίν. Δεξιά στο κέντρο έπαιξε ο Ρότσα και αριστερά ο Μπουμάλ, ενώ πίσω από τον προωθημένο Καμαρά ήταν ο αρχηγός Γιώργος Θεοδωρίδης.

Εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου


Πάνω από 1000 άτομα παραβρέθηκαν στις κερκίδες του αθλητικού κέντρου της πόλης μας. Αρκετοί εξ αυτών ήταν φίλοι του Παναιτωλικού (Άναψαν καπνογόνα και είχαν 2 πανό), ενώ υπήρχαν και μεμονωμένοι οπαδοί του Άρη. Πολλοί ήταν και οι θεατές από την γύρω περιοχή.


Απουσίες και δοκιμές
Εκτός αγώνα έμειναν από πλευράς Άρη οι τραυματίες: Μιχάλης Σηφάκης (Εξάρθρωση στο δάχτυλο του ποδιού του) και Σάκης Πρίττας. Από τα «καναρίνια» εκτός ήταν ο Μάκης Μπελεβώνης, που ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ δοκιμάστηκε ο Βραζιλιάνος μέσος Μαρσέλο Σαραγόσα. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο ήταν ο Γιώργος Κούσας του Παναιτωλικού.

Αποχαιρέτησε αήττητος ο Άρης
Με δυο νίκες και μια ισοπαλία ολοκλήρωσε τα φιλικά του στο Καρπενήσι ο Άρης. Οι «κίτρινοι» αναχωρούν αύριο Παρασκευή 22 Ιουλίου, ολοκληρώνοντας την προετοιμασία τους στην Ευρυτανική πρωτεύουσα, η οποία ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου. Η αποστολή του Άρη έμεινε στο Hotel Spa Montana.
Το διάστημα 25 Ιουλίου-7 Αυγούστου οι Θεσσαλονικείς θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους στο Ζέεφελντ της Αυστρίας.

Ισοπαλία τεχνικού τιμ-δημοσιογράφων


Φιλικό ματς έδωσαν οι δημοσιογράφοι, που κάλυπταν την προετοιμασία του Άρη, με το τεχνικό τιμ της ομάδας. Οι δυο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 11-11. Τα γκολ για την ομάδα των δημοσιογράφων πέτυχαν οι Δεληγιαννίδης 3, Κούρτογλου 3, Τσαλτίδης 2, Θέος 2 και Χαραλάμπους 1. Για την ομάδα των συνεργατών του Σάκη Τσιώλη τα γκολ πέτυχαν οι Κυριλίδης 4, Γιώρης 3, Στράτος 1, Χερίδης 1, Σαλαμάνης 1, Διονυσόπουλος 1. Οι δύο ομάδες είχαν από μία απώλεια λόγω τραυματισμού καθώς δεν αγωνίστηκαν οι Σαββόπουλος (Δημοσιογράφοι) Κολτσίδας (Τεχνικό Τιμ).

Συνθέσεις
Δημοσιογράφοι : Στράντζαλης, Πιπερίδης, Παπαρέγκας, Δεληγιαννίδης, Τσαλτίδης, Κούρτογλου, Χαραλάμπους, Θέος. Οι δυο τελευταίοι είναι ο φροντιστής του Άρη και ο προπονητής της ομάδας Κ17 αντίστοιχα, που αγωνίστηκαν με τους δημοσιογράφους.
Τεχνικό Τιμ : Πλαβούκος, Στράτος, Διονυσόπουλος, Χερίδης, Κυριλίδης, Γιώρης, Σαριόγλου, Σαλαμάνη

Α΄ μέρος


Καστίγιο και….γκολ!
Ο συνήθης ύποπτος Νέρι Καστίγιο άνοιξε το σκορ για τους «κίτρινους» μόλις στο 7ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν και ισοφάριση
Με εκτέλεση πέναλτι του 27χρονου Βραζιλιάνου Ρότσα η ομάδα του Παναιτωλικού έφερε το ματς στα ίσια σε 1-1. Και οι δυο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Σουτ του Καμαρά από καλό σημείο κατέληξε άουτ.
6΄: Κόρνερ του Ρότσα από δεξιά, κεφαλιά του Αναστασιάδη έφυγε λίγο έξω από το τέρμα του Βελλίδη.
7΄: Ο Καστίγιο από αριστερά μετά από ασίστ του Τσέζαρεκ ξέφυγε ταχύτητα , απόφυγε και τον Τζενάμο και με σουτ στο άδειο τέρμα από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παναιτωλικού (1-0).
12΄: Σουτ του Μουμίν από αριστερά απέκρουσε ο Βελλίδης
20΄: Ο Μίσελ σέντραρε από αριστερά, ο Νέτο σούταρε στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να κοντράρει στον Γκόλια και να καταλήγει σε κόρνερ.
24΄: Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρότσα από αριστερά, που απέκρουσε ο Βελλίδης, η μπάλα στρώθηκε στον Εντζενγκουέλε, ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε και ο Φατί ανέτρεψε τον Αναστασιάδη σε μια εναέρια μονομαχία, με την κ. Μπουμπουρή να καταλογίζει το πέναλτι.
26΄: Ο Ρότσα εκτέλεσε εύστοχα στην δεξιά γωνία του Άρη και έκανε το 1-1.
35΄: Ο Σολτάνι έδωσε στον Νέτο, που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε παράλληλα άουτ από το δεξί δοκάρι του Παναιτωλικού, αφού δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή ο Τσέζαρεκ.
42΄: Ο Μίσελ έβγαλε σέντρα από αριστερά, το σουτ του Καστίγιο έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Τζενάμο.
45΄: Ο Καπετάνος με μπαλιά τροφοδότησε τον Σολτάνι, ο οποίος έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά και το σουτ, που επιχείρησε σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παναιτωλικού και έφυγε άουτ.
45΄+1΄: Σέντρα του Καμαρά από αριστερά, σουτ του Ρότσα κατέληξε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελλίδη

Β΄ μέρος


Πεσμένος κατακόρυφα ο ρυθμός
Ο αγώνας δεν «θύμισε» σε τίποτα το πρώτο ημίχρονο. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά και οι φάσεις ήταν ελάχιστες.

Ανεβασμένος ο Άρης στο τέλος
Αρκετά βελτίωσε την απόδοση του στο φινάλε ο Άρης και σκόραρε δυο φορές, μια με τον 20χρονο Νίκο Αγγελούδη και με άλλο ένα πέναλτι του Χουάν Κάρλος Τόχα πήρε την φιλική νίκη με 3-1.

Ικανοποιητική εμφάνιση των μικρών
Οι πιτσιρικάδες Μιχάλης Γιαννίτσης, Γιάννης Γιαννιώτας και Νίκος Αγγελούδης του Άρη τα πήγαν αρκετά καλά και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις για το μέλλον. Ο πρώτος ήταν ξανά σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ οι δυο τελευταίοι είχαν συμμετοχή στα δυο τελευταία γκολ της ομάδας τους.

Πεσμένος ο Παναιτωλικός
Μετά το 65΄ έπεσε κατακόρυφα η απόδοση των νεοφώτιστων, με αποτέλεσμα στο τελευταίο 5λεπτο να δεχτούν 2 γκολ, που επέφεραν την ήττα. Από τους καλύτερους παίχτες του Παναιτωλικού ήταν ο σκόρερ Ρότσα.

Οι καλύτερες φάσεις
66΄: Κόρνερ του Καστίγιο από δεξιά, σουτ του Μίσελ πέρασε άουτ.
68΄: Ο Σαραγόσα βρήκε τον Μπουμάλ, ο οποίος σούταρε από δεξιά, με τον πορτιέρο του Άρη να μαζεύει.
74΄: Μακρινό σουτ του Ρότσα έφυγε έξω από αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.
80΄: Ο Σακάτα σέντραρε από αριστερά, το σουτ του Κανούλα κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Μπαμπανιώτη.
85΄: Ο Αγγελούδης εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα και σε θέση τετ α τετ πλάσαρε στην δεξιά γωνία της Αγρινιώτικης ομάδας και διαμόρφωσε το 2-1.
87΄: Ο νεαρός Γιαννιώτας με ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή και δεξιά ανατράπηκε από τον Σαμαρά, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Τόχα εκτέλεσε εύστοχα και πραγματοποίησε το 3-1.

Κίτρινες Κάρτες
Αντίκρισε ο Παλαιολόγος στο 32΄ για δυνατό μαρκάρισμα στον Σολτάνι.

Δηλώσεις προπονητών

Σάκης Τσιώλης (Άρης): «Το σημαντικό είναι ότι με το φιλικό αυτό τελείωσε και ο δεύτερος κύκλος της προετοιμασίας. Αξίζουνε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό και βγάλανε σε πέρας το πρόγραμμα και είμαι αισιόδοξος. Όσο για το παιχνίδι ήταν άλλο ένα που μας έβγαλε από την ρουτίνα και τα παιδιά δείξανε να αφομοιώνουν την τακτική και τα συστήματα. Στο τρίτο σκέλος της προετοιμασίας θα αποκτήσουμε ταχύτητα και αυτοματισμούς όπου θέλουμε δουλειά και πιστεύω ότι θα αποκτήσουμε και αυτήν την συμπεριφορά.  Θέλω να ευχηθώ συγχαρητήρια στον Παναιτωλικό για την άνοδό του στη Superleague αλλά και για τη δουλειά του γιατί έχουμε ανάγκη από τέτοιες ομάδες στη μεγάλη κατηγορία».

Μπάμπης Τεννές (Παναιτωλικός): «Μέχρι το 60’ είχαμε καλή εικόνα και είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών. Μετά το 60’ μπήκαν οι νέοι που δεν έχουν εμπειρίες και αυτό δείχνει ότι δεν έχουμε βάθος ως ομάδα και θέλουμε ενίσχυση με τις μεταγραφές. Μας περιμένει πολύ δουλειά ακόμα και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα».






Συνθέσεις ομάδων

Άρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης (90΄ Καράδαης), Βανγκέλι (57΄ Καζναφέρης), Μίσελ (77΄ Αγτζίδης), Λαζαρίδης (69΄ Παπαζαχαρίας), Κοτσώνης (46΄ Γιαννίτσης), Φατί (78΄ Αγγελούδης), Νέτο (57΄ Σακάτα), Καστίγιο (78΄ Γιαννιώτας), Καπετάνος (46΄ Τόχα), Σολτάνι (63΄ Κανούλας), Τσέζαρεκ (63΄ Οικονομόπουλος)

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο (46΄ Μπαμπανιώτης), Παλαιολόγος (46΄ Κουτρουμάνος), Γκόλιας (63΄ Σαμαράς), Αναστασιάδης (46΄ Δέντσας), Εντζενγκουέλε (87΄ Αναστασιάδης), Κούσας, Μουμίν (46΄ Σαραγόσα), Θεοδωρίδης (46΄ Πασάς), Μπουμάλ(69΄ Μεταξούλης), Ρότσα (75΄Σμίλτος), Καμαρά (46΄ Καραμαλίκης)

Διαιτητής : Κωνσταντίνα Μπουμπουρή (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Ηλίας Γκαλιμάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

Επόμενο φιλικό : Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 18:30 Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου Σάββατο 23 Ιουλίου

Ευχές στον Άρη από τον π. Ευάγγελο Φεγγούλη


Μετά το τέλος του φιλικού παιχνιδιού ο τεχνικός του Άρη, Σάκης Τσιώλης, έδωσε μία μπάλα και μία φανέλα της ομάδας με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών της στον πατήρ Ευάγγελο Φεγγούλη (Γενικός Γραμματέας της Κρέντης).          
                                                
Ο προπονητής των «κίτρινων» είπε για τον π. Ευάγγελο        
«Κάνει ένα κοινωνικό έργο στην Ευρυτανία και είναι άξιος συγχαρητηρίων για αυτό και του δίνουμε την μπάλα και την φανέλα με όλες τις υπογραφές προς ανάμνηση και εκτίμηση στο πρόσωπό του».
 
Ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης τόνισε :
«Ευχαριστώ για όλα και εύχομαι ο Άρης να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του νέου ελληνικού πρωταθλήματος και να κάνει την διαφορά. Να πετύχει τους στόχους ο κόουτς με το καλύτερο να είναι η πρωτιά».











Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος