Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Άρης-Κέρκυρα 1-1

Ισόπαλο χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το φιλικό μεταξύ Άρης και Κέρκυρας. Οι δυο ομάδες έμεινα στο 1-1. Ο αγώνας έγινε την Τρίτη 19/7 στο Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου στις 7.
Οι δυο ομάδες απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο φιλικό τους τεστ. Σάκης Τσιώλης και Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα.
Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτα κιόλας ημίχρονο και μάλιστα μέσα σε διάστημα 3-4 λεπτών.



 

Η διάταξη των δυο ομάδων
Με 4-4-2 έπαιξε ο Σάκης Τσιώλης. Τερματοφύλακας ήταν ο Σηφάκης, δεξί μπακ άρχισε ο Οικονομόπουλος και αριστερό ο Μίσελ. Στόπερ ήταν οι: Παπαζαχαρίας και ο νεαρός Γιαννίτσης. Αμυντικό χαφ ήταν ο Φατί, ενώ στην κορυφή του ρόμβου αγωνίστηκε ο Καπετάνος, δεξι χαφ ήταν ο Νέτο και αριστερό ο Καστίγιο. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι πιτσιρικάδες Αγγελούδης και Κανούλας.
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ξεκίνησε με γκολκίπερ τον Αναστασόπουλο. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Γκουστάβο και αριστερά ο αρχηγός Κοντοδήμος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι: Μαιστόροβιτς και Βέντσελ. Στο κέντρο σαν αμυντικά χαφ έπαιξαν οι: Γραμμόζης, Οσμάν και Λόβιν. Δεξιά ξεκίνησε ο ικανότατος Καλαντζής και αριστερά ο σκόρερ Γιάντσης, ενώ μπροστά αγωνίστηκε ο Μαζνόφ.

Πιο πολύς κόσμος από το Καρπενήσι
Λιγοστοί ήταν αυτοί οι φίλοι του Άρη, που παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Συνολικά τον αγώνα είδαν γύρω στους 200 θεατές από την ευρύτερη περιοχή.


Πολλές απουσίες για τους «Φαίακες»
Αρκετά βασικά στελέχη απουσίαζαν για τον ΑΟΚ. Εκτός αποστολής ήταν οι: Μίχος, Παρασκευαΐδης, Ιωάννου, Μπάρκογλου και Αγρίτης. Από τον Άρη, που αγωνίστηκαν ξανά με πολλούς νεαρούς απουσίαζε ο ανασταλτικός μέσος Σάκης Πρίττας.

Α΄ μέρος

Δυνατά οι Κερκυραίοι
Πολύ δυνατά μπήκαν στον αγώνα οι παίχτες της Κέρκυρας και έχασαν δυο καλές ευκαιρίες. Μετά το 10λεπτο οι «κίτρινοι» ισορρόπησαν και είχαν και απείλησαν και αυτοί.


Προηγήθηκε με Καστίγιο
Στο 21ο λεπτό ο Νέρι Καστίγιο εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του και την ασίστ του Κώστα Καπετάνου και με ιδανικό τελείωμα έκανε το 1-0

Απάντησε με Γιάντση
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο νεαρός μεσοεπιθετικός Δημήτρης Γιάντσης σε μια φάση, που δεν «μύριζε» γκολ έφερε το ματς στα ίσια.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Καλαντζής μετά από ωραία ενέργεια έδωσε στον Γραμμόζη, το μακρινό σουτ του οποίου πέρασε έξω από το αριστερό «Γ» του Σηφάκη
8΄: Από λάθος της άμυνας του Άρη, ο Καλαντζής έδωσε στον Λόβιν, το σουτ του Ρουμάνου απέκρουσε με τα πόδια ο γκολκίπερ των «κίτρινων» και στην συνέχεια ο παίχτης της Κέρκυρας υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ
13΄: Ο Κανούλας μπήκε σε θέση τετ α τετ από αριστερά, το αδύναμο πλασέ του οπίου μπλόκαρε ο Αναστασόπουλος
19΄: Εκτέλεση φάουλ του Νέτο κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί «Γ» της Κέρκυρας
21΄: Ο Καπετάνος έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Καστίγιο, ο οποίος κινήθηκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, μπήκε στην περιοχή και από αριστερά και με διαγώνιο πλασέ στην αριστερή κλειστή γωνία του Αναστασόπουλου έκανε το 1-0
25΄: Ο Οσμάν έδωσε στον Γκουστάβο, το σουτ του Βραζιλιάνου από μακριά απέκρουσε ο Σηφάκης ασταθώς και ο Γιάντσης στην επαναφορά σούταρε εύστοχα εξ επαφής και έκανε το 1-1
45΄: Μακρινό σουτ του Λόβιν απέκρουσε ο Σηφάκης

Β΄ μέρος

Καλύτερος ο Άρης
Οι Θεσσαλονικείς είχαν την υπεροχή και τις πιο πολλές ευκαιρίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μεγάλη ευκαιρία έχασε και η Κέρκυρα με τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο.


Ο Χάμπερ είπε «όχι» δυο φορές
Ο Μαλτέζος γκολκίπερ της Κέρκυρας Τζάστιν Χάμπερ έκανε πολύ καλή εμφάνιση, καθώς νίκησε τους Καστίγιο και Μίσελ.

Ακυρώθηκε γκολ του Τσέζαρεκ
Την νίκη πήγε να «κλέψει» στο φινάλε η ομάδα του Σάκη Τσιώλη. Ο Ντανιέλ Τσέζαρεκ σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ.


Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Ο Νέτο πάσαρε στον Καστίγιο, το μακρινό σουτ του τελευταίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια
64΄: Ο Καστίγιο σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον νεοεισελθόντα Χάμπερ σούταρε, με τον τελευταίο να διώχνει ενστικτωδώς
67΄: Δυνατό σουτ του Μίσελ από πλάγια αριστερά εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο των Κερκυραίων
75΄: Ο Πατηνιώτης τροφοδότησε τον Λαμπρόπουλο, που βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, σούταρε, αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία
88΄: Ο Καζναφέρης εκτέλεσε κόρνερ, ο Τσέζαρεκ με κεφαλιά από κοντά προ του Χάμπερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ωστόσο ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ του Κροάτη φορ στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αρχικά ο Ηλίας Γκαλιμάνης φάνηκε ότι θα κατοχυρώσει το γκολ, όμως τελικά πήρε πίσω την αρχική του απόφαση
91΄: Πάσα του Τόχα στον Σολτάνι, που έκανε προσωπική ενέργεια και σουτ, που πέρασε έξω από το αριστερό «παραθυράκι» του Χάμπερ

Δηλώσεις

Σάκης Τσιώλης (Προπονητής Άρη): «Ήταν ένα παιχνίδι για να βγούμε από τη ρουτίνα των προπονήσεων και να δώσουμε ενδιαφέρον, μακριά από την καθημερινότητα, στα παιδιά. Προσπαθούν οι παίκτες με τον καλύτερο τρόπο και το σημαντικό είναι πως πλην του Πρίττα δεν έχουμε άλλο τραυματισμό. Αυτά και τίποτα περισσότερο.
Είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας σήμερα. Σε καμία περίπτωση δεν έχει ανάγκη ο Άρης να κοιτάει παίκτες που έχουν σύμβαση με άλλη ομάδα. Δώσουμε ευκαιρία στα νέα παιδιά, να δούμε ποιοι μπορούν να βοηθήσουν.»





Βασίλης Τριανταφυλλάκος (Μεσοεπιθετικός Άρη): «Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Έγινε ένα πολύ καλό φιλικό μεταξύ δύο ομάδων Superleague. Ήμασταν ανώτεροι, είχαμε περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρουμε και το θετικό είναι ότι με τον κόουτς Τσιώλη έχουν πάρει ευκαιρίες οι νεαροί ποδοσφαιριστές. Θέλουμε όμως ακόμη πολύ δουλειά και πλέον κοιτάζουμε το επόμενο φιλικό με τον Παναιτωλικό όπου θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα. Όσο θα παίρνω παιχνίδια θα παίρνω και περισσότερες ευκαιρίες και θα έχω εμπειρίες για το μέλλον.»








Μπόζινταρ Μπάντοβιτς (Προπονητής Κέρκυρας): «Ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ για μας, καθώς αντιμετωπίσαμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα όπως είναι ο Άρης. Είμαι ικανοποιημένος από την γενική μας εικόνα τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι στο οποίο δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας, ωστόσο θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο»





Συνθέσεις ομάδων

Άρης (Σάκης Τσιώλης): Σηφάκης (46΄ Βελλίδης), Οικονομόπουλος (46΄ Βανγκέλι), Μίσελ (82΄ Σακάτα), Γιαννίτσης (46΄ Κοτσώνης), Παπαζαχαρίας (46΄ Λαζαρίδης), Φατί (69΄ Οικονομόπουλος, 84΄ Τριανταφυλλάκος), Καπετάνος (46΄ Τόχα), Νέτο (72΄ Καζναφέρης), Καστίγιο (75΄ Αγτζίδης), Κανούλας (46΄ Τσέζαρεκ), Αγγελούδης (46΄ Σολτάνι)

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Αναστασόπουλος (63΄ Χάμπερ), Γκουσάβο (77΄ Κουλούρης), Κοντοδήμος (78΄ Αρμένης), Βέντσελ (69΄ Βενέτης), Μαιστόροβιτς (63΄ Ζιάμπαρης), Λόβιν (63  Πατηνιώτης), Γραμμόζης (58΄ Φλαβίνιο), Οσμάν (82΄ Γιάντσης), Καλαντζής (58΄ Λαμπρόπουλος), Γιάντσης (63΄ Χάμπλ), Μαζνόφ (46΄ Τσίγκας)

Διαιτητής : Ηλίας Γκαλιμάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

Επόμενο φιλικό: Άρης-Παναιτωλικός Πέμπτη 21 Ιουλίου Προπονητικό Κέντρο 18:30







Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος