Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Με το ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το φιλικό ανάμεσα σε Λάρισα και Αστέρα Τρίπολης. Τα δυο γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν στο τελευταίο 10λεπτο. Η αναμέτρηση ήταν μοιρασμένη και η εικόνα της ήταν σαφώς καλύτερη στην επανάληψη.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις 7. Ήταν το πρώτο επίσημο της Λάρισας (Είχε προηγηθεί ένα ανεπίσημο με τον Τύρναβο) και το τρίτο του Αστέρα.

Παρόντες οι φίλοι της Λάρισας
Η ΑΕΛ είχε την υποστήριξη 50-60 φίλων της, οι οποίοι μάλιστα άναψαν καπνογόνα μετά την επίτευξη του 1-0 της ομάδας τους. Συγκριτικά με άλλα φιλικά ο κόσμος ήταν ελάχιστος.

Η διάταξη των δυο ομάδων
Ο Ουαλός Κρίς Κόουλμαν άρχισε την ομάδα του με γκολκίπερ τον Φθιωτό Σωτηρίου. Δεξί μπακ ήταν ο Παπαγεωργίου και αριστερό ο Κατσιαρός. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι έγχρωμοι: Τάλ και Καλί. Αμυντικά χαφ ήταν ο πολύπειρος Κώστας Νεμπεγλέρας, με τον σκόρερ Χατζή. Δεξιά στο κέντρο άρχισε ο Χασομέρης και αριστερά ο Πλιάγκας. Επιτελικός μέσος ήταν ο Σιατραβάνης και μοναδικός προωθημένος ο Γιώργος Σαΐτιώτης.
Ο Όσκαρ Φερνάντεθ ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον υψηλόσωμο Στεφανάκο. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Αργυρόπουλος και αριστερός ο Φορμίκα (Αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο για άλλη μια φορά). Στόπερ ήταν οι: Κωστούλας και Πιπίνης. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Κέρ, που επανεμφανίστηκε, μαζί με τον Χουανίτο. Αριστερός μέσος ήταν ο Έγκον και δεξιός ο Ράγιος. Πίσω από τον προωθημένο και κινητικότατο για άλλη μια φορά Ματούσιακ, έπαιξε ο Ροτζέριο.

“Daniel, Goran fast again with us”


Με τυπωμένα μπλουζάκια, που ανέγραψαν το μήνυμα “Daniel, Goran fast again with us” παρουσιάστηκαν πριν την έναρξη οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης. Ήταν ένα δείγμα συμπαράστασης στους συμπαίχτες τους Ντάνιελ Ορόθκο και Γκόραν Ρούμπιλ, που τραυματίστηκαν στο φιλικό του Σαββάτο 23/7 με τον Παναιτωλικό. Οι δυο ποδοσφαιριστές εγχειρίστηκαν την Πέμπτη και θα απουσιάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αρκετές απουσίες και για τους 2
Χωρίς πολλούς ποδοσφαιριστές τους αγωνίστηκαν οι δυο ομάδες. Από την ΑΕΛ έλειπαν οι: Τσιμπάμπα, Μιχαηλίδης, Ιγκλέσιας, Γκονζάλεζ, Ααραμπ, Βενετίδης και Ρομέου. Από την Τρίπολη οι: Ρούμπιλ, Ορόθκο, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Ναβάρο και Γιακόμπο.


Α΄ μέρος


Δεν βρήκαν ρυθμό
2-3 ευκαιρίες και κυρίως με σουτ εκτός περιοχής δημιούργησαν οι δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, που δεν παρουσίασαν κάτι το ιδιαίτερο.

Οι καλύτερες φάσεις
15΄: Ο Σαΐτιώτης κατέβασε την μπάλα έξω από την περιοχή και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Στεφανάκου.
17΄: Σουτ του Ματούσιακ εκτός περιοχής μάζεψε ο Σωτηρίου.
40΄: Φαλτσαριστό σουτ του Νεμπεγλέρα από το ύψος της περιοχής και αριστερά μπλόκαρε στην γωνία του ο Στεφανάκος.

Β΄ μέρος


Βελτιωμένο το θέαμα
Πολύ καλύτερο παιχνίδι παρακολουθήσαμε στην επανάληψη. Οι δυο ομάδες ανέβασαν στροφές και έγιναν πιο επιθετικές.

Πολύ καλές εντυπώσεις ο Ραφίνια
Ο υπό δοκιμή Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Λάρισας Ραφίνια άφησε θετικές εντυπώσεις, απειλώντας την αντίπαλη εστία. Αντίθετα ο συμπατριώτης του Ρομπίνιο δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Χρόνο συμμετοχής από τον Φερνάντεθ πήραν οι: Νίκος Σκόνδρας και Τάσος Μπακασέτας, που επέστρεψαν από τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική νέων στην Ρουμανία.

Στο τέλος τα δυο τέρματα
Στο 80ο λεπτό ο 26χρονος αμυντικός χαφ Κώστας Χατζής άνοιξε το σκορ για την Θεσσαλική ομάδα, συνδυάζοντας το ντεμπούτο του με γκολ. Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών ο 25χρονος επιθετικός Εμάνουελ Φρανκού απάντησε για το Αρκαδικό συγκρότημα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Ματούσιακ τροφοδότησε τον Έγκον, που ξεμαρκαρίστηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε ψηλά άουτ.
52΄: Ο Τσουμάγκας βρήκε τον Ματούσιακ, που έπιασε το σουτ, το οποίο πέρασε πάνω από την εστία του Πρίφτη.
65΄: Ο Ρέντζας έδωσε στον Ραφίνια, το σουτ του τελευταίου κόντραρε στον Σκόνδρα, με αποτέλεσμα να μαζέψει ο Στεφανάκος.
71΄: Τεχνικό σουτ του Ραφίνια εκτός περιοχής απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο του Αστέρα.
80΄: Η ΑΕΛ ξεχύθηκε γρήγορα μπροστά, ο Φαλάγγας πάσαρε δεξιά του στον Χατζή, που με ωραίο πλασέ από κοντά στην δεξιά γωνία του Στεφανάκου άνοιξε το σκορ (1-0)
89΄: Ο Φρανκού εμεταλλεύτηκε ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας, πλάσαρε στην αριστερή πλευρά της εστίας του Πρίφτη και ισοφάρισε σε 1-1. Η μπάλα βρήκε αρχικά και το αριστερό δοκάρι, πριν καταλήξει στο βάθος της εστίας.

Συνθέσεις ομάδων

Λάρισα (Κρίς Κόουλμαν): Σωτηρίου (46΄ Πρίφτης), Τάλ (46΄ Κολοβέτσιος), Χατζής (59΄ Ρομπίνιο), Νεμπεγλέρας (74΄ Χατζής), Καλί (59΄Γκαλίτσιος), Χασομέρης (68΄ Πλιάγκας), Πλιάγκας (46΄ Ραφίνια), Παπαγεωργίου (59΄ Ρέντζας), Κατσιαρός (46΄ Καρανίκας), Σιατραβάνης (46΄ Βούζας), Σαΐτιώτης (46΄ Φαλάγγας)

Αστέρας Τρίπολης (Όσκαρ Φερνάντεθ):  Στεφανάκος, Αργυρόπουλος (46΄ Σκόνδρας), Πιπίνης (56΄ Κουρμπέλης), Κωστούλας, Φορμίκα, Ροτζέριο (66΄ Μπακασέτας), Χουανίτο (56΄ Λαδάκης), Κέρ (46΄ Τσουμάγκας), Ράγιος (56΄ Τσαμπούρης), Ματούσιακ (66΄ Φρανκού), Έγκον (56΄ Αρσενίεβιτς)

Διαιτητής : Αντώνης Γελάδας (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

Επόμενο φιλικό: Μυρίκη-Λάρισα 2-8-2011 Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου

Αποχαιρετά το Καρπενήσι ο Αστέρας


Την Κυριακή 31 Ιουλίου ολοκληρώνεται η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης στο Καρπενήσι, που επιστρέφει στην βάση της. Διήρκεσε δυο εβδομάδες ακριβώς και η ομάδα διέμεινε στο Hotel Spa Montana. Έδωσε τρία φιλικά ματς, στα οποία είχε μια νίκη (5-0 την Μυρίκη), μια ισοπαλία (1-1 με Λάρισα) και μια ήττα (0-1 από τον Παναιτωλικό). Το ''Evrytania Sport'' οφείλει να ευχαριστήσει τον γενικό αρχηγό των Αρκάδων Μπάμπη Σκορπίδα για την άψογη εξυπηρέτηση και βοήθεια του στην κάλυψη των αγώνων.










Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος