Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Στον δρόμο του Απεραντιακού για τους «8» η Τολοφώνα-Ερατεινή

Μετά από αρκετές μέρες ξεκούρασης η ομάδα του Απεραντιακού επέστρεψε τις προηγούμενες ημέρες στις προπονήσεις. Την Τετάρτη η ομάδα της Ευρυτανίας αγωνίζεται σε ένα ιστορικό παιχνίδι κόντρα στην Τολοφώνα-Ερατεινή για τον θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος. 
Οι Απεράντιοι έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης και έχουν προσηλωθεί σε αυτό τον στόχο. Σίγουρα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προχωρήσει ψηλά στο κύπελλο η ομάδα και παράλληλα να γράψει την πιο ιστορική στιγμή της ιστορίας της. Επίσης θα σωθεί και το πληγωμένο γόητρο των παιχτών της.
Το συγκρότημα του Κώστα Πασσά θα υποδεχτεί την Τετάρτη στις 4.30 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου την κυπελλούχο Φωκίδας Α.Σ. Τολοφώνα-Ερατεινή στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής (Φάση των «16») του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος στον τελικό του 5ου ομίλου.
Διαιτητής της συνάντησης έχει οριστεί από την ΕΠΟ ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος από την Αιτωλοακαρνανία, με βοηθούς τον Θανάση Κολοσιώνη και τον Κώστα Καλαμπόκη από τον ίδιο σύνδεσμο.
Για το πρωτάθλημα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 8 Μαΐου με την διεξαγωγή της τελευταίας 26ης αγωνιστικής, όπου ο Απεραντιακός υποδέχεται την Θύελλα Πετρωτού. Οι Απεράντιοι θέλουν να αγωνιστούν με όλους τους ποδοσφαιριστές τους, ώστε να μην δώσουν δικαιώματα για σχόλια.
Ο Απεραντιακός προκρίθηκε στον τελικό του 5ου ομίλου, επικρατώντας στο Διάσελλο της πρώτης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και κυπελλούχος Άρτας Ομόνοια Πέτρας με 0-1 με τέρμα του Κώστα Αρουτίδη.

Η προετοιμασία των κυπελλούχων Ευρυτανίας
Οι ποδοσφαιριστές του Απεραντιακού είχαν περίπου 10 ημέρες ξεκούρασης, παίρνοντας ρεπό-διαρκείας. Επέστρεψαν στις προπονήσεις την Πέμπτη 28 Απριλίου και θα ολοκληρώσουν την Τρίτη το απόγευμα για το σημαντικό ματς της Τετάρτης. Προπονήσεις έγιναν όλες τις ενδιάμεσες ημέρες στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Θα απουσιάσει ο στόπερ Φάνης Μπισμπίκης, ο οποίος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες στο ματς με τον ΑΟΚ και θα εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι κυπέλλου. Θα λείψει επίσης ο τραυματίας μεσοεπιθετικός Νίκος Λεπτάκης και ο Κώστας Μπουγατσιάς.

Η Α.Σ. Τολοφώνα-Ερατεινή
Αρκετούς ικανότατους ποδοσφαιριστές διαθέτει η κυπελλούχος Φωκίδα Τολοφώνα-Ερατεινή, ενώ έχει συμμετάσχει κατά το παρελθόν και στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ Φωκίδας, εκπροσωπώντας επάξια την Δυτική Φωκίδα. Προπονητής της ομάδας είναι ο Στέλιος Φαραούνης. Η ΑΣΤΕ προκρίθηκε χωρίς αγώνα στην 2η φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών, όπου εκεί κέρδισε στην παράταση τους νέους του Παναιτωλικού με σκορ 2-1.

Ο πιθανός αντίπαλος στα προημιτελικά
Ο νικητής του 5ου ομίλου θα αντιμετωπίσει στις 18 Μάιου σε ουδέτερο γήπεδο τον νικητή του 4ου ομίλου για την προημιτελική φάση του κυπέλλου.
Στο 4ο όμιλο στον τελικό του ομίλου θα αναμετρηθούν στις 4 Μάιου δυο γνώριμες ομάδες του Απεραντιακού. Ο κυπελλούχος Φθιώτιδας Αγρότης Λιανοκλαδίου θα υποδεχτεί στο γήπεδο του την κυπελλούχο Λάρισας Ελασσόνα.