Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Το σήκωσε ο αήττητος Αστέρας

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου το 1ο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Συμμετείχαν σε αυτήν την διοργάνωση 10 ομάδες.
Τροπαιούχος αναδείχτηκε το μεγάλο φαβορί, ο Αστέρας. Επικράτησε στον τελικό με 64-47 των Γυμναστών. Η ίδια ομάδα, με πολλές αλλαγές στο ρόστερ (Έχουν μείνει από τότε μόνο οι : Ηλιάδης και Τσουκαλάς) είχε κατακτήσει και το τελευταίο οργανωμένο τουρνουά, που είχε γίνει στο Καρπενήσι το 2003.
Στον μικρό τελικό το Cinema Café B.C. του Γιώργου Γαλανού νίκησε με 62-46 τον συμπαγή Άτλαντα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Μετά και την ολοκλήρωση του μεγάλου τελικού ακολούθησε η απονομή. Το κύπελλο για τον Αστέρα σήκωσαν ο αρχηγός του και MVP της διοργάνωσης Γιάννης Ηλιάδης, μαζί με τον Βασίλη Τσουκαλά, παραλαμβάνοντας το από τον Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη.




Η περιγραφή των δυο αγώνων
Μεγάλος Τελικός: Αστέρας-Γυμναστές 64-47

Πανηγυρικά έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου ο Αστέρας. Οι «μαύροι» ολοκλήρωσαν αήττητοι την διοργάνωση, πετυχαίνοντας το απόλυτο 7 στα 7. Νίκησαν στον τελικό τους σκληροτράχηλους Γυμναστές με 64-47, πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.
Ο Αστέρας βρέθηκε μπροστά στην πρώτη περίοδο, αλλά οι Γυμναστές, που ακολουθούσαν κατά πόδας, έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 25-27.
Οι νικητές βελτιώθηκαν στην 3η περίοδο και προηγήθηκαν με +8 41-33, με τους αντιπάλους τους να μειώνουν ως την λήξη των 30 πρώτων λεπτών σε 47-42.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αστέρας αποφασισμένος για την νίκη, κάνοντας ένα επιμέρους σκορ 17-5, μεγάλωσαν την διαφορά, αφού περιόρισαν τα ατού των Γυμναστών και έφτασαν στην νίκη με 64-47.
Τον τελικό παρακολούθησε πλήθος κόσμου, με το κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου να είναι κατάμεστο.
Κορυφαίοι των κυπελλούχων στην 4η περίοδο ο 34χρονος χαρισματικός αρχηγός Γιάννης Ηλιάδης και ο 37χρονος πολύπειρος Λαμιώτης Γιάννης Κουτκιάς, που πέτυχαν καθοριστικούς πόντους.
Η σύνθεση των τροπαιούχων στον τελικό ήταν η εξής : Γιάννης Ηλιάδης, Γιάννης Κουτκιάς, Χρήστος Νικόπουλος, Θωμάς Χονδρός, Βασίλης Τσουκαλάς, Βασίλης Λάμπρου, Βασίλης Δόσης και Γιώργος Ζαγκότσης. Χορηγός της ομάδας ήταν ο Ανδρέας Κυλλής (Billiard΄s Club)
Τα δεκάλεπτα : 15-13, 25-27, 47-42, 64-47
Διαιτητές : Νίκος Κατσιάρης, Σεραφείμ Λερογιάννης




Μικρός Τελικός: Γ.Σ Άτλαντας 2008-Cinema Café B.C. 46-62

Η ομάδα του Cinema κατέκτησε την 3η θέση της διοργάνωσης, κερδίζοντας με 62-46 τον Άτλαντα. Πήρε ρεβάνς για την ήττα της 1ης αγωνιστικής.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι νικητές μπήκαν πιο δυνατά και ήταν πιο εύστοχοι, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Άτλαντα μπροστά (28-24), καθώς είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση.
Η ομάδα του Γιώργου Γαλανού πέρασε μπροστά στην επανάληψη, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση της και δίκαια έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο.

Τα δεκάλεπτα : 12-15, 28-24, 41-49, 46-62
Διαιτητές : Νίκος Κατσιάρης, Νίκος Ράικος

** Αναλυτικό αφιέρωμα στην διοργάνωση και στον τροπαιούχο Αστέρα θα υπάρξει μέσα στις επόμενες ημέρες. 







Ρεπορτάζ : Κώστας Κραμπής (Περιγραφή), Δημήτρης Κολλημένος (Απόδοση)
Φωτογραφίες : Γιάννης Κολλημένος