Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Κόντρα στον Αγρότη για τον στόχο των ημιτελικών

Το σημαντικότερο παιχνίδι της 17χρονης ιστορίας του δίνει ο Απεραντιακός. Η ομάδα της Ευρυτανίας ύστερα από τον υποβιβασμό της στο τοπικό πρωτάθλημα στην πρώτη της «περιπέτεια» στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα αγωνίζεται σε ένα σπουδαίο ματς κόντρα στον Αγρότη Λιανοκλαδίου για τον θεσμό του κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Φαβορί στην αναμέτρηση είναι η Φθιωτική ομάδα, όμως είναι ένα ματς νοκ-άουτ, στο οποίο τα πάντα μπορούν να συμβούν.
Τρεις φορές Ευρυτανική ομάδα έχει φτάσει στους «8»(Και τις τρεις ο ΑΠΟΚ), με την πορεία του να σταματά σε αυτήν την φάση. Αυτή είναι η τέταρτη φορά, με τους Απεράντιους να προσπαθούν να μπουν στα ημιτελικά στην πρώτη τους παρουσία στον θεσμό.
Η σέντρα του αγώνα είναι προκαθορισμένη για τις 16:30 στο ουδέτερο Δημοτικό Στάδιο Λεονταρίου της Καρδίτσας (Προημιτελικός).
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας), με επόπτες τους: Δημήτρη Βαφειάδη και Αντώνη Διπλάρη από τον ίδιο σύνδεσμο.

Πίστη και αισιοδοξία στους Ευρυτάνες
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προετοιμάστηκε η Ευρυτανική ομάδα εν όψει του καθοριστικού αγώνα απέναντι στο γειτονικό Λιανοκλάδι. Εκτός πλάνων του Κώστα Πασσά είναι ο 24χρονος μεσοεπιθετικός Νίκος Λεπτάκης, ο οποίος έχει κληθεί να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος η πορεία του Απεραντιακού στο κύπελλο κρίνεται επιτυχημένη.

Πως φτάσανε οι δυο ομάδες στους «8»
Ο Απεραντιακός αναδείχτηκε κυπελλούχος Ευρυτανίας, επικρατώντας στον τελικό με 3-0 (Γεωργακόπουλος, Νταβαρίνος Α. και Αρουτίδης οι σκόρερ) του ΑΠΟΚ, ενώ ο Αγρότης στον αντίστοιχο της Φθιώτιδας κέρδισε με 2-1 τα Καμένα Βούρλα (2 γκολ ο Μιχάλης Καλύβας).
Οι Ευρυτάνες αναδείχτηκαν νικητές του 5ου ομίλου, κερδίζοντας εκτός έδρας για την Α΄ Φάση με 1-0 την Ομόνοια Πέτρας (Κυπελλούχος Άρτας), με τέρμα του Αρουτίδη και πέρασαν κατευθείαν στην Γ΄ Φάση, όπου επιβλήθηκαν της κυπελλούχου Φωκίδας Α.Σ. Τολοφώνα-Ερατεινής με 2-0 (Τα γκολ πέτυχαν οι: Αρουτίδης και Ζήσιμος).
Πιο δύσκολο έργο είχε το Λιανοκλάδι, το οποίο έθεσε νοκ-αουτ 3 αντιπάλους και προκρίθηκε από τον 4ο όμιλο. Νίκησαν με 3-0 (2 Βεστάκης, Μπακαλίδης) εκτός έδρας του κυπελλούχου Ερμή Εξοχής, 1-0 (Χανής) στην Καρδίτσα επί του τοπικού ΑΟΚ για την 2η φάση και για την 3η φάση νίκησαν με 1-0 την Ελασσόνα στην έδρα τους με τέρμα του Κραββαρίτη.

Ο Αγρότης Λιανοκλαδίου
Με 4 αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχτούν την Τετάρτη οι παίχτες του Λιανοκλαδίου. Εκτός είναι ο 30χρονος επιθετικός Άλεξ Μπακαλίδης, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο ζυγωματικό, ύστερα από το διπλό κάταγμα, που επέστη από γροθιά ανεγκέφαλου οπαδού στον εκτός έδρας αγώνα με το Μουζάκι, ενώ δεν θα αγωνιστούν για διαφορετικούς λόγους ο έμπειρος μέσος Θανάσης Σερπάνος, ο αμυντικός Σπύρος Βιτζέκας και ο 26χρονος αμυντικός Χρήστος Ζησόπουλος.
Ο Αγρότης του Μάκη Ζαχαρόπουλου τερμάτισε στην 2η θέση του 4ου ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος με 47 βαθμούς, 14 πίσω από τον πρωταθλητή Οικονόμο Τσαριτσάνης.
Μόνιμη απειλή για κάθε αντίπαλη άμυνα είναι ο επιθετικός Λευτέρης Βεστάκης, ο οποίος βρήκε δίχτυα 12 φορές στο πρωτάθλημα(Δεύτερος σκόρερ του ομίλου).

Ο πιθανός αντίπαλος στα ημιτελικά
Η ομάδα, που θα προκριθεί από το ζευγάρι Λιανοκλαδίου-Απεραντιακού θα αντιμετωπίσει σε ουδέτερο γήπεδο στις 18 Μαΐου τον νικητή του προημιτελικού Όλυμπος Κέρκυρας-Ελπίδα Σαππών, που θα διεξάγεται την ίδια ώρα στην Νάουσα Ημαθίας.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών(Τετάρτη 18/5, 16:30)
Α : Όλυμπος Κέρκυρας (Κυπελλούχος ΕΠΣ Κέρκυρας) -Ελπίδα Σαππών (Κυπελλούχος ΕΠΣ Θράκης) Δημοτικό Στάδιο Νάουσας
Β : Αγρότης Λιανοκλαδίου (Κυπελλούχος ΕΠΣ Φθιώτιδας) -Απεραντιακός (Κυπελλούχος ΕΠΣ Ευρυτανίας) Δημοτικό Στάδιο Λεονταρίου Καρδίτσας
Γ : Αστέρας Μαγούλας (Κυπελλούχος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής) - Ελλάς Βέλλου (Κυπελλούχος ΕΠΣ Κορινθίας) Δημοτικό Στάδιο Μαρκόπουλου Ανατολικής Αττικής
Δ : Αιολικός (Κυπελλούχος ΕΠΣ Λέσβου) -Αναγέννηση Ιεράπετρας(Κυπελλούχος ΕΠΣ Λασιθίου) Δημοτικό Στάδιο Άργους
*Το ματς Αστέρας Μαγούλας-Ελλάς Βέλου θα γίνει την Πέμπτη 19/5. Στα ημιτελικά ο νικητής του Α΄ ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Β΄ και αυτός του γ΄ τον αντίστοιχο του Δ΄ σε ουδέτερα γήπεδα.


Οι δυο αναμετρήσεις του πρωταθλήματος
Νίκη στην επανάληψη για τους «πράσινους» στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής
 Το Λιανοκλάδι επικράτησε με 2-0 του Απεραντιακού στο ματς της 3ης αγωνιστικής, ο οποίος έγινε τον Οκτώβρη. Προπονητής των Ευρυτάνων ήταν τότε ο Δημήτρης Τσιγαρίδας. Είχαν σκοράρει οι:  Μπακαλίδης στο 51΄ και Τατσιόπουλος στο 54΄. Ντεμπούτο έκανε σε αυτό το ματς ο Μπάμπης Θαμνόπουλος.

Οι δυο ομάδες είχαν αγωνιστεί με τους εξής ποδοσφαιριστές :
Αγρότης Λιανοκλαδίου (Μάκης Ζαχαρόπουλος) : Αλεξανδρής, Σκόρδας, Τζουάνας, Μπακαλίδης, Κουφιώτης, Κραββαρίτης, Τατσιόπουλος (84΄ Παπαγεωργίου), Ζησόπουλος, Μπουγιώτας, Χανής (63΄ Σερπάνος), Βεστάκης (79΄ Βιτζέκας)

Απεραντιακός (Δημήτρης Τσιγαρίδας) : Τσάμης, Διαμάντης, Ζήσιμος (60΄ Μπισμπίκης Θ.), Τλούπας, Κατσίκας, Ντότσικας (60΄ Σαϊτης), Κεφαλίδης, Θαμνόπουλος (48΄ Μπουμπουρής), Μπισμπίκης Δ., Γεωργακόπουλος, Νταβαρίνος Α.

Λευκή ισοπαλία την 18η αγωνιστική
Χωρίς τέρματα έληξε το ματς μεταξύ Απεραντιακού και Λιανοκλαδίου, το οποίο έγινε για την 18η αγωνιστική του 4ου ομίλου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Δοκάρι είχε ο Σερπάνος στο 78΄, ενώ ο αγώνας ήταν εξ αναβολής και έγινε Τετάρτη, μέσα στον Φλεβάρη. Την Βαλαώρα καθοδηγούσε τότε ο Δημήτρης Παναγιώτου και ο Κώστας Πασσάς θα είναι ο 3ος προπονητής της ομάδας, που θα αντιμετωπίσει φέτος την Φθιωτική ομάδα. Ντεμπούτο είχε κάνει ο Νίκος Λεπτάκης.

Οι δυο ομάδες είχαν αγωνιστεί με τους εξής ποδοσφαιριστές :
Απεραντιακός (Δημήτρης Παναγιώτου) : Τσάμης, Μπουμπουρής, Τλούπας, Κεφαλίδης, Κατσίκας, Πανακούλιας, Θαμνόπουλος, Ζήσιμος(69΄ Νταβαρίνος Α.), Αρουτίδης, Λεπτάκης(80΄ Ντότσικας), Μπουγατσιάς(65΄ Γεωργακόπουλος)

Αγρότης Λιανοκλαδίου (Μάκης Ζαχαρόπουλος) : Αλεξανδρής, Σκόρδας, Καββαδίας, Βιτζέκας, Κουφιώτης, Τσακμάκας (54΄ Κραββαρίτης), Καλύβας, Χανής (60΄ Τζουάνας), Μπουγιώτας (71΄ Τατσιόπουλος), Σερπάνος, Μπακαλίδης