Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Κώστας Τσαβδαρίδης : «Όταν γίνεται ένα Παγκόσμιο μέσα στην έδρα σου, έχεις το δικαίωμα να ονειρεύεσαι»

Θα «πολεμήσουν» και θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης οι μικροί αθλητές του χάντμπολ σύμφωνα με τον προπονητή τους Κώστα Τσαβδαρίδη.
Ο τεχνικός της εθνικής νέων του χάντμπολ, που προετοιμάζεται αυτό το διάστημα στο Καρπενήσι παραχώρησε συνέντευξη στο Evrytania Sport”.
Ο κ. Τσαβδαρίδης είναι ικανοποιημένος από τις συνθήκες, που βρήκε η εθνική στο Καρπενήσι. Επίσης υπάρχει ένα δέσιμο με το Καρπενήσι, αφού από εδώ ξεκίνησαν οι δυο μεγαλύτερες επιτυχίες του Ελληνικού χάντμπολ σε εθνικό επίπεδο.
Στόχος της εθνικής είναι να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, για να βρεθεί στο επιθυμητό στάδιο με την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο προπονητής της εθνικής πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετά εξελίξιμοι αθλητές στην ομάδα, οι οποίοι τα επόμενα χρόνια θα φύγουν για το εξωτερικό.
Μας μιλάει επίσης για το άθλημα του χάντμπολ και για την μεγάλη ανατροπή, που έκανε η ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ, στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, που κρίθηκε ο τίτλος στην Α1.

Evrytania Sport : Κύριε Τσαβδαρίδη σας καλωσορίζουμε στην σελίδα μας το “Evrytania Sport”. Για ποιον λόγο επέλεξε η εθνική νέων για την προετοιμασία της το Καρπενήσι;
Κώστας Τσαβδαρίδης : Καταρχήν έχουμε προϊστορία με το Καρπενήσι, τις δυο μεγαλύτερες επιτυχίες του Ελληνικού χάντμπολ της εθνικής ανδρών, την 6η Ολυμπιακή και 6η Παγκόσμια, τις ξεκινήσαμε από εδώ. Συναισθηματικά είμαστε δεμένοι με το Καρπενήσι. Θέλουμε να συνεχίσουμε τα χνάρια των μεγάλων αθλητών που βγάλαμε και εκπροσωπούν το Ελληνικό χάντμπολ στα γήπεδα της Γερμανίας . Θέλουμε να το ακολουθήσουμε και εμείς αυτό. Ξεκινήσαμε από το πρώτο στάδιο, που είναι η προετοιμασία στο Καρπενήσι. Βρήκαμε ιδανικές συνθήκες και κλιματολογικές, αλλά και γηπεδικές, καταπληκτικό κόσμο να προσπαθεί να είναι συνέχεια κοντά μας και να μας λύνει όλα τα προβλήματα. Μας έχει «σκλαβώσει» η συμπεριφορά τους. Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε οικεία και να προετοιμαζόμαστε απερίσκεπτα στο έργο μας και να συγκεντρωνόμαστε.

Evrytania Sport : Το καλοκαίρι διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη. Ποιοι είναι οι στόχοι της εθνικής;
Κώστας Τσαβδαρίδης : Όταν γίνεται ένα Παγκόσμιο μέσα στην έδρα σου, σίγουρα έχεις το δικαίωμα να ονειρεύεσαι. Και στο κάτω-κάτω το να πολεμήσεις, να διεκδικήσεις είναι κάτι, που δεν μπορεί να στο στερήσει κανένας. Αυτό θα κάνουμε, θα διεκδικήσουμε να πάρουμε ότι μας αξίζει, αλλά βασική προϋπόθεση είναι να δουλέψουμε καλά, ώστε να βρεθούμε σωματικά και ψυχικά έτοιμοι την πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου.

Evrytania Sport : Πιστεύετε ότι υπάρχουν νέα ταλέντα σε αυτή την ομάδα;
Κώστας Τσαβδαρίδης : Υπάρχουνε 8 με 10 παιδιά, τα οποία θα στελεχώσουν την εθνική ανδρών, αλλά θα βγούνε και έξω Είναι ζήτημα χρόνου να φύγουν στο εξωτερικό και να κάνουνε καριέρα.

Evrytania Sport : Αυτό είναι πολύ ευχάριστο να δούμε νέα παιδιά από την Ελλάδα να πρωταγωνιστούν στο εξωτερικό. Κατά την γνώμη σας γιατί το χάντμπολ στην Ελλάδα είναι στην αφάνεια; Βλέπουμε σε άλλα κράτη της Βόρειας Ευρώπης έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο.
Κώστας Τσαβδαρίδης : Γενικά το χάντμπολ είναι Ευρωπαϊκό άθλημα. Έχει μια πολύ μεγάλη άνθηση στην Ευρώπη. Εμείς δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε τις δυο μεγάλες επιτυχίες, που κάναμε και την μετά-Ολυμπιακή προετοιμασία. Πρέπει να δουλέψουμε σε βάθος, πρώτα στις μικρές ηλικίες, να οργανώσουμε πάρα πολύ καλά την βάση μας, να την κάνουμε όσο πιο μεγάλη μπορούμε και από εκεί και πέρα εγώ ευελπιστώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Απλώς πέρασε μια κρίση όλος ο Ελληνικός αθλητισμός και εμείς σαν άθλημα, που ήμασταν θεωρητικά στα μικρομεσαία ακόμα μεγαλύτερη.

Evrytania Sport : Κλείνοντας θα θέλαμε ένα σχόλιο σας για την ανατροπή της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο ματς που κρίθηκε το πρωτάθλημα της Α1 του χάντμπολ.
Κώστας Τσαβδαρίδης : Αυτό είναι το μεγαλείο του αθλητισμού. Ο αθλητισμός σου λέει από την στιγμή, που προσπαθείς, από την στιγμή, που δεν τα παρατάς έρχεται η ώρα, που ανταμείβεσαι. Έχουμε μια λογική εμείς στο χάντμπολ, λέμε στην επίθεση παραδείγματος χάριν εάν δεν σουτάρεις, δεν έχεις δικαίωμα στο γκολ. Έτσι εάν δεν προσπαθήσεις, δεν έχεις δικαίωμα στην νίκη. Πρέπει να πολεμήσεις, να διεκδικήσεις, για να έχεις δικαίωμα στην νίκη. Αυτό έκανε η ΑΕΚ και για αυτό κέρδισε και απέδειξε το μεγαλείο του αθλητισμού.

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος