Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Μυρίκη-Αστέρας Τρίπολης 0-5

Την φιλική νίκη με 5-0 πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, επικρατώντας της τοπικής Μυρίκης. Ο αγώνας έγινε την Τετάρτη 27/7 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, παρουσία λιγοστών φιλάθλων και ήταν προπονητικού χαρακτήρα.
Το συγκρότημα του Όσκαρ Φερνάντεθ έκανε μια δυνατή προπόνηση εν όψει της συνέχειας, καθώς δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Ανεπίσημο ντεμπούτο πραγματοποίησαν οι: Έγκον και Χουανίτο.
Οι Ευρυτάνες αγωνίστηκαν χωρίς καμία προπόνηση στα πόδια τους και αποκόμισαν μόνο εμπειρίες από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η προετοιμασία της ομάδας του Βασίλη Φούκα θα αρχίσει λίγο μετά τις 20 Αυγούστου.

Η παράταξη των δυο ομάδων
Με τερματοφύλακα τον Στέλιο Μεριγκούνη άρχισε η Μυρίκη. Δεξί μπακ ήταν ο Ζαχαράκης και αριστερό ο Παχής. Στόπερ ήταν οι: Λιάγκας Κ. και Κολόκας, ενώ τα αμυντικά χαφ αποτελούσαν οι: Χρυσαφόπουλος και Πλατιάς. Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος και Βασίλης Κολόκας άλλαξαν ρόλους μετά το πρώτο 10λεπτο. Αριστερός μέσος ήταν ο Σταμούλης και δεξιός ο Ράπτης. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι: Λιάγκας Η. και Σιταράς.
Κάτω από τα δοκάρια του Αστέρα ξεκίνησε ο Στεφανάκος. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο αρχηγός Λεωνίδας Αργυρόπουλος και το αντίστοιχο αριστερά, ο Φορμίκα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους: Κωστούλα και Πιπίνη. Δεξί χαφ ήταν ο Χουανίτο και αριστερός μέσος ο Αρσενίεβιτς. Το δίδυμο στα αμυντικά χαφ αποτελούσαν οι: Ράγιος και Τσουμάγκας. Ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι: Ματούσιακ και Έγκον.

Εξαιρετική εμφάνιση του Μεριγκούνη
Ο καλύτερος παίχτης από πλευράς γηπεδούχων ήταν ο 31χρονος πορτιέρο Στέλιος Μεριγκούνης, ο οποίος ουκ ολίγες φορές αποσόβησε τον κίνδυνο. Ενώ τρεις φορές η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του. Η Μυρίκη δεν έκανε κάποια τελική προσπάθεια. Η μπάλα έφτασε στο αντίπαλο τέρμα μόνο από 2 εκτελέσεις φάουλ του Χρυσαφόπουλου(Πέρασε άουτ) και του Λιάγκα Κ.(Μπλόκαρε ο αντίπαλος πορτιέρο) αντίστοιχα.

Συναντήθηκαν 3 χρόνια μετά
Τον Ιούλιο του 2008 οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί ξανά στο ίδιο γήπεδο. Οι Αρκάδες είχαν επικρατήσει τότε με σκορ 4-0.

Α΄ μέρος


Χατ-ρικ του Ματούσιακ
Επιθετικός μονόλογος από την αρχή ήταν ο αγώνας, με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν και να προηγούνται με 3-0. Χατ-ρικ σημείωσε ο 29χρονος Ράντοσλαβ Ματούσιακ.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄ : Ο Ματούσιακ έστρωσε στον Αρσενίεβιτς, το σουτ του οποίου από το ύψος της περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μεριγκούνης και εν συνεχεία η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του και κατέληξε σε κόρνερ. Ο Ράγιος εκτέλεσε από αριστερά και η προβολή του Τσουμάγκα πέρασε άουτ.
9’ : Χαμηλό σουτ του Ράγιος εκτός πειροχής και αριστερά μπλόκαρε ο πορτιέρο της Μυρίκης.
12΄: Ο Ματούσιακ, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Αρσενίεβιτς πλάσαρε από κοντά και διαμόρφωσε το 0-1.
13΄: Επέλαση και διαγώνιο σουτ του Ράγιου από τα όρια της περιοχής και δεξιά σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των «κόκκινων» και κατέληξε  άουτ.
15΄: Ο Αρσενίεβιτς πλάσαρε εξ επαφής, ο Μεριγκούνης έδιωξε ενστικτωδώς. Στην εξέλιξη της φάσης ο Έγκον σέντραρε από αριστερά και ο Ματούσιακ με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Μυρίκης διαμόρφωσε το 0-2.
23΄: Μπαλιά του Ράγιος για τον Ματούσιακ και πλασέ του τελευταίου έδιωξε ο Μεριγκούνης.
24΄: Ο Ματούσιακ έκλεψε την μπάλα από λάθος της άμυνας, πέρασε και τον Μεριγκούνη από αριστερά και με πλασέ στο κενό τέρμα «έγραψε» το 0-3. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν  για οφσάιντ.
32΄: Ο Ράγιος κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας των γηπεδούχων και το πλασέ του μπλόκαρε ο Μεριγκούνης.
37΄: Ο Χουανίτο βρήκε τον Ματούσιακ, το σουτ του οποίου από πλάγια δεξιά απέκρουσε πανέμορφα σε κόρνερ ο Μεριγκούνης.

Β΄ μέρος


Συνεχίστηκε ο ξέφρενος ρυθμός
Οι ακατάπαυστες επιθέσεις από πλευράς Τρίπολης συνεχίστηκαν με την ίδια ένταση. Η ομάδα του Όσκαρ Φερνάντεθ έφτασε εύκολα στο 5-0.

Πέναλτι «εφεύρεση»
Στο 50ο λεπτό ο 23χρονος ρέφερι Ηλίας Γαλάνης είδε πέναλτι μετά από ανατροπή στην περιοχή της Μυρίκης.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Τσουμάγκας κέρδισε πέναλτι από τον Λιάγκα Κ. Ο 20χρονος αμυντικός μέσος Τάσος Τσουμάγκας εκτέλεσε και διαμόρφωσε το 0-4.
53΄: Χτύπημα φάουλ του Έγκον έδιωξε ο Μεριγκούνης στην αριστερή του γωνία.
56΄: Σέντρα του Ροτζέριο από αριστερά, πλασέ του Αρσενίεβιτς στην αριστερή πλευρά της εστίας της Μυρίκης και 0-5.
79΄: Δυνατή κεφαλιά του Φρανκού εξ επαφής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.

Συνθέσεις ομάδων  

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαχαράκης (71΄ Φραγκαλιός), Παχής, Λιάγκας Κ., Κολόκας (20΄ Ντουφεκιάς), Χρυσαφόπουλος(65΄ Μπουμπουρής), Πλατιάς (65΄ Ζαλοκώστας), Σταμούλης (62΄ Λέρης), Ράπτης (57΄ Φούκας), Λιάγκας Η. (59΄ Γενιτσαρόπουλος), Σιταράς (48΄ Πασσάς)

Αστέρας Τρίπολης (Όσκαρ Φερνάντεθ): Στεφανάκος (61΄ Κοντοπίδης), Αργυρόπουλος (46΄ Ναβάρο), Πιπίνης, Κωστούλας (46΄ Κουρμπέλης), Φορμίκα (46΄ Τσέζαρεκ), Ράγιος (46΄ Ροτζέριο), Τσουμάγκας, Αρσενίεβιτς (61΄ Διαμαντόπουλος), Χουανίτο (58΄ Κολιός), Ματούσιακ (46΄ Φρανκού), Έγκον

Διαιτητής :  Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Κώστας Νικολάου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

Ενσωματώνονται Μπακασέτας-Σκόνδρας
Την Πέμπτη 28/7 έρχονται στο Καρπενήσι οι νεαροί Τάσος Μπακασέτας και Νίκος Σκόνδρας, ώστε να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη αποστολή. Οι δυο διεθνείς ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική νέων. 

Επόμενο Φιλικό: Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα Σάββατο 30/7/2001 Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου.












Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος