Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Την πρώτη του φιλική νίκη πέτυχε ο Παναιτωλικός, επικρατώντας με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης. Ο αγώνας έγινε το Σάββατο 23/7 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 18:45.
Οι Αγρινιώτες βελτίωσαν την απόδοση τους στην επανάληψη και με κορυφαίο τον σκόρερ Ολιβιέ Μπουμάλ έφτασαν δίκαια στην φιλική νίκη. Θετική ήταν και η παρουσία του Ανρί Καμαρά.
Ο Αστέρας έδωσε το πρώτο του φιλικό και άφησε καλές εντυπώσεις, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, παρά τις πολλές απουσίες.

Η διάταξη στο γήπεδο
Ο Μπάμπης Τεννές άρχισε με γκολκίπερ τον Μπαμπανιώτη, δεξί μπακ τον Κουτρομάνο και αριστερό τον Γκόλια. Στόπερ ήταν οι : Αναστασιάδης και Εντζενγκουέλε. Αριστερός μέσος ο Μπουμάλ και δεξιός ο Ρότσα. Τα αμυντικά χαφ αποτελούσαν οι : Κούσας και Μουμίν, ενώ πίσω από τον προωθημένο Καμαρά έπαιξε ο Θεοδωρίδης.
Ο Όσκαρ Φερνάντεθ ξεκίνησε με τον Στεφανάκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Ρουμπίλ και αριστερός ο Φορμίκα. Το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας αποτελούσαν οι : Ορόθκο και Κωστούλας. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι : Τσαμπούρης και ο αρχηγός Λαδάκης. Δεξί χαφ άρχισε ο Κουρμπέλης και αριστερό ο Αρσενίεβιτς. Επιτελικός χαφ ήταν ο Ράγιος και σέντερ φορ ο Ματούσιακ.

Παρών στο γήπεδο ο Παναγιώτου
Τον αγώνα παρακολούθησε ο προπονητής της ομάδας νέων του Παναιτωλικού Δημήτρης Παναγιώτου, που κάθισε φέτος στον πάγκο του Απεραντιακού. Παρών στο φιλικό ήταν και ο Ευρυτάνας Γιάννης Παρούτσας (Πρώην παρατηρητής της Super League).

Τελευταίο φιλικό του Παναιτωλικού
Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό της Αγρινιώτικης ομάδας στο Καρπενήσι, η οποία θα επιστρέψει στην βάση της, την Δευτέρα 25 Ιουλίου. Ο Παναιτωλικός είχε ξανά την συμπαράσταση των φίλων του.

Εντυπωσίασαν Ναβάρο και Ράγιος
Αρκετά καλή παρουσία είχαν οι νεοαποκτηθέντες Χίμο Ναβάρο (Δεξί εξτρέμ) και Ρούμεν Ράγιος (Επιτελικός μέσος) από πλευρά Αστέρα Τρίπολης. Ενώ πολύ καλός στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν και ο Λαουτάρο Φορμίκα.

Α΄ μέρος


Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά
Για 23 ολόκληρα λεπτά οι δυο ομάδες δεν δημιούργησαν καμία καλή ευκαιρία και το ματς παίχτηκε κυρίως στον χώρο του κέντρου.

Μοιρασμένες οι φάσεις
Ο ρυθμός μετά το 25ο λεπτό ανέβηκε. Παναιτωλικός και Αστέρας έχασαν από δυο καλές ευκαιρίες.

Οι καλύτερες φάσεις
23΄ : Κάθετη μπαλιά του Μπουμάλ στον Καμαρά, που πλάσαρε τον Στεφανάκο, ο οποίος βγήκε έγκαιρα και έδιωξε τον κίνδυνο.
25΄ : Σέντρα του Ρουμπίλ από δεξιά, κεφαλιά του Ματούσιακ πέρασε λίγο έξω από την εστία του Μπαμπανιώτη.
30΄ : Κάθετη πάσα του Ράγιος στον Ματούσιακ, που απόφυγε όμορφα τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά από θέση δεξιά σούταρε απελπιστικά άουτ.
40΄ : Ο Κούσας με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Καμαρά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αστέρα.
42΄ : Μακρινό σουτ του Ράγιος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Μπαμπανιώτης.


Β΄ μέρος

Προηγήθηκε με Μπουμάλ-Δοκάρι με Κούσα
Ο Καμερουνέζος αριστερός εξτρέμ Ολιβιέ Μπουμάλ με έξοχη ενέργεια άνοιξε το σκορ στο 62΄ για τα «καναρίνια». 13 λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Γιώργου Κούσα σταμάτησε στο δοκάρι της Τρίπολης

Δυο τραυματισμοί για τον Αστέρα
Ο κεντρικός αμυντικός του Αστέρα Ντανιέλ Ορόθκο τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε από τον αγώνα. Την ίδια τύχη είχε και ο συμπαίκτης του Γκόραν Ρουμπίλ στο πρώτο μέρος.


Οι καλύτερες φάσεις
58΄ : ο Αρσενίεβιτς τροφοδότησε τον Ροτζέριο, το σουτ του οποίου εκτός περιοχής κατέληξε λίγο πάνω από το τέρμα του Τζενάμο.
60΄ : Ο Κούσας έβγαλε μπαλιά στον Μπουμάλ, ο οποίος είδε εκτός θέσης τον Στεφανάκο και πλάσαρε ψηλοκρεμαστά από αριστερά μόλις άουτ.
61΄ : Σουτ του κινητικότατου Πασά πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Αστέρα
62΄ : Ωραία επέλαση του Μπουμάλ από αριστερά και σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Τρίπολης και κατέληξε στην αριστερή γωνία (1-0).
73΄ : Γύρισμα του Ράγιος από αριστερά, σουτ του Ναβάρο στο δεύτερο δοκάρι έδιωξε την τελευταία στιγμή η αντίπαλη άμυνα.
75΄ : Κόρνερ του Μπουμάλ από αριστερά, κεφαλιά του Κούσα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κυριακόπουλου και στην συνέχεια υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ο Καραμαλίκης.
84΄ : Ο Φορμίκα πάσαρε στον Κολιό, το μακρινό σουτ του οποίου κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ.
85΄ : Το κόρνερ εκτέλεσε ο Φορμίκα από αριστερά, κεφαλιά του Διαμαντόπουλου έσκασε στο έδαφος και απέκρουσε σε κόρνερ ο Τζενάμο.


Συνθέσεις ομάδων

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές) : Μπαμπανιώτης(46΄ Τζενάμο), Ρότσα(46΄ Καραμαλίκης), Γκόλιας(81΄ Σαμαράς), Αναστασιάδης(46΄ Παλαιολόγος), Κούσας, Μουμίν(46΄ Δέντσας), Θεοδωρίδης(57΄ Πασάς), Μπουμάλ(85΄ Κούσης), Κουτρουμάνος(76΄ Σμίλτος), Καμαρά(74΄ Μεταξούλης), Εντζενγκουέλε

Αστέρας Τρίπολης (Όσκαρ Φερνάντεθ) : Στεφανάκος(62΄ Κυριακόπουλος), Ρουμπίλ(29΄  λ.τρ Αργυρόπουλος), Ορόθκο(65΄ λ.τρ Κολιός), Κωστούλας(62΄ Πετρούσης), Φορμίκα, Τσαμπούρης(46΄ Ναβάρο), Λαδάκης(46΄ Φρανκού), Κουρμπέλης, Αρσενίεβιτς(62΄ Τσουμάγκας), Ματούσιακ(46΄ Ροτζέριο), Ράγιος(77΄ Διαμαντόπουλος)

Διαιτητής :  Χρήστος Τσάμπρας (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Αντώνης Γελάδας (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Νίκος Κωστής (ΣΔΠ Ευρυτανίας)











Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος